Elinize, emeğinize sağlık hocam...
Printable View
Sn ufuk hocam yardımınız için tekrar teşekkür ederim ama maalesef söylediğim gibi olmadı, sanırım yanlış anlaşıldım.
Şöyle ki; Öncelikle bu formüle göre maalesef flat kaldığım zamanlar oluyor ama ben flat kalmak istemiyorum yani sürekli pozisyonda olmak istiyorum. (robot kullanmayacağım, manuel bakıp öyle işlem yapacağım. O yüzden sistem tester'dan değil, Matriks KHN> Expert Advisor kullanarak sadece Alış ve Satış oklarını kullanmak istiyorum dolayısıyla "Açığa Satış" bölümündeki formülün "satış" ile aynı "açık pozisyon kapat" formülünün "alış" ile aynı olması gerekiyor)
Ayrıca sizin de göndermiş olduğunuz grafikte (son barda) ADX(14)<25 ten küçük olduğu zamanda(orada 16,1896 görünüyor yani 25 ten küçük) 5 ema 25 ema'yı yukarı kesemediği için (fiyatı diğerinden küçük olduğu için, biri 109.268 diğeri 109.375 görünüyor) ters trend hareketi yapmasını istiyorum yani alım yönünde olmak istiyorum. (Fakat gönderdiğiniz formülde orada sistem satış yapmış görünüyor)
Yani normal mantıkta 5 ema 25 emayı (küçük periyotlu EMA Büyük periyotlu EMA'yı) yukarı keserse "alış", aşağı keserse "satış" yapılıyor ya İşte ben bu şartı sadece ADX(14) 25'e eşit ve 25 ten büyük olduğu zaman yapmasını istiyorum.
Eğer ADX(14)<25 ise mutlaka EMA kesişiminin tersini yapmasını istiyorum.
Bunu şöyle mantıklandırıyorum: Eğer ADX (14) 25 e eşit veya büyükse trend var ve trendin gereği küçük periyotlu EMA büyük periyotlu EMA'yı geçerse (yukarı kırarsa) trende uy ve alım yap. Tersi durumda ise satış yap.
Fakat Adx(14) 25 ten küçükse piyasada trend bitti o yüzden trend göstergesi olan küçük ema periyodu (5 EMA) büyük ema periyodundan (25 EMA) büyükse (yukarı kırarsa) "Satış" ,küçükse (aşağı kırarsa) "Alış" yapsın istiyorum. (Yani yukarıdakinin aksi hareketi yapsın istiyorum)
Teknik analiz kitaplarında ADX in trend göstergesi olduğunu okumuştum. Ve ADX 25 ten küçükse EMA kesişiminin tersini yapmak daha faydalı olabilir diye değerlendirdim. Çünkü malum trendin olmadığı bir zaman ve trend karşıtı hareket daha faydalı olabilir diye düşündüm.
Tüm bunların ışığında yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Biraz uzun yazarak başınızı ağrıttığım için şimdiden kusuruma bakmayın. Karşılıksız paylaşım ve yardımlarınızın-emeğinizin hakkı ödenmez. Sevgiler saygılar.
Merhaba Arkadaşlar
9 günlük üssel mav 18 günlük üssel mav ı yukarı kesince al, tersi durumda sat veren seanslık tarama formulunu nasıl yazabilirim. Yardımcı olabilir misiniz?
Hayırlı olsun
Lisede BASIC öğretmeye çalışmışlardı.
Tek aklımda kalan;10 CLS:)
Yavaş adımlarla matriks formül yazımı dersleriniz olabilirse , çok sevinirim.
Ya da zamanınız olmaz ise kaynak öneriniz olabilir mi?