Aynen öyle. 4 yılı ekonomi kaldırmaz.
Printable View
İyi da bunları yapan hükümet.
Biz ülke çıkarlarını maksimize edelim desek ne olur ? biz dedikçe adamlar İmam Hatip açıyor.
Geldiğimiz şu noktada, düşmanın eline sizi mahvederim cümlesini kuracak rahatlığı vermişsin.
Üstelik, tek bir silah ateşlemeden.
Ar-ge yapsan ne olur.
Üretimi artırsan ne olur.
Adam, arap milliyetçisi, ülke çıkarlarını maksimize etmeyi değil, İslamı maksimize etmenin peşinde.
Boşunamı bu dingil troller iki de bir bizi dine davet ediyor, yatırımını korumak isteyeni vatansever olmamakla suçluyor.
İş bitmiş artık.
Çok üzülsek te gerçek bu.
Bunlar gitmeden hiç bir umudum yok.
Tinaz bey ekonomist misiniz?
Kamu bütçesinin ciddi bir açık ve buna bağlı bir borçlanma problemi var. 2019 da aylık bütçe açığı ortalama 20 milyar lira seviyesinde. MB transferleriyle aylık 10 milyar liraya kadar çekildi bu yıl. Amma velakin sürdürülebilir bir durum değil. Kısa vadeli borçlanmalar ve her ay doğan yeni borçlanma ihtiyaçlarıyla önümüzdeki seneler için çevrilmesi gereken devasa bir miktar birikti/birikiyor.
Şunu anlamadım, bu harekat daha cok masraf, can kaybı vs istikrarsızlık demek. Ülkenin 450 milyar dolar dış borcu kamunun ise 120 milyar tl bütce açığı var. Bu durumda operasyonda öldürelecek 46666678888999 pkklının millete faydası ne olacak. 1990larda Özalı şusu busu da kuzey ırakta şunu kurdurtmayız bunu kurdurtmayız diyordu, şimdi oraya inşaat malzemesi satıyor a.k partisi. Yani benim bir umudum yok, ölecek olan insanların ailesine sabırlar.
hareket mareket yok yavv, yiyor bunlar bizi..bu pis herif bu tweeti atacak ve dolar 10 kurus mu oynayacak sadece..
30 km de anlasmislar , toki devleti kurulacak oraya..
pozu suruden farkli olarak almak gerekiyor sanki..
5.60/70 arasi topladigim dolarlari verdim , alan gule gule kullansin..
yiyor bunlar bizi..
Tesadüf bile diyemeyeceğim..
6 mayıs seçim iptali ile doları 6 dan 6.10 a zıpladığı tarih..
6.24 ü gördü
döndü 5.70 e düştü 5.90 a çıktı 5.45 e düştü 5.85 e çıktı 5.65 e düştü..
8 ekim de bugün..
ee..
nedir yani..
6 mayıs da bugüne has ne kontrat açılmış..
O kontratlar devamlı açılıyor..
TR de de devamlı bişiler oluyor..
Bi tanesi denk gelmiş..
10 gün önce de deprem oldu
MB geldi masaya..
5.75 leri aşşa kırmasak bari..:)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında tütün kullanımının vergi artışlarına rağmen yükseldiğini belirterek, "Taviz vermeyiz" dedi. Erdoğan, sigara yasağıyla ilgili olarak bakanlara, "Gerekirse vergileri üç kat artırın" talimatını verdi.
Yakinda sigarayi yasaklayacak. Sigara icimini azaltmasi icin vergileri degil toplumun huzur ve refahini artirmaya yonelseler iyi olacak.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün tüm Dünya'da Suriye konusunda Türkiye aleyhtarı çok güçlü bir kamuoyu oluştuğunu yazmıştım.
Buyrun Stephen King'in retweeti. Türkiye soykırıma hazırlanmakla suçlanıyor. Hali hazırdaki sabıkamıza atıfta bulunuyorlar sanki.
Ek 23397
Borsa 100k altina gider mi acep. Dolarda beklenen yukselis gerceklesmedi.
