90 binden beri her 1.000 puanda şort diyorsunuz, batmış olmanız gerekir şimdiye
22 mayıs 'ta yazmışız malesef. Endeks o gün 95k, o gün bu gün shortlayan battı gitti. 115 değil de 125 te bozarsa gidişi ne yapacaksınız?
Tek yöne çok şartlamamalı tekrar ediyorum. Ben sattım çıktım başka işim için lazım oldu ama güzel kar bıraktı ( ikiye katladım )
Short bence küçük yatırımcı için yüksek yerde hisse alıp taşıyorsa ( 3.5 usd üstü ) %30 hedge amaçlı açılabilir onun dışında boş bir uğraş bunca yıldır çok ayı gördüm ama kaz***** görmedim ( 2008 dahil ) sıfıra kadar düşmüyor malesef borsalar...
Hedefler teknik grafikte çizdim sadece burası değil diğer başlığıda takip ediniz!
:)
sıfıra kadar düşmezler tabii ki
bu kadar olay ve risk varken şuan ben yükselişteki nedeni sadece vatandaşın elinde mal taşımaması olarak görüyorum
ne zaman ki vatandaş mal alır o zaman yavaştan düşürürler piyasa asla kendi arasında savaşmaz vatandaş yolunacak kazdır daima
medya ne zaman ki bağırmaya başlar çok iyiyiz diye korku vaktidir buffet mantığı ile düşünmek gerekli
bir yandan kore krizi bir yandan israil krizi derken
doların düşmemesi gerekir demiştim ancak zorunlu olarak düşürmeleri gerekli ki vatandaş korksun
bir ülke düşünün yüklü miktarda dış borç ödemesi var fakat dolar aksine baskılanıyor mantıkla düşünmek gerekli
yoksa borsanın hareketi olsun dolardaki baskılanma olsun mantığa aykırı hareket etti,
vatandaş olarak borsayı siz taşısanız ve belli bir taşıma maliyetiniz olsa bu maliyeti çıkartmak için nasıl taklalar atarsınız?
Ne krizi olursa olsun sıcak ve canlı para kendini güvende hissettiği nokta neyse onu yapar
Discovery Elite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vatandaş yanlış düşünür daima vatandaşın beklentisi borsa bizi zengin etsin ama alayım hiç satmayayım bu basit sokaktaki işportacı amcanın ve borsayı hiç bir zaman anlayamayacak olan insanların düşüncesidir,
bizim bir amca var 1950 dogumlu adama 2002ten bu yana anlatırım bir kez olsun dinlemedi en son evlerini arsalarını satıyordu borsa için adam bunu kumar olarak görüyor,uzun zamandır görmedim kendisini tr'ye geldim bu tatilde ,gördüm anlattığı tek konu:
"alıcıyı mallayınca tahtayı yükseltti bende kafasına kafasına her kademede vurdum sonra %10 daha getirdi" dedi
demeekki neymiş kademeli ve çok işlem ile satınca birisi bizimle inatlaşıyormuş,
borsanın bu yükselişi tamamen bu inatlaşma ile ilgili yoksa bir hikayesi yok bu işin
########
vatandaşa sattıklarını tekrar versinler bakın o zaman görün siz buraları nasıl cehenneme çeviriyorlar
########
kademeli satmayı öğrendi sadece vatandaş 10bin lotu 1 işlemde satmıyor artık 100işlemde satıyor minimuım
veya 200işlemde satıyor.
########
112500 yukarda çok güçlü
ben 106500 gibi döneriz yazdım ertesi gün neredeyse %2 getirdi borsa :peki nasıl?
sadece akbank ın endeks teki ağırlığı biliyorsunuz %10
kısacası akbank %10 prim yapsa diğer tüm hisseler %0 olsa endeks %1 prim yapar
yani bankalar şuan birilerinin elinde kendileri çalıyor kendileri oynuyor fakat vatandaşa satılmış pazarlanmış hiç bir hisse gitmedi dikkat çekici kısım bu işte!!!!
komhl,EDIP,DENGE,PRKME takip edilsin.
adamların hisse taşıdıkları zaman bir taşıma maliyetleri var yıllık %15,5 faiz ortamında herhalde yıllık %15,5 değildir çünkü yüklü para olunca daha yüksek bir maliyet olarak hesaplayın mesela vatandaşa kredi olarak verseler yıllık %20 kazanırlar
############
sıcak para önemli doların düşmeyip 3,55 tL de kalması önemli bir işaret zaten
############
bakalım satamadıkları için 89bin e kadar mı basacakalr ilk bir ayda yoksa 79bine kadar mı basacaklar onu zaman gösterecek.
bu gönderi ve bundan sonraki uzun vadeli her noktayı içine alıyor
bu saatten sonra medya artık vatandaşı neyle kandırıp borsaya çekecek?
her gün bir uzman çıkıyor televizyona yok 120bin olacaz yok kar rakamları artıyor demekte
bunlar pazarlama değilde nedir?
31 temmuz aylık grafikte son işlem günü %5-7 kayıp yaşanması yüksek olasılık dahilinde.
XU_100_LINEER_AYLIK_2018ocak:
https://i.hizliresim.com/7NJqEW.jpg
https://i.hizliresim.com/7NJqEW.jpg
########################
medyanın dikkat çektiği siyasilerin
alt yazıile özellikle bastırdığı 2019 yılında krize karşı önlem demek le teknik analizler neden bire bir uyuşuyor?