TL. Güçlü...devam...insallah...
Printable View
TL. Güçlü...devam...insallah...
türkiye'nin dış borç sayacı..
https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/turkey
Son dakika... trump in fed e mudaheleleri yuzunden sinirlenen bir vatandas intihar etmek icin catiya cikti
Vatandas fed in bagimsiz oldugunu soyleyip isyan ediyor.
Vatandas in kimliginin enki olduğu açıklandı :kahkah:
Aynısı bana oldu. Araba çekmek milli ekonomiye kaynak. Trafiği aksatmayan zaten trafik yoktu pazar günü saat 4 te kızılay da 10 dakika içinde aldılar. Hem ceza hem çekici ücreti verdim. Hemde arabanın yanına gelmiştim. Haram içinde yüzen o iblislere haram zehir zıkkım olsun. Onları savunanlara da taaaaa.
Trump taktiği RTE ye benziyor amaçlar farklı ama.
Zaten faiz artışı kesin gibi ama halen ‘umarım faizler artırarak hata yapmazlar’ diyor , Rte ise MB faiz artıracağı bilgisine sahipken çıkıyor 1 gün önceden faiz haramdır diyor. :)
Dolares kac haftadir yataya bagladilar,ky ye yukleme yaptilarsa kotu cakarlar bence asagi yonlu,sahsi fikrim...
Brent guzel dusuyo buda ulkemizin cari aciginin ilaci...
y.t.degildir..
Biste güzel alımlar oldu...dunya pıyasalardı düzeliyor..dolar kafasını kaldıramıyor..balyozu hafıfçe yıyor..sert vurulmuyor..herşey kont.altında..öyle 7 olcak 10 olcak dıyenler alayı kaçak..o iş bitti...insallah...hayırlısı..
Neredeyse beni de çarpacaklardı. Dün arabamı Nüfus müdürlüğünün ARKA SOKAĞI'na parkettim. 5 dakikada 1 arabanın geçtiği bir yer. 10 dakikalık bir işim vardı, hanım sigara içeceğim diye arabanın yanında kaldı. Ben ayrıldıktan 2 dakika sonra hanım aradı, arabayı çekeceklerdi ama ben engel oldum, 5 dakika süre verdiler, tekrar gelecekler dedi. Nüfus müdürlüğündeki şefe rica ederek işlemimi sıra dışı yapıp koşturdum. Başında biri olmasa arabayı kaşla göz arasında çekeceklerdi. Bilmiyorum işini bu kadar dakik ve çevik yapan başka bir kamu kuruluşu var mıdır? Buradan anlyoruz ki bu kuruluşun arkasında sağlam bir rant zinciri var, yetkililerinde nemalandığı çok açık.
buralar da bugünlerde iyi trol yaptı. doları zıplatıp satanlar indirip yine almak istiyorlar galiba ki bu trolleri buralara salmışlar...
ama yok trol kardeşim o amcalara selam söyle, de ki dolarlarını satmıyorlarmış, 15-20 lira civarına gelsin düşünürlermiş, doları düşük tutan faiz lobisini de çok seviyorlarmış, ucuzundan istiflemeye devam ediyorlarmış. hadi bakalım bay bay...
Evet, trafik cezaları ile ilgili de benzer şeyler duyuyorum. Sanırım cezalarda bu seneki bütçe hedefi epey yüksek tutuldu. Ayrıca kredi kartı ile ödeyebilir miyim diye sordum?. Adam yok dedi. Zira arabayı bağladıkları için orada kaldığı süre için de para yazıyorlar. Ödemeyi kolaylaştırıcı bir işleme bu nedenle girmiyorlar.
Aynı şeyi diğer kamu kurumlarında da hissediyorum. Bugün ticaret odasında bir işlemim vardı. Dedim ki kredi kartı geçiyor mu?. Geçiyor ama sadece aidat ödemelerinde geçiyor dedi. Almanız zorunlu olan belge ücretlerinde kredi kartı ile ödeme almıyoruz dedi. :thumbdown:
yeri gelmişken bir film tavsiyesi yapayım: wild tales https://www.imdb.com/title/tt3011894/
bu filmi daha önce de buradan tavsiye etmiştim. park cezası ile ilgili bir hikayesi de var. izleyenler bana teşekkür edecekler :)
Maalesef sayın Ünsal keşke dediğiniz gibi olsa sadece alıcı bulmak için ciliz bir şekilde 2 3 kağıtla yukarı çekmeye çalışıyorlar ki sert bir şekilde tekrar malları dagitabilsinler ..Doların düşmesini ben de isterim hatta burada bir sürü arkadaşla da dalaştik bu yüzden trol dediler bana da ama maalesef doların düşmesi için hiç bir sebeb yok sandığımızdan daha güçlü daha kuvvetli bir enstrüman bu lanet ve şu an sadece dar bir bandda sıkışıyor ve hayra alamet değil kirilgan ulkemizde...Ben hala dolar almam diyorum ama mantıklı düşününce bu dolar 1 yıl sonra 10 lira olunca niye oldu diyecek bir tane insan bulamazsiniz..son bir yılda traktör satışlarinin %65 azalması...sanayi üretiminin düşmesi .....işsizlik artması vs vs İnşallah bu cenderelerden en yakın sürede hasar almadan kurtuluruz
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaşadığım şehirde hız sınırının 50 km olduğu bazı yeni yollarda (ki bunlar 3 şerit gidiş 3 şerit geliş ve trafiğin hafif olduğu yollar) ekipler pusuya yatıyor., ve her gün başka bir mekan belirliyorlar. Ben son iki ayda iki kez üst sınırdan ceza yedim. Trafik cezalarının bütçede pay sahibi olduğu başka ülke var mı bilmiyorum.
