Forumda tassak kategorisi acilsin.
Printable View
Forumda tassak kategorisi acilsin.
Marks icun kapital sistem odagi kırsal kesim koylusuyle kent soylusu aristokrat kesim deyildir
Bunnar para harcamaz
Koy kent goc dongusu bitsin
Kapital duzen ölür
Metreylemi ölçecez, inchle mi ?
Kumaş almaya gittim,
1 metre kumaş ver dedim ...
Yok abi , inchle satıyoruz mu diyecek
kuyumcuya gittim
1 ons altın ver dedim
karşılığında benden birşey istiyecek
o istiyeceği şey ne olacak ?
Doların yapması gereken tek şey
Doları acil coin e cevirip
Fed I lagv edip
Fed sahiplerini surgune yollamalı
Tutuklayıp kotuluk edersen
Dunyadaki gelisim biter ter ter ter
×***********, **********, *********x
Aywa hocam haklı dolar milyonu Bi tele olabiler
Coin olduktan sonna emme
Once deel
Atatürk çağın gereklerini iyi tanımış, iyi yetişmiş bir liderdir. Ülkesini de çöküşün içinden alıp dünyada bağımsız olarak konumlandırabilmiş bir askeri ve siyasi dehadır. Sonradan başkalarının ardından uydurduğu ideolojilerle sınırlanamaz.
Ulusalcı martavalları ile ülkesini yıkmış kim varsa ajan size göre o halde, mesela Chavez ve Maduro da öyle sanırım.
Bir defa alıp birkaç karşılaştırma yaparsak benzetmenizin ne kadar tutarsız olduğu ortaya çıkar.
1923-1938 arasında Türkiye'de bir tl 1,46'lardan 1,17'lere kadar gelerek devalüasyon değil revalüasyon olmuştur. Bizim ülkede altı sıfır attık ve yenilerini ekleme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Atatürk döneminde cari açık diye bir saçmalık yoktur. Son yıllarda mesela 2011 yılında sadece ve sadece bir yılda verdiğimiz cari açık 100 milyar dolar gibi korkunç rakamlara ulaşmıştır.
Atatürk, çağdaşları Weimar'lar ardılları Hitler'ler, Mussolini'ler gibi faşist karanlık bir çağda iken o döneme göre karşılaştırılınca son derece demokrat bir kişiliği olduğu görülür.
Kadın hakları için birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemize medeni kanunu getirmiştir.
Yunanistan'la savaşmış ardından Venizelos'la oturup mübadeleyi konuşabilmiştir. Sadabat paktı, Balkan paktı imzalanmış, bütün komşularla iyi ilişkiler içinde olunmuştur. Şu anda düşman olmadığımız komşuyu bıraktım uzak ülke kalmadı gibi geliyor.
Milli ekonomi ile birçok fabrika kurulmuş, sanayileşme adımları atılmıştır, şimdiki gibi telekomu özelleştirip sonra içi boşaltılarak iflas ettirilmemiştir.
Enflasyon deseniz o zaman yok, şimdilerle dünya rekorlarındayız yine, faizler aynı şekilde.
Bu listeyi çok daha fazla uzatırım da, böyle tuhaf karşılaştırmaları nasıl yapabiliyorsunuz ona şaşıyorum diyeceğim de; şaşırmıyorum, 3 sene sonra 1 tl yüzbin dolar beklediğimize göre bu benzetmeleri çok görmemeli, neyse bu kadar yeterli 3 yıl sonra ölmez sağ kalırsak ben tek ilave sıfıra razıyım.
abi, hayırlı olsun
yakmışın milletin beyinciğini...
reytingler tavan
reha muhtar gibi adamsın
bu topikten sonra
bence baş danışmanlık garanti
gülmekten yerlere yattığından
hiç süphem yok
sağlıcakla güzel dostum