Bugun Osman Kavala nin durusmasi gorulecek. Biraksin artik su adami. Onlar birakmasa anayasa mahkemesi birakacak yakinda.
Görüşlerinize katılıyorum. AKP'nin gidici olduğu iyice belli olunca Anayasa Mahkemesi'ne de bir cesaret geldi. Üstüste hükümeti zora sokacak kararlara imza atmaya başladılar. Memleketin yargı bağımsızlığını tek başlarına sağlamak ister gibi bir halleri var. Alt mahkemelerin de eski ukala tavırlardan kaçınmaya başlamaları da dikkat çekici. Bütün bunlar korku ikliminin aşılmaya başladığına işaret.
Evet artik eski korku iklimi pek kalmadi. Akp icinden bile aykiri sesler geliyor. Yandas medyada ses cikaran cok oldu son zamanlarda ve islerinden oldular.
Hukumet 4 yil dayanamaz.
Albayrak; EYT gundemimizde yok.
EYTliler yine hasret yine husran.
Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyon nedeniyle Türkiye'ye ekonomik tehditte bulunan ABD Başkanı Trump'ın sözlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan, "Türkiye tehditlerle hareket etmez" yanıtı geldi
Cok maliyetli. Eyt aslinda bu ulkenin ne kadar plansiz bir yapilandirmasi oldugunun kaniti.
Bu kadar söyleme dolarda 5-6 kuruş zor bela hareket..
Bu iş RTE ye son günlerde devamlı yapılan zamlar sonrası halktaki soru işaretlerini temizlemek için fırsat oldu..
Toplanan vergiler buralara gidiyor işte..:)
ABD ye rağmen giriyoruz.
Bir kaç da yürüyen tank top asker haberi konur akşama
Herkes zamları benimser..helal olsun çekilir..
Milletin zamları benimsemesi ile herşey hallolsaydı dediğinizde haklısınız. Aylardan beri yapılan zamlara rağmen bütçe gelirleri giderleri karşılamanın çok ötesinde. Eylül ayında bütçe gelirleri 59 milyar tl iken giderler 80 milyar tl olmuş, tek ayda 21 milyar tl açık var. Bu açıklar borçlanma ile karşılanıyor oaradan da korkunç bir faiz yükü doğuyor. Nurlu ufuklar derken hoşgeldiniz 90'lar.
Bu manzaradan hükümete olumlu pay çıkarmak da çok da haklı bir tavır olmasa gerek. Zaman kazanıyorlar mı evet ama eski gibi yıllar kazanmıyorlar aylar kazanıyorlar. Yani bu hükümetin ömrü aylarla sınırlıdır artık. 2020'nin sonunu göremeyecekler, erken seçim sandığı milletin önüne gelecek, millet de bunların kıçına tekmeği basacak.
Yüzıl önce Suriye'ye sığınan Kürtler şimdi ülkenin tapusunu istiyor!!..
Suriye devleti, ülkede konuk olduğunu unutup da hainliğe kalkışan bu Kürtçülerin hamına oturtmazsa devlet değildir.. Türkiye fetihçilik oynamak gibi ahmaklıkları bırakıp Adana mutabakatına göre Suriye'ye tam destek vermeli.. Türk halkı Suriye ve Irak'daki etnik ihanetden dersini çıkarmalı PKK/hdp ve Hizbullah/Hüdapar sevicilerini devletin her köşesinden derhal kazıyıp atmalı..
https://www.dikgazete.com/suriye-ana...kale,1781.htmlAlıntı:
ABD/PYDPKK, kontrolünde olan Fıratın Doğusunda yer alan Haseke Vilayetinde üniversiteler kuruyor. Okullar, hükümet kontrolündeki eğitim bakanlığından bağımsız işliyor. Ders kitapları Kürtçe, Süryanice, İngilizce hazırlanmış. Okullarda PYD/PKK bayrakları asılı. Bu örgütün marşları ve ideolojisi telkin ediliyor. Müfredatlar onları propaganda ediyor. Bölgenin tarihi çıkarlarına ve propagandalarına hizmet edecek biçimde hazırlanmış. Bu okullardan verilecek belgeyi hangi resmi kurumlar tanzim edecek. Kim onaylayacak? Kürtçe, Süryanice eğitim tahsil eden öğrenci diplomasını, eğitimini nerede kullanacak?...........