Maliye
Albayrak, "Hazinemizin ortaya koyduğu altın tahvil ihracı, son 2 yılda 6,5 tona yakın altının yastık altından Türkiye ekonomisine kazandırılmasına vesile olarak, kayıtdışı sermayenin ne kadar doğru kayıt içine getirildiğini ortaya koydu." dedi.
Albayrak, "Türkiye'de 2002 yılında faiz harcamalarının bütçe içindeki payı yüzde 43,2 idi. Bu rakam 2018 bütçesinde yüzde 9, 2019 bütçesinde de yaklaşık yüzde 12." ifadelerini kullandı.
İki yılda 1.4 milyar lira. Ne para be çerez çeşitlerinden çekirdeğe yeter.
Son dakika... Bakan Albayrak: Yeni bir vergi veri analiz merkezi kuruyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Nihai amacımız, enflasyonu kalıcı olarak düşürmektir. Enflasyonla mücadelede para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruşu korurken aynı zamanda yapısal sorunlara da çözüm üreteceğiz†diye konuştu. Albayrak, "Yeni bir vergi veri analiz merkezi kuruyoruz
..................
Aynen Demir hocam 3.35 lerden fiziki aldığım halada almaya devam ettigim dolar senaryom var kimse burdan veya 4.80 4.90 dan bile dolar sattiramaz gelmez gerçi ya ha gelirse bile dedim.ama 3-5 trolün düşecek ölecek bitti sözüyle satmam kimse sattiramaz. Ama trollerin maşallahı var iyi çocuklar işini iyi yapı yorlar. 😊😊
Emisyon yani piyasada dolaşan para miktarı: 130milyar TL
TCMB açık piyasa işlemleri: 125milyar TL.
Bunun anlamı çok yüksek likidite sıkışıklığı var.
Böyle bir durumda faizlerin %50 leri görmesi beklenirdi.
Bu ne kadar sürer/sürdürülebilir ?
Piyasaya likitide verilince patlama nerede olur?
Bunları iyi düşünmek gerekir.
Arkadaşlar Türkiye'nin yıllık çerez parası ne kadar. Bunun bütçeye oranı nedir. Diğer itibarsız ülkelerde bu oran kaçtır. Bilen var mı.
Brent cakildi.....
y.t.degildir..
Merkez bankası bankalara %24 faizi ödedikleri ve yeterli teminatı (hazine tahvili) verdikleri sürece istedikleri kadar para verdiği için gerçek bir likidite sıkışıklığından bence bahsedemeyiz. Evet likidite açığı oluşuyor ama oluştuğu anda tcmb bunu anında kapatıyor. O nedenle likiditeyi nispi olarak sıkıştıran tek etki bence %24 politika faizi.
Ayrıca bugün itibariyle likidite açığı başlayan resesyonun da etkisi ile son 6 ayın en düşük seviyesine düştü: yaklaşık 102.5 milyar TL.
Valla kıçı yere yakın ellerinde kütük gibi yüzükler takılı , pala bıyıklı 2 tipe parayı ödedim. Birinde taktığı kolyenin ucunda epey büyük yuvarlak altın renginde bir madalyon bağlıydı. Kredi kartı var mı dedim. Pis bıyığının altından elinde tespih tingirdemekteyken yok dedi. Eyvallah dedim.
Attım parayı önlerine çıktım.
Son on yılda faiz giderimiz toplam 40 milyar TL civarındayken, sadece bu yıl 70 milyar TL faiz ödenecek.
2019 yılında faiz giderimiz 104 milyar TL, 2020 yılında ise 140 milyar TL olacak...
https://www.facebook.com/omer.erdem....7189228912654/