Kredili yasagi da geldigi icin brutu takmasalar bile kredililerin zorunlu satislari gelebilir.
Printable View
Kredili yasagi da geldigi icin brutu takmasalar bile kredililerin zorunlu satislari gelebilir.
Maaşallah merkocum :party:
TKURU'ya mı özendi acaba...
Helal olsun merkoya. artık borsada trend değişti galiba! batık yönetim zafiyetleri olan sirketler tavan tavan gıdıyor.( merko için söylemiyorum ama oda pek dısında sayılmaz) 4 aydır alır satarım haber düştügünde 5 tavan yapar diyip, almadıgım merko 3 e katladı. Ağır ceza almasına ragmen yükseliş devam ediyor. kazancınız bol olsun arkadaslar...
Merak etmeyin, merko kentten çok ucuz, carfurdan da 100 kat sağlamdır.
Merko gıda fabrika kapasitesi yılda 180.000 tondur. Burcu gıda ile Mayıs ayında her yıl en az 5.000 ton olmak üzere 3 sene anlaşma imzalandı, zaten ilk hikaye de burdan başladı. Yıllık kapasiteye göre çok düşük bir rakam ancak bu anlaşma ile bile yılda en az 50 milyon ciro garanti. Bundan sonra da yeni anlaşmalar olabilir. Ayrıca bedelli açıklamasında ürün gamını genisletmekten bahsedilmekte. Fabrika arazisi zaten çok büyük, bu arazi üzerine yatırım maliyeti çok düşük yeni fabrikalar kurulabilir.
Bu arada citi ve doce takasına bugün 1.2 milyon geldi.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ozsermayesi eksi 483 milyon TL olan ve her sene en az 300 milyon TL zarar eden carfurda neler yazdığını okudum. Ben carfuru 3 liradan bile almadım, ayrıca bu bedelliden gelecek parada ancak çerez olur carfur için. Bu arada milyarlarca liralık gayrimenkulünü de sattığını unutmayalım.
Kent desen tam bir kumar kağıdı, piyasa değeri 2 tane Koç holding ve Sabancı holding toplamını geçmiş kocaman bir balon. Hal burdayken gelip buraya merkoya batık demeniz çok komik. Sermaye artırımından sonra merko kötü yönetilse bile en az 10 sene batmaz !!!!Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mantıgınız yanlış düşünceniz yanlış merko burcuya fason calışmaya devam etsin! %83 halka acık kagıt tavan tavan gıdıyorsa patronun citideki payların takibi öenmlidir diyorum!
Salça yapan bir şirket alacak olsam patron satısına rgmen tukas alırdım! merko bence doyuma ulaştı bilmem anlatabiliyormuyum...
Ayrıca kıyaslama yaptıgınız şirketler ile merko arasında çok ama çok ciddi fark var carfur ve kent kruumsal ve dunya devi şirketler merko kim? kilimcinin kör oglu...
Sizin mantğınıza göre su satan şirkette olmamalı, veya süt değil mi? Ya hamburger şirketine ne demeli? Alt tarafı köfte ekmek. Rtalb' nin halka açıklığı neydi, 1 liradan 63 liraya gitti.tukas batıkdı ne oldu, el değiştirdi 1 liradan 17 liraya gitti.Mal alamayanlar başladı kötülemeye. Daha yeni başladık, çok sık bekleriz buraya.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
RAbbiim birinizi bin etsin , ama yanlış düşünce :D mesajı alan aldı bby
Maaşallah merkomuza :bravo:
Yarın 46 kademe marjımız var.1,7-90 arasında%10 artışlarda 17-19 kademe yükselirken,şimdi 46 kademe.
satıp karı realize edenler,gönüllerinden ne koparsa bi hayır yapsın arkadaşlar.
Eminim bereketiniz artacaktır Allah'ın izniyle.
Sabah gönderdiği haberde denetçi firma görüşlerine uygun hareket edileceği belirtilmiş. İlk genel kurulda ayrıca iyileştirmelerden bahsedilmiş. Bu arada açıklamada önemli bir bilgi var, yakalayabilene ne mutlu!!!
Şuraya birde Tukaş'ın yeni fabrika yatırım haberini yapıştıralım da en azından sektörün geleceği ile ilgili bilgi sahibi olmuş oluruz.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Tukaş Gıda’dan 525 milyon TL’lik yatırım
*Otomasyon
*
*30 Haziran 2020 - 19:05
Tukaş Gıda, 525 milyon TL yatırım ile dördüncü üretim tesisini Niğde Bor OSB’de kurmak için düğmeye bastı. Tesisin, 700 kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.
