2024 de 11.2 milyon ton inek sütü üretilmiş. bir yıl öncekine göre %9.9 artmış.
Printable View
2024 de 11.2 milyon ton inek sütü üretilmiş. bir yıl öncekine göre %9.9 artmış.
pınar su 5 milyar, pınar et 15 milyar, pınar süt 15 milyar kayıtlı sermaye tavanı spk başvurusu kabul görmüş......aynı anda bu kadar büyük artışı niye yapıyorlar.....sebebi nedir....
Sayın huzur ya kısa için almıştım hapsolduk bu kayıtlı sermaye kabulu kısada ne gibi bir hareket getirir ya bu hisseyi hiç sevmedim maliyetim biraz üstüne gelse durmayıp çıkacam
Hocam aslında çok güzel proje olurdu inek çiftliğinde bulunan süt satış makinesine online bağlanıp belirtilen miktarda süt otomatik paketlenip drone kargoyla adrese teslim edilseydi.
Temiz iş.Drone batarya dolumlarıda güneş enerjisi santralleri ile yapılsaydı.Hatta dronegpt ile dronelar kendi tamiratlarını ve yedek parça üretimlerini robotik madengpt ile hammade işlemesine kadar sürdürebilseydi.
Herşey tamam ama inekler sorun sanırım :)
Çamlı Yemi halka arz etmeleri lazım artık.
Ytd.
Herkese selamlar....
Sn Uğur Taylan size ekstra selamlar....
Hissenin bu halinin bir hayli canınızı sıktığı anlaşılıyor....
Önce sabır diliyorum....
Daha sonra bir kaç kelam da etmek istiyorum,biraz kulak kabartırmısınız söyleyeceklerime?;
25 yıla yaklaşan borsacılık deniyimim de hisselerin 3 nedenle yükseldiğini/düştüğünü tecrübe ettim;gelin birlikte inceleyelim
1)Temel analiz destekli yükseliş;En isteneni budur,bir de hikayesi varsa değmesinler keyfime
2)Temeli destekleyen haber destekli yükseliş;İşlerin iyi ise daha iyiye gideceğini,kötü ise bundan sonra düzeleceğini sinyalleyen habere bağlı yükselişler
3)Az/çok düştü,burdan döner/tepki gelir yükselişleridir.Bu teknik analizin bir parçasıdır.Bir nevi dip/tepe tahminidir...Bunu tahmin etmek çok zordur....Dibin dibi vardır,tepeler ise geçilmek içindir....Doğru yerden alana çok güzel,yanlış yerden alana çok pis paralar kaybettirir....
Pnsüt te en olası yükseliş şekli "çok düştü burdan tepki gelir" yükselişi olacaktır...
Artık her önünüze gelene bu hisse ne olur sormaktan vazgeçin....
Kimse sizden daha iyi bilmiyor....
Ben dahil.....
Artık elinizde 3 maddelik bir yol gösterici var....
İnandığınız madde gereğince hareket edin....
Saygılar/Başarılar....
Sanırım, yeni bir şirket altında birleşme olacaktır; Dikkat ediniz tahmin içermektedir. TAHMİNİM BU YÖNDEDİR.
birleşilecek şirkete PINAR GIDA HOLDİNG diyelim.. 1 ADET PINAR SÜT=1 ADET PINAR ET&UN
3 ADET PINAR SU=1 ADET PINAR SÜT VEYA 1 ADET PINAR ET&UN
Yabancı ortaklığı da gündem de olabilir; dünya jeopolitik riskleri, pasifikte savaş ihtimali artmaktadır. GIDA ARZ GÜVENLİĞİ başta Araplar olmak üzere en büyük sorunlardan biridir. Son 1 yılda dünya Tereyağ fiyatları döviz cinsinden %100 oranında artmıştır ve artış eğilimi devam edeceğe benziyor. Nerede bir sorun varsa orada fırsat da vardır.
Şirketin son 10 yılda yaptığı yatırımlar sadece tesislerine ve organizasyonuna yaptığı yatırımlar şu an ki borsa ederinin çok daha fazla üzerindedir, bir sürü arsa gayrimenkul vs vs fabrikalar ve gübre ile yem fabrika iştirakleri çabası bu fiyata nereden bakarsak bakalım BEDAVA... bedava para'yı kimse kimseye vermez.. sadece borsada biraz sabır göstermeniz gerekiyor.!
Bol kazançlar dilerim.!
Acemşah; GIDA ARZ GÜVENLİĞİ başta Araplar olmak üzere en büyük sorunlardan biridir.
Herkese selamlar....
Bu tezi entellektüel zeminde,temel analiz bazında,veriler ışığında tartışmak istiyorum....
Bir kaç tablo hazırladım,dikkatlerinize sunmak istiyorum....
Ben tabloları paylaşayım,sonra üzerine tartışalım;NE DERSİNİZ?
1)Önce Tedarik Zinciri Endeksi.....
Hemen arkasından Baltıc Dry Endex i palaşalım....
https://i.hizliresim.com/6bikwpu.png
Saygılar/Başarılar.....
2)Baltık Dry Endeks;
https://i.hizliresim.com/9xdpn4w.png
Saygılar/Başarılar....