Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3
Alıntı:
Originally Posted by
Sorrow
Aslında hukuki veya yasal açıdan bir sorun olmayacağını biliyorum MKK'dan dolayı. Hani uzun vadeli portföyü çeşitlendiriyoruz, sepet yapıyoruz. Aracı kurumları da mı sepet yapsak, riski dağıtsak diye nolur nolmaz diye :)
Aracı kurumla şimdiye kadar yaşadığım en büyük sorun ortalık yanıp kavrulurken işlemlerin hızlı gerçekleşmemesi oldu. Hem banka hem aracı kurumda yaşadım. Ben çok dağılma taraftarı değilim. Sadelik iyidir. Birden fazla kurum kullanabilirsiniz ama 4 tane bence fazla.
Birde geçmişte mkk’da aşağıdaki bildirim açmıştım. Satış yaptığımda akşam mail geliyor.
XXX MENKUL DEĞERLER A.Ş. - numaralı hesabınızdan, takası 18/12/20 tarihinde gerçekleştirilmek üzere 60 adet XXX - AÇIK pay senedi satılmıştır. 18/12/20 21:17 Bu mesaja dönüş (reply) yapmayınız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3
Alıntı:
Originally Posted by
Rj16
Merhaba hocam,
Yeni başlık hayırlı uğurlu olsun.
2020 yılı içerisinde Bist yaklaşık 800 bin yeni yatırımcı çekmiş.
Ve bunların birçoğu az veya çok para kazandı diye düşünüyorum. 2021'de daha hırslı olacaklar ve daha çok para yatıracaklar bence.
Yüksek faiz nedeniyle yılın ilk çeyreğinde dövizde tat tuz bulamayacak bir kısım KY'de, özellikle haber sitelerinde "Bist Rekor kırdı" haberlerinin gazıyla bu tarafa doğru yönelebilir diye düşünüyorum.
Dövizi bozan soluğu Bist'te alırsa bu bizi nasıl bir döngüye sokar?
Birde bu kervana yabancı yatırımcıda eklenirse, bu konvoy bizi nereye kadar götürebilir?
Moskova Borsasında yaşanan yatırımcı akınının ufak çaplı bir örneğini bizde yaşayabiliriz diye düşünüyorum.
Sn Cauti görüşünü yazacaktır. Ama bende bir şey ifade etmek isterim.
Ortada risksiz bir faiz getirisi var. Eğer borsada risk alacaksanız bunun getirisinin faizden makul ölçüde fazla olması gereklidir.
Borsanın ne kadar yükseleceğini para belirler. ancak paranın tek gideceği tek yer borsa değildir faizde ciddi bir alternatiftir. bunuda hatırda tutmak gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi