Ykb mevcut durumda en uygun banka hissesi. Hatta en mantıklı bist 50 hissesi 43 özsermaye mesela garantiyle kıyaslaniirsa ..ooooo
Iş de iyi ama riski çok yuksek
Printable View
Ykb mevcut durumda en uygun banka hissesi. Hatta en mantıklı bist 50 hissesi 43 özsermaye mesela garantiyle kıyaslaniirsa ..ooooo
Iş de iyi ama riski çok yuksek
Sn. iberata iş bank riski yüksek konusu siyasi anlamda mı?
bilen buyuklerim cevaplarsa sevinirim bu hisse aylik azar azar alinirsa uzun vadede is bankasi vb gibi iyi bir getirisi olur mu?
1.5 satır da 5 tane kendi içinde çelişen nokta buldum.
a. borsada bilen diye birşey yoktur..Tahmin vardır..Gerçekten insider olmak lazım..onlarda buralarda yazmaz.
b. azar azar ne uzarsın ne kısalırsın..
c. bizim borsada uzun vade diye bişi 5-10 hisse dışında tamamen ilüzyondan ibarettir..aracı kurumdan 20 senelik dolar bazlı grafikleri iste..göreceksin ki 1997 seviyelerindeyiz.
d. c şıkkı ile bağlantılı uzun vade alınacan hisselerin en sonuncusu bankalardır..
e. işc ne yapmış ki ykbnk ona yetişecek..
bunlara birde nickini katarsak 6 oluyor..
bence sen hiç bulaşma borsaya falan..
Sn. gucluu saygılar...
Bütün bankalar yüzde 3-4 yükselir, ykb ancak yüzde 1, bütün bankalar yüzde 1 düşer, bizim ykb çakılır, ne bankasın be :)))
https://i.hizliresim.com/P134n9.png
al sana banka
10 sene önceki TL fiyatlardan işlem görüyor
dolar bazlı kanuni sultan süleyman devrinde..
uzun vade banka kağıdı alınmaz..hele emeklilik için ASLA..
Haa bu şu anda banka kağıtları ucuz değil manasında değil..
Alırsın atıyorum 3 sene sonra SATARSIN gider..
Gerisin geri gelir emin ol..
İnanmayan adama grafik yukarıda..
2-3 tane tuprs eregl brisa petkm gibi sağlam sanayi kağıdın olabilir..
çimento da olabilir..
yanında birde gelecek vaadettiğini düşündüğün bir kağıdı da biraz fantazi ekleyebilirsin..
banka kağıtlarını ise kesinlikle ama kesinlikle TRADE için al veya sat..
banka kağıdını ne zaman aldığına bakar..
benim hedefim uzun vade bu pozları total iyi ortalama taşımak
atıyorum orta vade fon 5.5 ortalama usd satıp
0.30 usd den yapı kredi almış olsun
üç sene sonra yapı kredi bankası 1.5 usd olsa %500 yapar adamlar.
benim maliyet kötü olsunda 0.38 usd olacak taşıma ile 0.50 usd olsun.
1.5 usd den versen %300 yapar.
olmaz deme ben buraya bac pozizyonları satıp geldim
usdtl o zaman 1.80 idi ben 6.45 ortalama bac vardı
19.80 ortalama bac satıp 5.00 ortalama tl ye döndüm.
o zaman Amerika cazipti şimdi Türkiye cazip ülke
kendi adıma konuşacak olursam
banka kağıdı alınmaz alınmaz deyip deyip ekmeğimize yağ sürüyorsun allah senden razı olsun ne diyeyim.
Kentuf ben senin pozlarını çözemedim gitti..
Bir eurobond ların faizi ile alıyorum diyorsun
sonra elimizdeki bütün hisseleri sattık park alanımız hangi ülke ise o ülkenin para birimi diyosun..
Şimdi bank of america hisselerimi sattım TL le döndüm diyorsun..
6.30 dan dolar satıyorum diyoedun..
Daha evvel de 2018 de hisse senetlerinden uzak duracam demiştin..
yakında 20 dolardan aldığım apple ları bozdum ykbnk alıyorum dersen şaşırmayacağım
bac hisse maceralarını da biliyorum senin taaa 2010 2011 ler olmalı..
aldın dı ama sattığını da yazdın idi foruma..4-5 dolarla falan dı bac o zaman
haa bu arada ykbnk ları tl bazı başa baş ama dolar bazlı zararına sattım diye de yazdın idi
kasım 2017..
tkfen leri 14 lerden elden çıkardığında..
2007-2008 yılları idi. Aselsan'ın çok ucuz olduğunu ve normal bir fiyatlama olmadığını düşünüyordum.
Ama o yıllarda herkes sizin dediğinizin tersini diyordu. Sanayii hissesinden birşey olmaz banka alacaksın vs vs.
Oysaki ben o zaman 300% yaptım ama nerden bileyim 1 e 20 gideceğini. ahh ahh.
Ama şu anda ben banka hisselerinde yanlış bir fiyatlama olduğunu düşünüyorum.
Piyasa batık kredileri, konut sektörünü vs vs fiyatladı. Hele YKB yerlerden daha kalkamadı.
Şimdi bunlar 1-2 yıldır dillendiriliyor ancak 9 aylık bilanço bile geçen yıla göre çok daha iyi geldi.
Bu fiyatlanan bilançolar gelmeyecek ise bu piyasa değerleri anlamsız.
FK 2.97 (orantısal) ve PD/DD 0.35. Bu değerlemeler normal değil diye düşünüyorum.
Yok AKENR kredisi batacakmış ya batsın 1 milyar dolardan bunlara bir şey kalmasa bile 19 milyar TL kar yedeği var ve sırf 9. ayda 3.5 milyar TL kar etti bu banka. Sırf bunun ile bu kadar baskıyı anlamsız buluyorum şahsen.
Millet bugün garantiye yuklendi ama ykb bir başlarsa kopar...diger bankalara göre cazibesi daha da artti
boşver geçmişi hepsini salladım farz et ne yapacan çözüp te
ekstreyi yapıştırmışız %400 gitmiş ters havada daha nasıl bir çözmene yardımcı olabilirim.
bak geleceği yazıyorum sana gine atıyorum bak.
en son şuanda 0.38 usd + taşıma maliyetli elimde ykbnk var
şuan tahta 0.30 usd de ve en düşük 0.23 ler görüldü .
her altı ayda bir sağolsun bunlardan kazandığım paradan doğan faiz gelirlerini sistem gereği ya ykbnk yeni dip yaptığından yada usdtry yeni tepe yaptığında ilave alacağım. Ve bunun için fiyat alım aralığım 0.01 ila 3.25 tl bazlı ---- 0.01 ila 1usd aralığıda döviz bazlı aralık.
yeni dip kağıtta veya usd de yeni tepe gelmezse ne olur. Para park ta bekler bir şey olmaz.
ben bu şekil işlem yapmamış olsa idim şuan mal gibi 0.60 usd den elinde ykbnk yapışmış belkide dört sene sonra ulaşacağım lot miktarı ile bekliyor olurdum. Ben bu mutluluğu tahta yapıcıya yaşattırmam.
bu arada bugün bir kankim daha bu şekilde yapı toplamaya başlayacağını söyledi.
ohhhh orgazm olmuş gibi sevindim tahta yapıcı adına
ne kadar zarar versem bana kardır pehhh
çok akıllılar ya 0.30 usd den hadi onu geçtim 3 fk dan baskı ile mal alacaklar milletten.
gundwane hocam laf yetişiyorsun da...senin hamlen nedir ? mevduat harici başka ne planlıyorsun ?
4 tanesi 1 $ olsun....
Alan almayan belli olsun.... bea...!
Akköklerin koç ile arası iyidir birbirlerini madiklemezler korkmayın o kadar.
msci dan çıkarılmış.
Pala ve ekibi bilezik gibi yasladı bu şans yaaaa
Değişiklikler 30 Kasım'da yapılacak, o gün kapanış seansında MSCI fon satıp MSCI prop desk alacak en az 60m işlem bekliyorum, eşleme nereden yapılacak bilemem. O yüzden 30 Kasım'a kadar bayağı short gidecekler kağıtta.
Aynı şey çıkarılanlar diğerlerinde de olacak.
çorba parası çıkarırızdedik boğazda balık hesabını kıtledi
Biraz daha teknik olarak anlatmam gerekiyor. Dünden itibaren MSCI global endeks elindeki bütün yapı krediyi ay sonuna kadar MSCI prop deske kiralıyor. Prop desk bunu ay sonuna kadar satıyor (shortluyor). 30 Kasım kapanış seansında MSCI fon borsada malı kapanış fiyatından prop deske satıyor, prop açığını kapattığı için malı t+2 de fona devrediyor, fon da kapanışta sattığı için malını sıfırlamış oluyor.
Bu arada ağustostan beri satan diğerleri alma fırsatı olarak görür mü bilemem.
yani 30 ağustos a kadar baskı devam eder öyle mi?
Satan yabancı zaten sattı bu son evre bence. Usten satan yabancılar yerine koyabilir . Ama faizler hala çok cazip.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu dalgadan sonra alımlar başlar geçmişte mscı den hisse çıkarılınca kısa vade düşer sonra hissenin temel durumuna göre alımlar olurdu
53 kişi okumakta burayı..
MSCI dan çıkarılmış..
Aylardır yazıyoruz..
Sıkıntı var sıkıntı var...
Bizim bilmediğimiz raporlar yabancılara gidiyor..
Hala burada yok sen benim lotların peşinde cisiler..
Allah akıl fikir versin..
Genel olarak bankacılık sektöründe sıkıntı çok büyük..
Özelde ise ykbnk nın bizim henüz bilmediğimiz kendi sıkıntıları var..
Onların msci ı varsa bizimde Allahımız var.Elbet birgün geri dönüp alacaklar:)
Unicredit S.P.A takip edin.
52 haftalık fiyat aralığı 10.78 - 18.24
Şu anda 11.07 F/K 4.0
İtalya'da da büyük sıkıntılar var.
Bir yandan da bunu takipteyim.
Meri 17 mn mal çakmış.
MSCI dan çıkarılmış güya malı toplayamadıkça yırtınan tahta yapıcı 0.30 centte gelen haber komik 1 yıl sonra 1 usd olunca alırlar tekrar msci ye ytd
tahta sahibi kimse artık her yolu deniyor.arkası saglam ixneymiş meğer.fazladan 1 yıl daha bekleriz ne yapalım.
riski %20 - yönde .artısı % 50 en kötüsü benim hesap böyle paçası yiyen basar ytdd
bence 3-4 aydır bastığının peşinde.ne kadar sürede toplarım derdinde.kumarhanede herşey kasaya çalışıyor.gelirse aşağıdan bir %20 daha alıp turşusunu kurarız.önümüzdeki yılda aralık ocak gibi bir daha bakarız.taşıma maliyeti olarakta bir %25 daha koruz maliyetimizin üzerine.zararına satış yok ixneye duyurulur.....