satışlar geçen sene ilk çeyrek 164 bu sene 238.kar geçen sene 8 milyon bu çeyrek 23 milyon gayet güzel rakkamlar ilk çeyrekte bu geldiyse 2.çeyrekte ne gelir dedirtiyor.
Printable View
satışlar geçen sene ilk çeyrek 164 bu sene 238.kar geçen sene 8 milyon bu çeyrek 23 milyon gayet güzel rakkamlar ilk çeyrekte bu geldiyse 2.çeyrekte ne gelir dedirtiyor.
Resmen manipülasyon yaptı. Adam 22,600 den 250k lot sattı yuh be
halk gedık garantı ınfı aldıs attı net alan yok az bısey ısbank var meksa 2 2 2 yakıp ılgı cekıyor sadece
ustten alıp bekleyemenlere gecmıs olsun ben kacar ıyı aksamlar
Neyseki gıda beklemek en güzeli bence.
İyi tafafı ky sattı iş aldı.
Oh ne güzel garan alttan toplamaya başladı. İyi vole vurdu.
Adamlar kar filan da dinlemiyor yahu tavana kitlemesi gerekirken bastılar aşağıya Neden kapanışa 1 saat kala açıklandı o da tuhaf bilanço zaten gelecek 3-4 gün içinde Bir halt anlamadım ben Ytd
Mr.aykut geçen sene 3 aylık kar 8 değil 2 görüyorum ben hatalıysam düzeltin.Bu karı gorunce 6 aylık karı düşünemiyorum bile.masallah🧿
Vergi dairesi tablosuna nasıl baktığınıza göre düşünceniz değişir.
Petun da vergi dairesi ile SPK mevzuatına göre hazırlanan bilanço birbirine yakın geliyor. Öncelikle ciro rakamı çok tatmin edici değil ancak brüt karlılıktaki artış olumlu. Net kar rakamı ise bu çeyrekte vergi ayırmadığı için yüksek gelmiş. Normal vergi ayırsa idi 18 milyon civarı olacaktı.
Bir de bu şirkette kimsenin dile getirmediği bir ayrıntı var. Özelden bir arkadaş ile konuşmuştuk. Petun'un satışları içinde turizm sektöründe yer alan tesisler önemli bir yer tutuyor. Hane halkı tarafında bir artış olacaktır ama turizm tarafındaki olumsuzluğu kapatır mı bilmiyorum.
yahu vergiyi ayırsa ne olur , hadi 15 gelsin .. İlk çeyrekten bahsediyoruz arkadaşlar ! Marketlere hücumun başladığı periyod yok sonucta bu gelir tablosunda . Bi arkadaşım çok iddialı konuşuyordu , 25 ten az gelmeyecek görürsün diye .. Ben bu rakamı gördükten sonra onu doğru tahmin etmiş sayıyorum zaten .. Velhasıl kelam , yıl sonu manyak bir seviyede olacak bu belli oldu .
Petun doğru tercih !
Bu arada tekniğe de gireyim biraz .. 22.90 da bi direnci var ( 86 dan yukarı çıkamadı , normal petun tavana bağlayıp öyle çözerdi)
aşarsa 24.80 e kadar bi engeli yok görünümünde. Akabinde 27.68 . Aşağıda ise 20.50 , salarsa 19.94 görünüyor. Benim beklentim , bir ticaret , ihracat vs. haberi gelmez ise teknik önce aşağı yönde çalışacak. Bugün için bir hikayesi kalmadı sonuçta .. YTD.
[QUOTE=yemacan;4469647]Takipteyim sizi🤟[/QU
alkimde de takiptemiydin yemecan:)))
ah bu garanti yokmu:))
sallasınlar bakalım biraz daha ne kadar dökecekler..
final güzel olur harelde
bakalım bakalım aga ne yapacak..
yemecan yakın takip et....
- Öncelikle Merhabalar ve Saygılar >>> yazan / çizen / okuyan herkese..
