Bende merak ettim, bilemiyorum ne demek olduğunu, piyasa cok tepki vermedigine göre önemli bir şey değildir diye düşündüm, ytd
Printable View
Bende merak ettim, bilemiyorum ne demek olduğunu, piyasa cok tepki vermedigine göre önemli bir şey değildir diye düşündüm, ytd
Arkadaşlar anlaşılmayan bir nokta var...Açıklık getiriyim...Ben malda yüklüyüm...Kağıt falan kötülemiyorum....Yalnız gözün görüğünü inkar edemem...Evet şirket çok iyi....Fianasal ve yönetim olarak...Bazıları patron için iyi düşünmüyor. Ben ise aksi düşüncedeyim...Adam kendini işine mesleğine adamış bir insan...Parayla pulla işi yok....Piyasada dürüstlüğü ile nam salmış...Ankara ticaret eşrafından araştırın...Ama insanlar kağıt istediği gibi çıkmayınca patrona saydırıyor hemen....Bütün tedarikçiler ulusoy ile çalışmak için can atıyor....Çünkü dürüst ticaret yapıyor adamlar......
Ama hisse resmen ölü...can yok....yabancı satıyor....keske böyle olmasa ama maalsef.....
Bilanço ile ilgili yorum istendi burda....kötü gelirse zaten salar dedim....iyi gelirse satış fırsatı bulup satarlar yine salar...her türlü salar dedim....yine küfür ettiler....noldu ....saldı kağıt........piyasa artıya geçti bizimki eksi 4.....patron almasa o gun bile eksi kapatacaktı..keza dun yine patron el attı artı kapadı....bu günde patron almış gibi sanki...gorecez......
Kağıdın durumunu piyasaya bağlayan var ama maalsef öyle değil....40 milyon sermaye ile 11 milyon kar getiren yatasdaki hareketi gördünüz dimi bu gun...biz ise 40 milyon sermayeye 16 milyon kar getirdik....saldıkça saldık.....
Veshasıl kelam şirket iyi ama hisse adete canlı cenaze gibi....yabancı vurdukça vurdu....elindeki lotların çoğunu çıktı....
Ben uzun vadeli alıyorum. Hiç korkmadığım bir hisse.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu sene 550 civarı ciro...110 milyon civarı kar gelecek gibi....borcu olmayan...faiz/kur farkı gideri olmayan.....satışlarının yarısı doviz ile olan......temettü garantisi vermiş olan.... 500 milyon üzeri ciroya sahip.....son iki senede yüzde 50 üzeri büyümüş.... 8 f/k altı fiyatlayan kaç tane sanayi firması var diye bakıyorum.... "gents" "cmts" "soda" "erbos" "dmsas" şirketleri mevcut.....borsadaki bu rasyolara sahip 6 şirktten biriyiz maalsef...
usd üzerinden bir inceleme yapılırsa .....
arz tarihi =21.11.2014 , kur = 2,23 fiyat 7,25 ( bölünmüş hali ) Usd fiyatı = 3,25 usd , büyük alımlarda hadi diyelim iskontolu 3,00 usd
dipleme zamanı yaklaşık subat - mart 2016 fiyat 3,00 görülmüş , buralardan toplayabilen için kur = 3,00 tl , yan, yaklaşık 1,00 usd
tepeleme zamanı mart 2018 basları , fiyat 10,00 civarı , kur 3,80 tl , bu durumda 2,65 usd karşılığı ....
buradan anlaşılan ;
halka arz dan alan maliyeti 3,00 usd olduğuna göre zararda .......temettü ödemeleri hesaba katılmadı ....
trade ile haraket eden , her kim ise ortalama maliyet nedir bilinmez ..... hesaplama yanlış olur ...
hisse ye yön veren her kim ise , ancak o veya onlar bilir ..?? muhtemelen aracı kurum ve patron ailesi ...
4 senedeki temettü verimi
4 senedeki bilanço analiz incelemelerini yabancı kurumlar KY den daha iyi yapıyor....
arz dan bu yana 4 sene olmuş , vede fiyatı 2,00 usd civarında olması , kur fiyatının dalgalanması sonucu olusmus bir durum ...
yabancı burada mal cıkması imkansız bir durum ..... çünkü onlar uzun vadeci , al / sat / al cı değildir.....
demekki satan veya kar realize edenler trade edenler ........
bu hisse ne olmalı derseniz , bilmiyorum , rasyolar bu kadar iyi ise bence 18,00 tl fiyatlarda olmalı .......
analisler 12,50 civarında rapor yayınlamasına rağmen .....
ana sözleşmedeki değişiklik hakkında yazan olmadı ..????
ulusoy ailesi şirketine güveniyorsa alıma devam etmeli ......toptan olarak şirketine uygun zamanda , iyi fiyata ortak bulur ...
enerjiSA , odaş , ciner ,vs gibi .....
neden olmasın ...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...73#post2148773
Haftalık Hisse Yarışmamıza
kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım.
