-
Karsan, Romanya'da 2 ihale birden kazandı06/03/2023 06:26:30
Karsan, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania (AAR) iş birliği ile Aiud şehrinde 16 adet, Siret şehrinde de 4 adet e-JEST satışını kapsayan ihaleleri kazandı.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, her iki ihalenin de sözleşmelerini distribütörü AAR aracılığıyla imzalayan Karsan, böylece Romanya’daki elektrikli otobüs parkını daha da genişletecek.
-Yılın son çeyreğinde teslim edilecek-
Karsan’ın, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania ile birlikte kazandığı ihaleler kapsamında e-JEST’in yanı sıra, 20 adet de şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirilecek. Teslim edilecek e-JEST’lerin hem Auid hem de Siret şehirlerinin ilk elektrikli minibüsleri olacağını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu yeni anlaşmalarla birlikte 2023 yılına hızlı bir başlangıç yapmış olduk. Bu yıl içerisinde Romanya’daki Karsan markalı elektrikli araç sayımız 200 adedin üzerine çıkacak†dedi.
-Karsan e-JEST Avrupa’da lider, Amerika’nın yeni lider adayı-
Karsan’ın Romanya’daki elektrikli araç dönüşümünde öncü rol oynayan bir Türk markası olduğunu vurgulayan Okan Baş, “Romanya’nın birçok şehrinde Karsan markalı elektrikli otobüsleri görmek mümkün. Romanya, Avrupa’nın elektrikli toplu taşıma dönüşümüne öncülük eden ülkelerden biri. Romanya’nın bu vizyonu ile Karsan olarak bizim 5 yıl önce başlayan elektrikli dönüşüm yolculuğumuz birbiri ile oldukça örtüşüyor†diye konuştu. Romanya’nın, tıpkı Fransa ve İtalya gibi Karsan’ın ana hedef pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Okan Baş, “Karsan, kısa sürede Romanya’nın elektrikli araç pazarında 6 metreden 18 metreye kadar en büyük filosuna sahip Türk markası konumuna ulaştı. Avrupa elektrikli minibüs pazarı lideri Karsan e-JEST ile Aiud ve Siret şehirlerinin elektrikli dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.†dedi.
Foreks Haber Merkezi
-
Ek'te Ocak ayında yatırım teşvik belgesi alan firmalar, aşağıda Borsa İstanbul'da işlem gören firmaların tablodaki sıra numarası verilmiştir.
Sıra Borsa İstanbul'da İşlem
No Gören Firmanın Adı
---- ------------------------------------------------------
120 Bayrak EBT Taban Sanayi ve Ticaret AŞ
214 Arçelik AŞ
447 Arçelik AŞ
465 Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi AŞ
507 BİM Birleşik Mağazalar AŞ
663 Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ
690 Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ
866 ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ
998 Dinamik Isı Makina Yalıtım Malzemeleri San.ve Tic.AŞ
999 Ege Profil Ticaret ve Sanayi AŞ
1000 Dinamik Isı Makina Yalıtım Malzemeleri San.ve Tic.AŞ
1001 Dinamik Isı Makina Yalıtım Malzemeleri San.ve Tic.AŞ
1243 Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ
1366 Enerjisa Enerji Üretim AŞ
1367 Enerjisa Enerji Üretim AŞ
Foreks Haber Merkezi
-
Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) esas alınarak hazırlanan ve PKF Aday Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen, 01.01.2022 - 31.12.2022 hesap dönemine ilişkin finansal tablolar incelenerek kabul edilmiş ve Genel Kurula sunulması uygun görülmüştür. Söz konusu finansal tablolar ile Şirketimizin Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine uygun olarak tutulan kayıtlara göre oluşan mali tablolarının incelenmesi sonucunda;
TFRS'ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre 767.308.135, TL net dönem karı, VUK kayıtlarına göre ise 504.060.026,48 TL cari yıl dönem karı bulunduğu görülerek;
a) Şirket Esas Sözleşmemizin Karın Tespit ve Tevzii başlıklı 17. Maddesi ve Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken genel kanuni yedek akçenin ayrılması,
b) Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca düşük olan tutarın kar payı olarak dağıtılması öngörüldüğünden VUK kayıtları uyarınca 01.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait birinci tertip yasal akçeler ayrıldıktan sonra oluşan 484.952.430,12TL üzerinden 34.425.000 TL'nin ikinci yasal yedek akçe olarak ayrılması ile dağıtılabilir dönem karı 450.527.430,12 TL olmaktadır. Bu tutar üzerinden 350.000.000 TL pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılması, kalan 100.527.430,12 TL'nin olağanüstü yedek olarak ayrılması,
c) Kar payı ödeme tarihinin 04.04.2023 olarak belirlenmesi,
Yukarıda yer verilen a, b ve c bentlerinde yer alan hususların Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerimizin onayına sunulmasına karar verilmiştir.
-
Vinçte hareket başladı.
Bilançoda mı veya başka bir haberden mi kaynaklanıyor.
-
AHGAZ da tavana kitlerse iyi olacak.
-
HEKTAŞ bugün ters hareket bekliyorum.
-
GOKNR. Gıda bu hafta işlem görmeye başlayabilir.
Henüz hesaba geçmemiş.
-
PLTUR
Harekete başladı 15 geçilsin bakalım