- Foruma yeni katıldım sayılır, Ve bu üçüncü yorumum, An itibariyle bu sayfaya nasip oldu,
- Her şey çok ani gelişti ve bugün öğleden sonra bir miktar Petun hissesi aldım.
- Bu hissede hedeflediğim noktaya gelinceye kadar, sabırla beklemeye devam edeceğime dair,
- İnancımı (kendi payıma) korumaya devam edeceğim kuvvetle muhtemel..!
- Uzun lafın mektubu;
- Önümüzdeki günlerin, tüm ortaklara bol kazanç getirmesini,
- Hatta hedeflenenden daha fazlasının kazanılmasını temenni ediyorum.
Sonsöz:
- Hiç acelem yok, hedefim sağlam..!
- Umarım hakkımızda hayırlısı olur..
Yukarıda yazdıklarım beni bağlar, ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Sağlıklı ve esen kalın.
dun beklentının satıldıgı bellıydı pınarad ayak uydurdu umarım asagı gıtmez daha
Sabırla bekleyeceğim.
Pnsütten bu ayak oyjnlarını iyi bilirim
Way arkadaş 2 dk pc başından ayrıldık bi kağıdı tutamamışınız..kağıdı :)))
Ne ilgçnç dwğilmi. Karı düşen karelden daha fazla düşüyor
az bişi bıraktım kalan arkadaşların yolu açık olsun..
takibe devam edicem...
spek 2 gündür yaptığı hareketler çok doğru
tavancılar hisseye zıpladı onları döktü
finansalları incelediğimizde ÇAMLI YEM BESİCİLİK SANAYİ VE TİC.A.Ş. borcu çok yüksek bu sebeple zarar ediyor en az 100 milyon sermaye arttırımı yapılırsa kara geçer petun payı %23 buda 23 milyon tl nakitin aktarımı demek petun bocu yok karı iyi dokunmaz umarım bu yıl sermaye arttırımı yapılır
tek sıkıntılı yer olarak çamlı yem besicilik zararı şirketi ve hisseyi geri çekiyor maales buraya takviye gerekli
Petuncuğum hergün yüzdey bas bakalım ne olcak. Elbet bizese basma sırası gelir bir hün.
Yükselirken etkisi yoktu da şimdi mi etkisi olmaya başladı ?? Yerinde olmayan bir açıklama olmuş.Zararda olması, sermaye arttırımına ihtiyaç duyulması vs. bunlara söylenecek söz yok, ama düşüşle bi alakası yok bunun .. 27 Mayıs akşamı yaptığım yorum doğrultusunda hareketler yapıyor ve gayet sağlıklı buluyorum. YTD.
çamlı yem çok borçlu bir firma geçen sene 25 milyon zarar açıklamış, pınar karını 6 milyon azaltıyor
sermaye artışı 150-200 milyon yapılırsa (pınar payı 40 milyon olur) şirket otomatik kara geçecek bununda pınar et etkisi yılda en az 10-15 milyon fazla kar elde etmesi demek faizlerin düştüğü bu ortamda bu sermaye artışı yapılmalı pınara pek bi etksi olmaz
Kar yüüzde 2000 artmış haysiyetsizle 2 günde uüzde 15 düşürdüler
yarın yüksek açmazssa niraz daha dalacam
Vay vay vay denir....Bunun birde Haziran bilançosu var.Zaten haziranda girdik.Marketlerden sonra borsadada pınar ürünleri satılıyor.
bende bu hisse yok
ama ne yalan söyliyim
olağanüstü bilanço açıklamış
kendimce belirlediğim 6 kriter vardı, q1- 2019 favok vs gibi ve de ucuz F/K çarpan fiyatlaması, bugüne kadar gelen çoğu şirket bilançosunu inceledim
bana göre bu 6 kritere göre en iyi bilançoyu deva ilaç açıklamıştı ve de F/K sı 9 çarpan ile ucuz fiyatlanıyordu
bu bilanço bence Deva dan da iyi. Şu ana kadar gördüğüm en iyi bilanço.