Citi lotlari 1300 e kadar düştü...
Elektrikli araç şarj istasyonu işi umdugumizdan hızlı ilerliyor gibi....
Tesla Türkiye pazarına gireceğini açıkladı...... Aytemiz istasyonlarini şarj istasyonları ile donatmaya başladı.... Bi de esarj diye bir şirket var şarj istasyonları kuruyor.....
https://esarj.com/harita
Ülkemizin mevcut elektik altyapısı maalsef iyi durumda değil.... Bir çok yerde yeteriz altyapı nedeni ile sık sık kesintiler oluyur.... Yani rutin yükü bile kaldırabilecek durumda değil.... Elekktrikli arabaların ulusal elektrik ağına bindirecegi yük için altyapının güçlenmesi şart..... Bu da daha fazla trafo daha fazla og ve daha fazla beton köşk demek.....Bu şarj istasyonlarınin olduğu yerde beton koskte olmak zorunda..... ayrica şirket araç şarj istasyonlarini elektrik hatlarına bağlanmasında kullanılan bir parça uzerinde çalıyor....daha fazla elektrik ihtiyacı yani santralleri de beraberinde getirecek.....
Kısacası artan elektrik tüketimi altyapı yatırımlarini tetikliyor....
Ayrica yıl sonu yatırımcı sunumunda şirket elektrikli oto sayisindaki artisin şirket menfaatine olduğundan bahsetmis..... Yani bu durum benim yorumum değil... Bizzat sirket açıklaması
Şirketimizce 14.03.2018 tarihinde yapılan özel durum açıklamalarında; Yönetim Kurulu'nun Genel Kurul'a sunulacak kar dağıtım teklifi ve kayıtlı sermaye tavanı içerisinde %100 bedelsiz sermaye artırımı kararı paydaşlarımızın bilgilerine sunulmuştur.
Kar dağıtım tablosundaki 1 TL nominal değerli paya isabet eden kar payı , Genel Kurul tarihi itibariyle tescilli çıkarılmış sermayemiz olan 40.000.000 adet pay üzerinden hesaplanmıştır. %100 bedelsiz sermaye artırımı sonrası, toplam dağıtılan kar tutarı olan brüt 26.142.000 TL aynı kalmak kaydıyla, tescil edilen çıkarılmış sermayemiz olan 80.000.000 adet pay üzerinden dağıtım gerçekleşecektir. Toplam dağıtılan kar payı tutarı değişmediğinden paydaşlarımızın herhangi bir hak kaybı bulunmamakta olup, 10.05.2018 tarihinde tescil edilen çıkarılmış sermayemize göre pay başına ödenecek brüt tutar 0,326775, net tutar 0,277759 TL olacaktır.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz olunur.
görüldüğü üzere konuyla ilğili düzetme kap a yeni düştü.
ilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREULET00022
Peşin
0,326775
32,6775
0,277759
27,7759
B Grubu, ULUSE, TREULET00014
Peşin
0,326775
32,6775
0,277759
27,7759
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Evet
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREULET00022
Peşin
0,326775
32,6775
0,277759
27,7759
B Grubu, ULUSE, TREULET00014
Peşin
0,326775
32,6775
0,277759
27,7759[/QUOTE]
Ve aslında şu andaki bu durum hisseyi çok olumlu etkileyecektir.
şirket ana sermayesi azalmamış olacak ve daha çok yatırım amaçlı kullanabilecektir. benim degerleme fiyatım 13... lerde
inşallah herkes için hayırlı olur.
İns. Ama bence böyle olacağı belliydi..normal mantıklı ve matematiksel olarak dogru olan da buydu..ben hisseyi nasıl etkiler bilmiyorum..ama beklediğim gibi oldu, 100 lotu olana 27.77 lira temettü verecek...
kim yazdı bilmiyorum ..?? ancak brvo , bende tam anlamadım vede sormuştum...
KY olupta ulusoy elektrikte olanlara genel olarak kullanmışlarsa , ona birşey diyemeyeceğim....
yaz geldi , havalar ısındı , klimalar çalışacak , enerji tüketimi patlayacak ..... ulusoy da hedef fiyatlara varabilecek mi??
bence varamayacak ........
arada bir kontrol ederim...
yaz geldi , ben giderim yazlığa
Arkadaşlar piyasa fiyatına çok takılmayın..... Hesap yaparken hisse basi maliyet ve hisse basi kar hesabı ile gidin.....Yani piyasa değerine değil defter değerine odaklanın....
Tabiki bu noktada maliyet önemli..
Ornegin benim maaliyetim 11....gecen sene hisse başı 2 TL kar ettik. Bu sene 3 TL kar edecek gibi.... Seneye ise 4 TL desek toplamda 9 TL yapar...
Şimdi diyebilirsiniz tabi...... Fiyata yansimadiktan sonra ne işe yarar....
Bu 9 TL nin bir kısmı temettü olarak gelecek zaten..... Gelmeyen kısmı ise şirketin ileride daha güzel karlar yapacağının habercisidir....
Bakin mesela geçen sene 85 milyon karın sadece 23 milyonu dağıtıliyor.... Dağıtılmayan kısım ise bu sene daha fala kar edilmesini sağlıyor...
Özetle aldığınız kagitlarda maalyeti ve gelecek bi kac senede yapılacak hisse basi net karlari toplayıp bi karsilastirma yaparsanız başarıyı yakalarsiniz... ....
Çakal oyak...
https://i.hizliresim.com/Az2Y40.png
YTD........................
https://i.hizliresim.com/NDV29Q.png
YTD........................
Bay Rezilettin ...
günaydınlar ...
Fk'mız artık 6 küsürlerde....
Twiterda orda burda 10 fk dan hesap yapıp hedef fiyat verenler oldu.... Uyardık.... Dedik kagit 10 fk dan işlem gören bir kagit değil.... Yemediğimiz küfür kalmadı.... Gelinen nokta orada.....
Kağıdın güncel F/K değeri ve yabnacı oranı aşağıda ki şekilde.
https://resmim.net/f/B3P5MQ.png
Bölünme öncesi F/K=8,xx diye hatırlıyorum. Yine aynı 8 ile fiyatlansa 9,35 TL civarında bir fiyat olması lazım diye düşünüyorum. Kendisiyle anlaşamasakta Sn.kingsailor burada haklı f/k=10 ve üzeri hesaplamalarda yanlışa düşülebilir.
Bence BİST te çok büyük deprem oldu ve olmaya devam ediyor, dolar aldı başını gitti ne olduğu belli değil. Bu nedenle twitter fenomenlerine , ben bu hissenin ciğerini bilirim diyenlere güvenmeden kendi hesabınızı yapın.
Şahsi görüşüm 2018 sonu 2019 başında ekonomik reform ( olursa) veya sıkı bir ekonomik plan herşey rayına oturur ve her hisse ederini bulur.Düşen düşer çıkan çıkar bence tabi..
İyi akşamlar.
Bu arada döviz fazlası olan şirketler içerisindeymişiz.
http://www.borsagundem.com/foto-gale...leri/1309343/6
(sayfa-6)
YTD.
Şirket satışlarının yarısını doviz ile yapıyor.. Bunu bizzat sirket sahipleri söyledi...
TL ile yaptıklarına ise maliyet artışını yansıtıyordur diye dusunuyirum.. Bu ise benim tahminim.. Sonuçta maaliyet dolarla ve takip firmalar yabancı olduğundan onların satışlarida dolarladir....
Ayrıca yine biliyorum ki şirket bu sene uzun vadeli sözleşmelerininde TL kullanmadı... Uzun vadeli anlaşmaları dolar ile yaptı... Bunuda şirket sahipleri bizzat dile getirdi...
Dolarin artışından sınırlı pozitif etkilenir diye tahmin ediyorum.....
Bu şekilde buyuyen bir firmada fk en az 15 olmalı.....
Ama hesap olması gerekene göre değil olana göre yapılmalı.... Piyasa bizi düşük fk ile fiyatliyor.... Sebepleri nelerdir..... Bu tartışılır....
%32 lik oran -%27 lerde yani %5 yabancı paylarında bir azalma sözkonusu ...?????
detaylı bilen yazabilir ....
ekim başı ve bugün farkı ....
2 hafta öncesine kadar %21 lere düşen yabancı oranı sonrasında hergün düzenli artarak %27 lere çıktı diye biliyorum
https://twitter.com/STOCKMARKETS_TR/...484408834?s=19
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk