Sağ ol dostum.
Çoğu banka başvuru yapılmadığı halde neden ısrarla 3-4 ay bir kredi kartı gönderiyorlar ki e-devletten adres bilgini alarak
Bunun amacı nedir hiç şekilde göndermesinler diye bile işsiz olarak yazdığım halde gönderiyorlar birde .
Hakikaten insanlarda para fışkırıyor bedavadan para geldi kullanmalık istemediğim halde
Tasarruf yapıyorum, mesela mobilya takımını, telefonumu, arabamı, laptopumu yenilemiyorum.
Bunu yaptığım için de çok pişman oluyorum, çünkü ben eskiye talim ederken mevduattaki paramla 2 araba alabilecekken şimdi 1,7 araba alabiliyorum, 20 takım mobilya alabilecekken 15 takım alabiliyorum vs.
Param eriyor. E ben ne yapacağım bundan sonra? O arabayı alacağım, mobilyayı da , telefonu da, laptopu da yenileyeceğim.
Ne olacak ben böyle yapınca? Döviz yurt dışına kaçacak, ürünlerin bu fiyatlardan bile satıldığını gören tüccar zam yapacak, enflasyon olacak.
Kısaca mevduata böyle düşük faiz olmaz, ekonomi kitaplarında bir şey yazar "çok aşırı" para basılırsa mevduat faizleri enflasyonun altında kalır.
Şu anki durum bundan ibaret ve ben tasarruf yapmayı bugün bıraktım.
1 araba kendimize, 2 tane devlete alındığı için devletin umrunda değil.
Verginin dozunu arttırıyorlar böyle bir durumda. Bütün çıkışlar tutulmuş vaziyette.
Yatırımcı nasıl her kötü duruma karşı pozisyon almayı biliyorsa devlet de aynısını biliyor. Devlet uzun zamandır oto üreticisinden fazla para kazanıyor satılan araba başına. Araba yerine iphone ya da başka bir elektronik alet koyunca da aynı kapıya çıkıyor.
Faizler ancak herkes faizden çıkarsa artar. Kimse parasını TL'de tutmasın bak ben görürüm nasıl bağırıyorlar yandım anam diye. 19%'a fit olan insan olduğu sürece oyuna devam.
Siz yinede tasarrufu bırakmayın, mobilya, laptop, araba vb zamana karşı sürekli olarak değer yitiren şeyler. Arabada son yıllardaki anlamsız ötv artışı ve kur artışı etkili oldu. Ayrıca ihtiyacınızdan fazla aracınız var ise ilaveten sigorta, vergi, bakım vb sürekli gider oluşturmaya devam eder.