Admustafa hocam
Daha once sormusmuydum bilmiyorum
Garanti gpy2 hakkinda bilginiz var midir?
Printable View
Admustafa hocam
Daha once sormusmuydum bilmiyorum
Garanti gpy2 hakkinda bilginiz var midir?
Sn.Webster gpy2 garantinin 2.Para piyasası fonu sanırım. Garanti bankası hesabınızdan alım yapabilirsiniz. Daha önce FIL sorduğunuz için onunla karşılaştırırsak aylık bazda 0.3 puan geride gözüküyor sanki. Eğer 0.3 puan önemli değilse bankanızın fonu olduğu için size alım satım gibi işlemlerde FIL'den daha esneklik sağlayacaktır.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkese iyi günler ben yatırım fonları ile ilgili kafama çok takılan ve bir türlü de cevabını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Ben mesela ALTIN fonu aldım. Elbetteki aldığım fonun içerisinde büyük miktarda altın veya Altına dayalı ürünler var. Şimdi benim aldığım bu fonu yöneten değerli fon yönetici arkadaş altında sadece uzun pozisyonda bekleyerek mi para kazanıyor.
Örneğin ben ve benim gibi diğer yatırımcılar Türk Lirası verdik fonu aldık bu fonun yetkilisi de parayla altını mı alıp bekliyor. Eğer böyle bişey yapıyorsa bu çok mantıksız değil mi ?
Benim sormak istediğim soru bu fon yöneticisi Altının düşeceğini de tahmin ederek kısa (short) pozisyona geçerek aynı zamanda altının düşüşünden de pay sahiplerine kazanç sağlıyor mu ?
Bu fon sadece altının yükselişinden para kazanıyorsa eğer ben ne diye altın fonu alıp %2-3 fon gider kesintisi ve %10 stopaj ödeyeyim ki gider gram altın alır ordan kazanmanın yolunu bulurum.
Son olarak bu soruyu neden sorduğuma gelirsek : Bir videosunda YAŞAR ERDİNÇ hoca borsada açığa satışın neye yaradığını anlatırken '' borsa fonları sadece yükselirken değil düşerkende açığa satış sayesinde kar ederler '' demişti . Bende şimdi şunu düşünüyorum Altın fonu altın düşerken neden kar etmesin ki ? veya petrol fonu petrol düşerken neden kar etmesin ?
Söylediklerinize katılmamak elde değil. Dediğiniz gibi bir yönetim olması fonları tercih eden yatırımcı sayısını arttırıp fon gelirlerini arttıracaktır. Fakat portföy yöneticilerini mi farkında değil bu durumun yoksa bilmediğimiz bir durum mu var diye düşünmeden edemiyor insan. Altın fonu getirilerine bakıyorsunuz geçen bir yılda altın %26.5 değer kazanmış altın fonlarından sadece bir tanesi bu kazancın üzerinde getiri elde etmiş 6 Aylık karşılaştırma yaparsanız o fonda altın getirisinin altında getiri elde etmiş 6 ay sonunda.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi