İş ile deniz bir olmuş bize kaktırmış, şuna bak ya hergün düş yetmezmiş gibi bugün tüm tahtalar ve hatta endekis tepki yapsin sen yine düş
Belliki tahta sahipsiz, bize sahip çıkacak acilen bi tahtaci bulmamız lazım
Printable View
İş ile deniz bir olmuş bize kaktırmış, şuna bak ya hergün düş yetmezmiş gibi bugün tüm tahtalar ve hatta endekis tepki yapsin sen yine düş
Belliki tahta sahipsiz, bize sahip çıkacak acilen bi tahtaci bulmamız lazım
iş yatırım ve DENİZ yatırımı paravan olarak kullanıp ellerindeki malları küçük yatırımcıya yüklediler nereden alırsanız alın zarar muhakkak devamlıdır.önce maliyetim 31 tl idi alım yaparak 30,40 e düşürdüm.şimdi elimde 260 binliram kaldı 25 tlleri bekleyip son kurşunu atacam.ondan sonrada ekranı kapatıp bakmıyacam. şimdi buradan sesleniyorum satın O. çocukları satın ALLAHHSIZLAR SATIN SAPIK KOPEKLER, SATIN ULANNN........
Temettüleri her yıl hisseye dönüştürürüm.
Halka arzdan beri bekliyorum
Kâr eden,temettü veren şirketlerden korkmam.
Temettü 30 veya üstü verirse güzel olur.
Her yıl temettü den sonra ne kadar yükselmiş araştırın.
Enerjisa Enerji, 2. kez FTSE4Good Endeksi'ne girdi30/03/2023 11:03:21
Etki odaklı sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyan Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılanması gereken FTSE4Good Endeksi'ne üst üste ikinci kez dahil olarak aynı zamanda enerji sektöründe derecelendirilen tek şirket olma başarısını elde etti.
Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak değerlendiriliyor.
‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirliği odağına alarak faaliyetlerini yöneten lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, çevre, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki operasyonlarıyla Londra Borsası bünyesindeki FTSE4Good Endeksi'ne üst üste 2'nci kez girmeye hak kazandı. FTSE4Good endeksinde bir önceki yıl 3.8 ESG notuna sahip olan Enerjisa Enerji, çevre, iklim değişikliğiyle mücadele, yönetim uygulamaları, çalışan hakları, etik ve sosyal konularda gösterdiği güçlü performans ile bu sene notunu 5 üzeriden 4’e yükseltme başarısını elde etti.“Enerjisa, ESG ve sürdürülebilirlik alanında bir lider olarak öne çıkıyor”
Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, konuyla ilgili olarak “Enerjisa Enerji, tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da global trendleri takip ederek kendi standartlarımızı oluşturuyoruz.Sonrasında ise tüm şeffaflığımız ile şirketimizi bağımsız denetimlere açıyoruz. FTSE4Good Endeksi, şirketlerin bu alanlardaki çabalarını değerlendiren önemli bir endeks. Endekste notumuzu 4’e çıkarttık ve Enerjisa Enerji olarak sektörümüzün ESG ve sürdürülebilirlik alanında da lideri olduğumuzu kanıtladık.
Bugün dünyada yaşanan tüm zorluklara rağmen, ESG'ye odaklanmaya ve çevre ve gelecek nesiller üzerinde olumlu bir etki yaratmaya kararlıyız. Sürdürülebilirlik ayak izimizi geliştirmeye ve yol gösterici olmak için yeni standartlar belirlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
TEKNİK OLARAK
günlüklerde aşağıdan dönme çalışmaları gözlemleniyor..
28,50 ler üzerine çıkabilirse 32,5 lar ,inişte ise 25,35 hedef olabilir..
kağıt üzerinde 2,07 tl NET TEMETTÜ var..
enerji şirketleri içinde borsada en kötü perfermansa sahip,borsa çıkarkende devamlı düşen, borsa inerken en önde düşen ve şirket sahiplerinin şirkete sahip çıkmadığı f/k sı 2,4 olmasına rağmen ilgi görmeyen sözde enerji şirketi enerjisa enerji. batık olmasa bu kadar olumsuzluğu birarada nasıl üzerinde bulundurur??
Finansal Takvim
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Finansal Takvim
Bildirim İçeriği
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Açıklama
Şirketimizin 01.01.2023 - 31.03.2023 dönemine ait finansal raporlarının 4 Mayıs 2023 tarihinde seans sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ilan edilmesi planlanmaktadır.
Dönem Başlangıç Tarihi
Dönem Bitiş Tarihi
Planlanan KAP'ta İlan Tarihi
Finansal Tablo Dönemler
1. Çeyrek
01/01/2023
31/03/2023
04/05/2023
2. Çeyrek
3. Çeyrek
Yıllık
ilk çeyrek bilanço 4 mayıs ta açıklanacak, demek istemiş.
Eşarj, Türkiye’nin 57 ilinde yer alan 546 şarj istasyonunun 383 adedinde yüksek hızlı şarj deneyimi sunuyor31/03/2023 12:15:15
Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan ve Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip şirketi Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ile hızlı şarj istasyonu kurma konusunda ilk günden bu yana sektördeki liderliğini koruyor.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin dört bir yanındaki şarj ağını her geçen gün artıran Eşarj, 2009’dan bu yana şarj operatörlüğü hizmetini sağlayan ilk oyuncu olma özelliğini taşıyor.
Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyonu ağına yaptığı yatırımlar ile elektrikli araç kullanıcılarına en kısa sürede şarjlanma imkanı veren Eşarj, müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak için ekosistemindeki oyuncular ile yeni anlaşmalar yaparak etki alanını genişletmeye devam ediyor. Özellikle alışveriş merkezleri, oteller, dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve restoranların yakınında kurduğu şarj istasyonları ile müşterilerine şarjlanma esnasında dinlenme ve vakit geçirme imkanı tanıyor.
2023 yılı sonuna kadar hedef: 81 ilde en az 1 DC hızlı şarj istasyonu
57 şehirdeki 383’ü hızlı şarj istasyonu (DC) ve 163’ü AC olmak üzere 546 şarj istasyonu ile faaliyet gösteren Eşarj, kurulu güç açısından Türkiye’nin en büyük ve en çok hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağıyla sektörün lideri olarak konumlanıyor. Türkiye’de en fazla hızlı şarj istasyon ağına sahip olan Eşarj’ın yeni yatırımlarının yüzde 90’ından fazlası DC hızlı şarj istasyonlarından oluşuyor. DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 80 şarjlanma seviyesine 30 dakikada ulaşılırken, AC’lerde bu süre yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Bu noktada DC şarj istasyonları zamandan tasarruf sağlama konusunda üstün performans gösteriyor. Eşarj, 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.
Eşarj’ı Türkiye’ nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonu ağına sahip şirketi haline getirdik.
Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarının ülkemizin bu alandaki potansiyeline duydukları güvenin yansıması olduğunu belirten Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar şöyle devam etti: “Enerjisa Enerji olarak bugün 3 bölge, 14 şehirde 21,5 milyondan fazla insanımızı geleceğe ve refaha taşıyan hayati bir hizmeti yerine getiriyoruz. Enerjisa Enerji’nin bu yolculuğundan edindiğimiz tecrübelerimiz ile iştirakimiz olan Eşarj’ı da bugün Türkiye’nin ilk ve en çok hızlı şarj istasyonuna sahip emobilite şirketi haline getirmeyi başardık. Elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli araç değer zincirinin en önemli halkası konumunda. Çünkü müşterilerimiz elektrikli araçların menzili kadar araçlarını nasıl bir deneyimle şarj edeceklerini de merak ediyor. Sayısı her geçen gün artan hızlı şarj istasyonlarımız ile gücümüze güç katıyor ve müşterilerimizin elektrikli araç deneyimlerine katkı sunuyoruz. An itibarıyla Eşarj ile yarım milyona ulaşan şarjlanma sayısına ulaşmış olmamızı, müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz.
