otkar yükselen trendi teknik olarak anlamak
154,50 lerdeki destek noktaları tepki alımları gelebilir
Ek 24260
Printable View
otkar yükselen trendi teknik olarak anlamak
154,50 lerdeki destek noktaları tepki alımları gelebilir
Ek 24260
Yorum alalım ark.blanço nasıl sizce ne yapcaz tam bir stres kağıdı oldu girdik çıkamadım akıl veren beri gelsin çok zor bir hisse buna fazla aşık oldum ceremesini çektiriyo neler kaçtı bu yüzden hiç haberde yok tek beklenti iyi ihale haberleri yoksa işimiz zor sermaye veya güzel temmettü beklentisi olmasasaydı çoktan kaçardım o bekliyo bende bekliyorum sabırda tükenmeye başladı nerde kırılırım bilmem .yazalım ark tek çekilmiyo bu sessiz tahta ..kalın sağlıcakla bişey bilseydim kendime faydam olurdu..
Zor bir tahta lakin uzun dönem bekleye bilenlere kazanç var. Dün gece 2018 yıli blanco ile 2019 ü karsilastirdim. Zamansal lik lara baktım grafik üzerinden. Önümüzdeki hafta içinde (pazartesi de olabilir. Çünkü yk lu genelde pzrt si ve cuma günü yapmışlar.) Yk lunun toplanıp gk için kar dağıtım teklifi ve gk lun toplantı tarihini açıklaması bekleniyor. Geçen yıl konsolide 165 milyon tl karın vergi çıktıktan sonra 127 milyonunun 72 milyonunu brut kar payı olarak dagitmis bu yıl konsolide kar daha iyi gelmiş. Bun konsolide karın vergi oncesindeki rakamin %50 sini nakit yada bedelsiz yada her ikisini birden dağıtmak zorunda. Dağıttacai rakamin %10 nu kadarını yedek akçe olarak ileriye dönük saklıyor. 31 aralıkta 20 otobüs teslimatı mevcut izmir byk şehire.büyük ihtimal bu 20 otobüs 2019 4 çeyreğe yansitilmadi. Gene 200 otobusluk bir teslimat var yabancı ulkeye bu satis adedini ben bulamadım rakamlarda.onun 12 aylık blancoda var olup olmadığını anlayamadım. Mart ayının 20 leri civarı yanlış olmasın ist. Da bir fuara katılması söz konusu. Yıl icerisinde Uzak doguda ki 3 fuara geçen yıllarda katılmış bu senede katılır düşüncesindeyim. Bu sene Max 1000 adet hisseye 5000 tl gibi brüt nakit temettu ödemesi yapacağını kişisel olarak düşünüyorum . Bu tip butik hisselerde çok süpriz beklemek yanlış olur. Genede gk isterse bedelsiz + nakit verebilmesi olasiligi düşük olmasına rağmen mevcut. Benim icin en buyuk
Süpriz bu yurt dışına yapılmış olan 200 otobüsün 2019 da blancoda gosterilmeyip 2020 ilk çeyrekte gösterilmesi olur ki bu izmir büyük şehir ile 220 otobüs eder.vereceği nakit temettü hisse fiyatına göre sakız parası bence . Hisse Fiyat olarak üretim anlamında ucuz değil. Ancak endeks bazında bence ucuz. Karlılık müthiş falan değil ancak askeri ürünlerin satışı gelirse çok iyi yerlere gider. Türk Traktör ile yine montaj anlaşasi imzalanmis 2019 sonunda.kamyon üretmiş ancak piyasada çok görünmüyor. Artık takla ilgili bir gelisme olmaz bana göre. Koç isterse hisse 500 tl de olur.ama bunlar istemezler. 2018 de ne oldu da zarar açıkladı onu bir türlü çözemedim .grafik olarak salı günü sinirli bir yükseliş gelebilir.159 altı İlk gün kapanisi cuma günü yaptık pzrtside bunun altı kapatirsak 154 görülür kısa vadede her şey 3 aylık blancoda netlesir bu yıl için. Mart 15 gibi 2019 un nakit temmettu leri dağıtılır. Bence suan için notur bir hisse hem fiyat olarak hemde hareket olarak.ytd değildir.
