Ana şirket Reysaş'ın kârı gelmedi henüz ama ordaki fiyatlama daha da vahim. Çünkü taşımacılık kendi faaliyetlerinden de iyi kâr yazıyor.
Printable View
Ana şirket Reysaş'ın kârı gelmedi henüz ama ordaki fiyatlama daha da vahim. Çünkü taşımacılık kendi faaliyetlerinden de iyi kâr yazıyor.
İfade edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise artık hem özkaynaklarda hem de kârlılıkta döviz tahribatının ortadan kaldırılması oldu. Bundan böyle yıllıkta reysaşta bir daha zarar göreceğimizi sanmıyorum. Artan kira gelirlerine bağlı olarak artan kârlılık görme olasılığımız yüksek.
Bu yaşadığımız fiktif sevinç..depoları dolar ile kiraya veriyoruz, geçen sene gelir 56 bu sene 76..değer artışını katmasak irice bir zarar var..Bu sene yeni kapasitelerden gelecek olan gelir artışına bakıcaz..Kendi adıma benim için değişen sadece şirketin piyasa değeri oldu....her neyse..bu sene artık şu yeni kapasitelerle 100 000 000 üstüne atmayı temenni ediyorum..EN azından ne var elimizde.. bu sene olur da kar edersek(nakit ve dağıtılabilir harbi kardan bahsediyorum) geçmiş yıl zararlarına gitmeyecek...hadi bakalım..ilk çeyreği bekliicez..son çeyrek 21 milyon kira geliri...ilk çeyrek 24 ikinci çeyrek 25, üçüncü çeyrek 28 dördüncü çeyrek yine 29 olsak..106 yu buluruz sanırım..Konut projesi lansmanı ve satışları orta karar gitse..yaaaani şöööle bir 30 milyon net dağıtılabilir kar yazsak (değer artışları hariç)..bunun 20 sini temettü beklerim doğrusu..Konut satışlar tapu teslime kadar borç görünüyor malum..başka bir formül üretilmezse..
ama 2018 de 60 üstü net dağıtılabilir harrbi kar olabilir diye düşünüyorum doğrusu...Bunun da 40ını isterim bak:)
[IMG]http://i.hizliresim.com/kbAon7.jpg[/IMG]
2013 ten bu yana çok büyük sapmalar yaşamadım doğrusu umarım nihayete huzur ve sağlıkla ereriz
[IMG]http://i.hizliresim.com/vbm9Pz.jpg[/IMG]
Gerçeğe uygun değerlemeyle Reysaş'ın gayrimenkul portföyünün değeri ortaya çıkmış oldu. Burada fiktif olan bir şey yok ki. Neticede bu şirketin bir defter değeri var. Defter değerimiz hisse başı 3.5 TL imiş, onu öğrenmiş olduk. Temettüye göre fiyatlama konusunda sonuna kadar haklısınız ama her şeyden önce bu hissenin sektör ortalamalarında bir piyasa değerinde olması gerekir ki ötesini konuşalım. Gyo'lar içerisinde en kötüsü bile 0.50 pd/dd ile fiyatlanırken burda 0.20'li oranlardan bahsediyoruz. Burda reel anlamda ciddi bir ucuz kalmışlık var. Önce bu oran 0.50'lere gelsin, emsallerine biraz yaklaşssın sonrasında kârların niteliğine ve ötesine bakalım.
Bana göre gerçeğe uygun değerlemeyle çok şey değişti. Piyasa fiyatlaması konusunda pek umutlu olmasam da patronun bu tablonun yarattığı bozuk imajdan sıkılıp hisseleri taşıyabileceğini düşünüyorum.