Elektrikli araç kullanıcılarının istasyonlarda geçireceği vaktin kıymetini biliyoruz. Biz de Eşarj olarak, zamanı verimli kullanma konusunun üzerine giderek DC şarj istasyonlarına ağırlık veriyor, müşterilerimizin daha çok zaman geçirdiği alanlarda olmaya, şarj süresince zamanını faydalı kullanacağı bölgelerde konumlanmaya özellikle dikkat ediyoruz. Eşarj olarak temel amacımız, müşterilerimizin şarj için aracını belirli bir noktaya götürmek zorunda kalmaksızın kendine en yakın ve tercih ettiği noktalarda özel bir deneyim yaşaması.” dedi
Eşarj, Türkiye’nin ilk şarj operatörü, ilk yenilebilir enerji sertifikası alan şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile anlaşmalı ilk şarj operatörü olarak öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin en büyük şarj projesi, dünyada da bir ilk olan İstanbul Havaalanı’nın açılışı ile birlikte kurulan 20 tane DC istasyon 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Havaalanında bulunan şarj istasyonu toplam 1 MW güç ile Türkiye’nin aktif olarak hizmet veren en büyük şarj alanı olma özelliği taşıyor.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Elektrik indirimleri şirket için negatif
Ayrıca elektrik dağıtım bedeli olan 77 kuruş şirkete gitmiyor, kesin bilgi öğrendim bunu.
Borsadaki Enjsa elektrik üretimi YAPMIYOR. Enjsa sadece dağıtıcı bu yüzden elektrik şirketleri ile kıyaslamayın. Hiçbir şey bilmiyorsunuz şirket hakkında. Sadece küfür ya da haber kopyalamakla olmaz. Tahtacıya neden sesleniyorsunuz? Adamın amacı size para kazandırmak mı?
Kap'ta nerede bu, ben böyle bir bildirim göremedim? Kap bildiriminden ziyade medya kuruluşlarına gönderilen basın bültenine benziyor.
Zaten Sabancıların E.ON ile ortak oldukları firma Enerjisa Üretim(halka açık değil), halka açık olan Enerjisa Enerji(ENJSA). Enerjisa Üretim ve Enerjisa Enerji'nin(ENJSA) Sabancı firmaları olmaları dışında birbirleriyle doğrudan alakaları yok (hissedarlık ya da mali verilerin konsolide edilmesi gibi).
her yıl ortalama 1 milyon abone kaybediyoruz...
Enrjisa/pınar
haber bloomberg
Eşarj, Türkiye’nin 57 ilinde yer alan 546 şarj istasyonunun 383 adedinde yüksek hızlı şarj deneyimi sunuyor
HSBC, ENJSA - Enerjisa için hedef fiyatını 40,8 TL'den 42,7 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti. %50 prim anlamına geliyor.
Bu BoFa 4 gündür ne yapmakta?
Anlayan dostlar anlatsalar?
Temmettüyü alıp enjsaya yatırırım.
Her yıl yaptığım gibi.
Halka arzdan beri...
Temettü öncesi 32.50 üzeri bekliyorum
Temettü sonrası 30 altı olsa da 30 üstü açılış bekliyorum ytd
12 Nisan dağıtım, 14 Nisan hesaplarda
32.40 çok iyi
Günün içerisinde de dokundu
Endeks ile uyumlu olamadı ama yine de satışları karşıladılar
Yarın daha güzel olsun
Bayrama kadar temettü parasının 0zerine ekleyip bütünledikten sonra önümüzdeki yıl 60 belki de 120 üzerinde buluşmak dileğiyle...
Enjsa ilk halka arzini hatırlarım
Sabancı üretici firmayı halka açmamış
Dağıtıcısı olanı halka açmayı tercih etmişti
Hisseler 10 kat giderken enjsa durdu saydı durdu vs
Ancak esarj yoktu ve 1 sene bile çok hızlı değişim olacak
%3 ise elektrikli araç pazarı
Togg tesla mg mercedes vw ford vd elektrikli ve hemen hemen tüm hibrit arac üreticisine hitap edecek
Sektöründe rekabet olacak
Bugün gibi 30.26 - 30.28 git geli gibi günler de olabilecek
Ertelenmiş vergi geliri illüzyonu ile fk düşük görünüyor
Buna dikkat çekerek yine de pozitif bakıyorum. Ytd.
Arkadaşlar 100 lota net ne kadar temettü veriyor
temettü verdi mi ve yattı mı hesaplara.
Bu saat oldu bende yatan herhangi bir şey yok.
Eey benim aracı kurum, hayırdır?
Temettüsü yatan var mı arkadaşlar?
19:31'de yatmış, şirketten mıdir aracı kurumdan mı...
ilk kez bu kadar geç hesaba geçtiğine şahit oldum.
syg.