Emeğine sağlık güzel yorum olmuş varsayımlar hepsi olacak şeyler en kısa zamanda olması dileğiyle kuvvetli bir bedelsiz gelmesi hoş olur tahta çok sığ zırhlı araçlar içerde pek gitmedi dışarıyı kovalamaları eftal olacak ben şahsen uzun yata bilsek gözde olacak ama malesef bizde dayanma sabır az günlük izlenecek en son kağıt hayırlısı beklemekteyiz teş.
https://resmim.net/f/4ZXsbg.jpg
aylık takas
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II-17.1 sayılı Tebliğ'in (Tebliğ) 10. maddesi kapsamında Şirketimiz ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, alış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan satışların maliyetine olan oranının, satış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranının %10'una veya daha fazlasına ulaşacağının öngörülmesi durumunda işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırılmasına ilişkin olarak bir rapor hazırlanması ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) raporun veya sonucunun açıklanması gerekmektedir.
Bu kapsamda 2019 yılında belirlenen oranı aşan işlemlerin 2020 hesap döneminde de belirlenen oranları aşacağı öngörüldüğünden, 2019 yılında gerçekleşen işlemler için hazırlanan ekli İlişkili Taraf İşlemleri Raporunun kabul edilerek, KAP'ta ilan edilmek suretiyle ortaklarımızın bilgisine sunulmasına, 2020 hesap döneminde aynı nitelikteki işlemlerin bu Rapor'da belirlenen esaslara uygun olarak devam etmesine karar verilmiştir. Hocam burada ne demek isteniyor bir türlü çözemedim. Bilgisi olan var ise yazarsa sevinirim. Kap otkar haberi.
Gunluk 160.80 ne kadar indir. Saat 16 ya doğru 165.40 a kadar yukarı sur.kapanisi 162.50 ye yapıştır. Bu nasıl bir tahta.nasıl bir zihniyet anlamış değilim. Milleti aptal , sanan aptal zat. Senin peşinden kim koşar. Yavsak tahtaci.
https://www.matriksdata.com/website/...iskin-bildirim
Hayırlı olsun 7.08 net temettü
170 milyon dağıtılıyor karın %48i
7.08 temettü hayrlı olsun diyelim. Beklentim 10 tl idi
Hayırlı olsunnnnnnn
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az gibi. Ben 10 üzeri bekliyordum.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an verdikleri seviyeler 7.08 net Temettü gayet normal çünkü Kazakistan'a yapılacak olan bir yatırım var diye düşünüyorum. Ayrıca yedek akçe de biriken Mebla Da güzel. Kazakistan'dan 2020 içerisinde Tulpar tankı ile ilgili güzel haberler Beklemek ile birlikte bir de elektrikli aracımız var ki onu saymıyorum. Güzel haberler dileğiyle yatırım tavsiyesi değildir.
Şahsım adına 5-5.50 tl bekliyordum 7.08 tl geldi gayet iyi bana göre. Seansin Son dakika , Son saniyesinde 166.60 yakıp sondurenler . ayrıca yaklaşık karanlık odada ve son sny lerde 14 bin alış yapanlar ben buradayim. Sygilar.
Hayırlı olsun tüm ark.gayet güzel 750 varan bedelsiz karşılığı nakit para yedek akçeyi kuvvetlendirdi.birde bedelsiz bu yıl gelmesi harika olur beklentisi çok olan bir kağıt inşallah birer birer gelirde ederini bulur .kalın sağlıcakla DEVİR
Bundan sonra ne olur. Piyasa bu 7.08 tl lik net nakit temettuyu nasıl fiyatlar. Önemli bir ihale haberi gelir mi özellikle savunma kısmından.