Suriyeyi kendi dilinde eğitim hakkı üzerinden bölünüyor; 100 sene önce sığındıkları vatan Suriyeyi parçalıyor.
Ben de merak ediyordum, meteposta'nın başına bir şey mi geldi de bu hengamede sesi çıkmıyor diye. Neyse bizi çok merakta bırakmadı sağolsun. :)
Bir gün çözüm süreci başladığında (ki bana göre yakın bir gelecekte mümkün) Sn. Meteposta içindeki bu nefretle ne yapacak acaba? Twitter'da bir "kurds" sorgusu yapsa çok iyi olur aslında. Dünyanın Kürt algısıyla kendisinin Kürtlere önyargılı bakışı arasındaki uçurumu görürdü hiç değilse. Gelecekteke yaşayacağı hayal kırıklıkları için adına üzülmüyor da değilim. Kendisini zor günler bekliyor. :)
..
Seni hazır yakalamışken anlat bakayım,
Sorun neymiş çözüm süreci'nde neyi çözecekmişiz?
Senin "Dünyanın Kürt algısı" dediğin "Batı'nın Kürt algısı"dır bizi de ilgilendirmez. Kürdistan için toprağı Batı'dan değil Türklerden istiyorlar..
Benim Kürdistan peşindeki Kürtlere karşı önyargım derhal yok edilmeleridir seninki nedir?
Korucu Kürtleri katleden PKK/hdp'lileri hiç lanetlemedin, neden? Sence hangi Kürtler vatan hainidir?
PKK/hdp'lilere niçin kin ve nefret beslemeyip sevgi duyuyorsun?
Kürdistan için onbinlerce yurttaşımızı katletdikleri için mi ?
5,8408 vurdu çekti
Sorularıma karşılık vermedin, bekliyorum..
Sen Kürdistan'ın hak olduğunu kabul etmemiş olsan bu yazdıklarını yazamazdın ama bunu açıklamaktan çekiniyorsun, çekinme açıkla.. Dünya devletleri dediğin gibi Kürdistan'a hak veriyorsa her ülkenin içinde birsürü etnik var onlara niçin topraklarını verip devletlerini onaylamamışlar?
Dünyada devleti olmayan Kürtlerden kat kat fazla Türk etnikler var sen önce onlara Türkistanlarını ver sonra gel buraya Kürdistan için uğraş, kendini de insanları kolayca kandırabilecek kadar çok açıkgöz sanma...
Benim Türk ulusu içindeki hiçbir etnikden fobim yok yalnızca kendini Türk ulusu içinde görmek istemeyen Kürtçülere ziktirolun gidin diyorum..
borsada kıyametten önce son çıkıştayız,buradan cehenneme yolculuk başlayacak, hedef 6,5 cent
Dolar coşkuyu buldu artık bunu durdurmak imkansız. Yarın Meclise tezkere gelecek oylama neticesinde ve Harekata başlandığında dolar fişekleme yapmaması imkansıza yakın. Hele Trump höt-döt diye ikaz etmesi falan .. hep dolara yarar.
dolar arttıkça konkardato bekliyen firmalar idam fermanını imzalar.. bunlar hep silsile usulu devam eden şeyler..
Bu arada işe AB'de karışırsa yandı gülüm keten helva.
Bunlar tabi arzu etmediğimiz şeyler.. ama bu yolun kaderi böyle...
Vallahi ben söyleyeceğimi söyledim lafım bitti. Aynı şeyleri tekrarlamayı da forumdaşları rahatsız etmek olarak telakki ederim. Bakalım zaman ne gösterecek, kim haklı kim haksızmış. Sabırlı olun biraz... :notr::notr:
BEYAZ SARAY, ÇİN HİSSE SENETLERİNİN ABD DEVLET FONLARI PORTFÖYÜNDE YER ALMALARINI SINIRLAMAYA ODAKLANMIŞ DURUMDA- BLOOMBERG NEWS
Ons yukarı