bu daha virsüün Sadece 10 günlük mart sonu etkisi ile çıkan bilanço. q2 nasıl gelecek şimdiden heycan yaptım. elimde hissesi olmasa da, güzel bilanço açıklayan şirketleri severim.
deva 1 aya yakın brüt takasta olduğu için bana göre bilançonun hakkını verememişti
bu tahta bakalım bilançosunun hakkını verecek mi? gerçi sanırım bu da brüt takasta
F/K çarpanı da gayet makul 11 lerde. ne şişik balon yüksek F/K lı çarpanlarla fiyatlanan tahtalar var ki, 20 çarpan altı f/K lar cücük kalıyor. 11 çarpan F/K fiyatların bana göre içinde olmadığını gösterir.
şu an benim kriterlerime göre en iyi q1 bialnço bence bu. 2. deva ilaç. 3. Jantsa
bilançosunu fiyatlarına en iyi yansıtan tahta ise sadece, Jantsa oldu.
gerçi bizim borsamız tuhaf. bu aralar zarar eden şirketleri uçuruyorlar. bakalım bunda nasıl olacak? bilançoyu fiyatlayacak mı?
kendimce izleme listeme aldım.
yatırım tavsiyesi asla değildir
al-sat-tut tavsiyesi değildir
bireysel fikirlerimdir, yanılıyor olabilirim.
PETUN 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/2Xe-MB9wv_c
Bilanço genel anlamda iyi,karlılık artmış. Faaliyet karı 3 kat artarken net kar marjı nerdeyse 10 kat artmış.
Nakit akış tablosunu yanlış yorumlamadıysam kredi kullanıp holdinge aktarmış
İlişkili Taraflara Verilen Nakit Avans ve Borçlardan Geri
Ödemeler -39.234.299
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yaşar holdinge verilen para vadeli borç verilmiş. Alacaklar kısmında kayda gecmis. Bu güzel bilançoda pandeminin sebeb olduğu ciro artişı mart 20-31 arasını yani 10 günlük etkiyi geçmez. Asıl satışlar nisan ve mayısta oldu supriz bilanço 6 aylık ta görülecek diye düşünüyorum. 1 haziran itibari ile turizim kaynaklı talepler ve et ürünleri mevcut durumu muhafazaya yardım eder diye düşünüyorum. Ytd
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belirttiğim üzere , butun durakları geçtik . En yakın durak 18.05 kaldı.Bugun muhtemelen ona da değmesi lazım .. Niyeti daha da bozarsa 17.04 bence son destek. İki ihtimalimiz var , birincisi ve en zayıf olanı 18.05 e değip 19 lara atması . İkincisi ve kuvvetli olanı 18.05 i de kırıp 17.04 e kadar inip haziran ayını 17-19'larda geçirmesi !
Daha güzel teknik konuşturabilseydim keşke , ama maalesef görünen bu . Umarım yanıltır.YTD
Uluun un etkisinden kurtulduğu gün gider
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her gün 1 TL aşağı veriyorlar.Zarar açıklayan firmalar tavan tavan giderken kar aciklayanlar düşüyor.Borsanin da tadı tuzu kalmadı.West_by _ West in söylediği gibi 17 den dönmezse vedalaşmak gerekir.
Kendi kişisel görüşümdur.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Önceki yazdıklarımı okuyordum
2019 mart ayında 7 lira üzerine atarsa iyi demişim petun için.32 liralardan geldi ok ama benim için hala pahalı bu seviyeler.
Al sat tut tavsiyesi değildir yazdıklarım sırf petuna özgü değil bistte genel bir balon olduğunu düşünüyorum özellikle küçük kağıtlarda.
Dikkatli olmakta fayda var
Herkese bol kazançlar dilerim.