Ben şahsım adına Kazakistan'dan Tulpar tank haberi bekliyorum.ytd
Temettü dağıtım 25 Mart gördüm. Doğru değilmi dostlar. Bugün neden uçmadı bu. Aselsan 2016 tarihinde 3.85 TL miş. 47 TL fiyata kadar çıktı. Netedeyse 10 kat.
Karel deseniz son bir yıl %400 fiyatlanmış.
Tkfen deseniz öyle.
Bu ise 2013 lerde 90 TL imiş gelinen noktada %60 fiyatlanmış. Aklım almıyor.
Neden yabancı hala bu kağıtta bekliyor.
Aklımın almadığı bir sürü soru. Bunu satıp Aselsan alsaydım, son 6 ayda %100 kardaydım.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yoksa ekomominin çökeveğini düşündüğündenmi fiyatlanmıyor??
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
belkide işbankasının başına gelmesi muhtemel olayın
bununda başına geleceğinden korkuluyordur
kim bilir.
Bencede potansiyel yüklü, fiyat 20 lerden bu yana takip ederim, Altay tankı ihalesi sekteye uğrattı geçici olarak lakin yumurta kapıya dayandı, en az 10, 15 bedelsiz sermaye artırımı yapması lazım, kemerleri sıkı sıkıya bağladım, hayırlısı olsun inşallah bakalım. Yatırım tavsiyesi değildir, borsada risk her zaman mevcuttur.
Koç gurubu pek bedelsiz vermez.
Sermaye güdük kaldı, ortam uygun yapacaktır, Ford oto 1 e 10 yapmıştı 90 lı yıllarda 10 tl den 200 lere gitmişti otokar sermaye 300 olsa 600 ve üzeri kar yazma potansiyeli var havada karada 200 üzeri olmalıydı normalde. 10 na bölsen fiyat 16,8 orada kalırmı kalmaz her halükarda 30 eder anlayacağınız çarp 10 ile 300,bence riski az potansiyeli çok. ha adam alır 400 yapar ayrı konu 10 bedelsiz açıklarsa neden olmasın. Yatırım tavsiyesi değildir borsa her zaman risk içerir.
Bedelsiz çok ta önemli değil bence. Kazakistandan sipariş baeden yeni siparişler daha önemli fikrimce. Ben temettü ve siparişlere bakıyorum otokar da
https://www.google.com.tr/amp/s/devi...kez-lider/amp/
Sent from my iPhone using Tapatalk
kesinlikle :bravo:...şirketin bu sene verdiği temettü miktarı yabana atılır gibi değil.S.arabistan ve Kazakistan yatırımları; yurt içi savunma projelerinde aktif olması şirketi hep cazip kılıyor.Geçmiş yıllara ait temettü bilgileri ektedir,kısa vade değil ov ve uzun düşünmek gerekir diye düşünüyorum.kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=OTKAR
Bu gün anasını bellediler tahtanin. 6-7 tl lik düşme mi olur. Böyle bir günde . Büyük bir olumsuzluk mu var şirkette. 20 günde 10 tl koyabilen tahta 1 günde 6 tl düşüyor. Bunun uzun vadesi falan olmaz. Ne malum tupraş gibi olmayacağı. Şirketi aradım bizden kaynaklanmıyor diyor.neyin kafası 6-7 tl bunu bu kadar verenlerin maliyetleri ne acaba.büyük dolap dondu bu gün Geçen günkü son dk .kapanışta ki gibi.serefsizler diz boyu bu dünyada.