[https://www]
Konserve ve salça pazarının 58 yıllık köklü ve önemli markalarından biri olan Tukaş Gıda, Manyas, Torbalı ve Akhisar fabrikalarından sonra dördüncü üretim tesisini Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmak için kolları sıvadı.
Yatırımın değerinin*525 milyon TL olacağı açıklandı.*
2021 YILINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK
Okullu Ailesi tarafından 2014 yılında satın alınmasıyla hızla büyüyen Tukaş Gıda, Niğde’de 187 bin metrekare arsa üzerine kurulacak yeni üretim tesislerinin 2021 yılında üretime başlaması hedefleniyor.
Tukaş Gıda’dan alınan bilgiye göre, Niğde’de kurulacak yeni üretim tesisinde salça, sebze konservesi ve dondurulmuş gıda üretimi yapılacak.
İlk üretimini 2021 yılı itibari ile yapacak olan yeni tesis, yıllık olarak 300 bin ton domates, 100 bin ton patates ve 80 bin ton sebze işleme kapasitesine sahip olacak ve 700 kişiye istihdam sağlayacak.
Firma, farklı ürün çeşitleri ile pazarını genişletmeyi ve mevcut ürünlerinin üretim kapasitesini arttırarak gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda büyümeyi hedefliyor.
*
Bu tahta nereye kadar çıkar bilmiyorum ama,insana bayağı hayal kurdurmaya başladı.
Kabus görmeyiz inşallah .:drunk:
17-09-2020 knfrt >merko
17-09-2021 merko>knfrt
iyi mal çıkmış bugün . fena :(
Nasıl insanlarsınız anlamadım.aç da bir bak ikisinin piyasa değerlerine sonra gel algı yap. Ayrıca konfrut daha önce kiminmiş bir de onu yaz.
Hacıyatmaz gibi maaşallah :yahoo:
Vallahi artık milletin hayal ettiği rakamlara geldik çok şükür.
Sıra kendi hayal ettiğimiz rakamlarda inşallah:rules:
Haftayı kemiksiz atlayıp,önümüzdeki haftayı da cepte tamamlarsak, 2. Pazartesi itibariyle tahtada çift haneler sıralanacak innnşallah.
Yeni pazarlar basit ve sade olmuş. Bu arada halka açıklığı düşük 10 şirket uyarılmış, halka açıklık oranı artmazsa bal ligine gönderilecekler. Bunların arasında kent ve carfursa gibi fiyatı aşırı şişik operasyon kağıtları da var. Özellikle kente harıl harıl alıcı keriz arıyorlar.
Maaşallah,bu hafta da tulum çıkardık çok şükür.
Haftaya Allah Kerim.
Yatırım finans dünden beri 510.000 lot aldı, bakalım nereye gidecek?Maliyeti 5.45.
20 senedir yatan bir tahtadan mal almak kolay değil. Çok uzun süredir bekleyenler var. Bizim menkul 880.000 lotu 3.10 ortalama ile verdi. 2 gündür qnb vermeye başladı. Tahta yapıcı yukarı çektikçe bu mallar çözülecek.
Millet heyecanla sabahı bekliyor :halay:
15 milyon liralık yatırım var, işletme sermayesi eksideydi, bir kısmını da orada kullanacak. Katma değeri yüksek ürün yüzde 50 lere çıkacak.
Domates salçası kilosu 10 lira civarı, domates konservesi ortalama 30 TL. 2 yıl içinde üretimin yarısı konserve tarafına kaydırılıyor. Konserve de en büyük üretici merko şu anda.
Maaşallah.
:bravo:
Başka söz etmek istemiyorum artık.
Tahtacı söylüyor söyleyeceğini her sabah çok şükür.
Bugünkü havada ,tavandan hisse hiç kıpırdatmadı .bravo vallahi..
Fiyat yükseldikçe tavanda lot sayısı artmaya, satışlar azalmaya başladı. Sabah gönderilen fon kullanım yeri raporu gerçekten çok olumlu. Katma değeri yüksek domates konservesinin üretim miktarı 2 yıl içinde kapasitenin yüzde 50 si olacak deniyor. Ayrıca yeni yönetim binası yapılarak yılda 400.000 TL tasarruf sağlanacak. En önemli sorunlardan biri olan bitmiş mamul için 3000 metrekarelik bir depo yapılacağı da yapılacak yatırımlar içinde.Ayrıca 3 ayrı kalemde birikmiş döviz borcu ödenecek. Zaten ihracat artarsa dövizin de yükselmesi ile karlılık çok önemli oranda artacaktır. Geçmiş yıl borçlarının sermaye azaltımı ile sıfırlanması ile de ilerde temettü hissesi olabilir.