Karını ikiye katlanmış temettüsünü 2 kattan fazla artırmış bir şirket. 2020 oyak kar beklentisi bu yılki kardan yüksek. Bae sipariş devam ediyor. Kazakistandaki şirketten sipariş gelme ihtimali. Fk olarak 10-12 aralığında bi otokar. 2 yıl öncesine dönüp bu karlılığa Altay olmadan ulaşacağını düşünemezdim. Yıllarca 70-100 milyon aralığında kar ve 2.5 lira temettüye alışmıştık. Çok söze gerek yok aslında. Ben bu fiyat hareketlerinin hisse toplamak için yapıldığını düşünüyorum. Çünkü biz küçük yatrımcının yüzde 90 ı bilanço gerçekçi beklenti vs bakanımız çok az. Hisse düşerken acaba olumsuz bi durum mu var deyip satar çıkarkende düşünmeden alırız. Aklımızda şüphe oluşturacak hisse almamalıyız diye düşünüyorum. Çünkü şüphe olduğunda böyle durumlarda elimizde tutamayıp satıyoruz zararda olduğumuza bakmayıp. Yaklaşık 5 yılı aşkın süredir elimde. 6. Temettü alışım olacak. Bu hissede kafam rahat. Şirket gecen yılda bu yılda dağıttığı temettü kadar nerdeyse para bıraktı kasasında. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kişisel fikirlerimi içimden geldiği gibi yazdım.
Olumsuz olarak belirtebileceğim görüşlerimse şirket özelinde değilde genel. Çindeki salgın ve dünya ekonomisine etkisi. Suriye deki gerginlik. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Dolaylı olarak bende sizin yazdiklarinizin aynısını yazdim. Dolap dediğim bu.olumsuzluk ise bu hissede olmaması gerekiyor zaten savunma sanayinde de faliyette. Birileri bu gün oldukça olumsuzluk çizdı fiyatta. Eğer 165 in altına sarkar ise 163.70 desteği mevcut. Görelim bakalım yapılan işlem nasıl bir sonuç çıkartacak kısa vadede.
Bu yıl ne kadar temettü verecek birde temettü verimi yüzde kaç oluyor?
7.08 net temettü
Sayin otokar
Negatif birsey mi var ?
Hisse bir baski yemis ve ardindan duzelmisti.
Simdi neden tekrar ediyor olabilir sizce ?
Bana cok anlamsiz geliyor
Ytd
Sayın crux bildiğim bir olumsuzluk yok. Hissenin speğinin tarzını az çok biliyorsunuz. Ben farklı rakamlarda olmasını umut etmiştim bu ayda. Uzun vadeci olduğum içinde çok sıkıntı yapmıyorum düşüşleri. Bol kazançlar dilerim
Evet ben de sıkıntı yapmiyorum.
Zaten birileri hisseyi baskilasa da zaman zaman daha cok yukarilara gideceginin isaretini veriyor.
Yatirim sirketlerinin degerlemeleri de oldukca iyi yerlerde.
O nedenle herhangi bir panik yapmanin anlami yok.
Hatta Aralik ayindan beri bekledigim ueni bir ihale veya isbirligi haberi hisseyi iyice hareketlendirecektir.
Ama bu kadar geciktigine gore oyle bir haber yok demektir kabul etmem lazim artik...
Tesekkurler
Saygilar
Ytd
20 Şubat'ta OTOKAR tarafından KAP'a bildirilen 2019 yılı faaliyet raporu ve Gelecek Planı 54.sayfada ; "Globalleşme hedefiyle İhracata odaklanılacağı,bu amaçla 2019 yılında Kazakistan'da kurulan Otokar Central Asia şirketi ile bölgedeki mevcut ve potansiyel müşterilere ulaşılmasının hedeflendiği ; Alternatif yakıtlı Otobüs ve Zırhlı personel taşıyıcıların geliştirme ve testlerinin olacağı bir yıl öngörüldüğü belirtilmiş.
İhracattaki artış geçen seneki gibi olursa eğer;211 milyon dolardan 340 milyon dolara çıkan bir rakam var;inşaallah hissede 200 lü rakamlar konuşulacaktır.Şunu da unutmayalım ,Türkiye'de satılan her 3 otobüsten 1'i Otokar markası.
Sonuç olarak ; orta-uzun vade düşünülecek bir hisse.
...yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hic yazan kalmamis.