https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/652530
Petkim'de %15 azınlık iskontosu uygulanmış.
Printable View
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/652530
Petkim'de %15 azınlık iskontosu uygulanmış.
Esasında son derece tartışmalı bir konudur. Borsa ikinci el pazarı olduğu için işlem gören paylar zaten piyasa tarafından iskonto ediliyor ( teorisinde öyle). Mali raporlamalarda "azınlık paylarının iskontosu", piyasa zaten buradaki zayıf durumu ( yönetimde söz sahibi olmama halini) iskonto edecek, raporlama da buna uysun! kafasıyla konulmuş bir mevzuat gibi değerlendiriyorum.
Piyasa nasılsa bunu iskonto edecek diye raporlamada 'önden' iskonto yapınca, piyasanın bu durumu yeniden iskonto etmesi (çifte iskonto) önüne geçilmiyor, deneyimler bunu gösteriyor.
Hesaplamalarını " değer" üzerinden kurgulayan yatırımcıların çifte iskontoya dikkat etmesi konusundaki görüşünüzü isabetli buluyorum.
Yönetim tabii ki bu oranı değiştirebilir, %10 veya altına indirebilir. Değiştirmiyorsa, yazdığınız gibidir.
Benim isyanım ecz. holding ile ecilc'ın bambaşka iki şirketmiş gibi muamele görmesine...
Bunun neresi azınlık???
Ecz. Hol. Yönetim Kurulu
https://pbs.twimg.com/media/FRvtMLqX...png&name=small
Ecilc Yönetim Kurulu
https://pbs.twimg.com/media/FRvuEZtW...png&name=small
Haklısınız, azınlık olan sadece ilaç ve yatırım holding'in halka açık kısımlarıdır. Dolayısıyla bu paylar zaten piyasada iskonto ediliyorlar.
Sorun keşke azınlık iskontosuna kalsa.ondan önce Holdingin değerlemesine % 80 den fazla iskonto yapıyorlar. Sahte fiyatlama. Hiç bir değer yerinde değil. Yani Zaten gerçek değerin 1/5 ini gösteriyorlar. Onun üstüne da azınlık iskontosu yapıyorlar. Gerçek değeri gösterseler de ondan soonra gene azınlık iskontosu yapsınlar. Nereden tutsan elinde kalır.
Tüm paydaşlara iyi bayramlar dilerim..
Şirketin bütün küçük ortaklarına iyi bayramlar (hakim ortaklar hariç :) ).
Bunlar tam süzme yeminle
Ver, kurtul, rahatla ! diyor. Neden rahatlayayım ki? Zaten rahatım..Benim değerleme ölçütlerime göre Sisecam'la birebir aynı fiyatları görebilir. Artık 20 lirada mı buluşurlar, daha mı yukarıda onu fiyatlara yön verenler bilir. Bakarsınız Şişe'yi sollar. Belki de sollamaz tuttukları yerde tutarlar. Kendileri bilir!!!
Öyle demeyin. B.E. Açıkladı bu durumu. "Eğer fiyat artarsa yeni mağdurlar oluşurmuş. Ben de bir aydınlanma oldu nedense . Gelecekteki yatırımcıları düşünüp hüzünlendim. Ne duyarsız adamsın dedim kendime. İlaç yatırımcısı olmak bunu gerektirir. Her şeyden sorumludur. Dünyanın yükünü sırtında taşımalıdır. İyi de suç olduğu halde fiyatı manipüle edip baskılamak suç değilmi diye sormak yakışmaz. Müstakbel yatırımcılar için katlanmalıdır bugünkü acıya.
Yeni mağdurlar oluşmasın , eski mağdurlarla devam edelim , buna orada tepki verilmedi mi ? Biz kurşun asker miyiz ? Veya rahmetli erol büyükburç gibi biz saksı mıyız burada ?
Tepki verilmesi önemli değil. Tabi ki verildi. Ama genel kurul tutanağına hiç bir şey yansımadı. Oraya gitmek yetmiyor. Oraya organize gidip ortak hareket etmek gerekiyor. İtiraz eden kişiler herşeye evet diye el kaldırıp sonra itiraz ediyorlar saçmalığa bak. Benim dışımda hayır oyu veren pek görmedim. Bu organizasyonda herkes şerh koyup itirazlarını bir flash bellekle bakanlık komiserine verecek. Başında bekleyecek. Tutanağa geçirtecek. Yoksa sen ne dersen de onlar bildiğini yazar. Diğer taraftan hadi vaktimiz kalmadı baskısı. Neymiş yatırımın genel kurulu varmış Onun zamanı gelmiş. Ortam böyle.
ilginç bir hisse endeks artı 2 yapmış bu eksi 1 yatırım yapmayı düşünüyordum vazgeçtim.
Zaten siz yatırım yapıp mağdur olmayın diye zat-ı muhteremler fiyatı baskılıyor.
Evet organize olup herkes şerh koymalı ve dahi konuşmalara yansımalı bir hukukçu ile gitmek lazim seneye ölmez ve de tutarsak ..
Maalesef hastane de önemli bir çekim işlemi ve muayene denk geldi oynatabilmem mümkün değildi .
yani biraz baktım topiğe çoğunluk veryansın etmiş ecyt ile ilaç kıyaslaması vs ve birçok şey söylenmiş araştırdım forumu endeksin çoşkusuna katılmayan senetler zaten ilgimi çekmiyor 1 hafta izledim hareketleri çok hoşuma gitmedi enazından bugun artı 3 5 yapmalıydı
Bu ne vicdansızlık. Endeks rekor kırıyor ama zaten ederinin çok altında olan hisseyi yerlerde süründürüyorlar
Şirket hisseye ve yatırımcısına hiç sahip çıkmıyor, yazıklar olsun
Borsada defter degerinin altındaki nadir hisselerden galiba. Defter degeri 11,07
Bu hisse için piyasaya ters beta'li demek doğru olmaz. Daha çok gicik, beklentilere her zaman kontra, bezdirici gibi yakıştırmalar daha uygun düşer.
Bu türden teknik analiz terimleri araçları bir piyasanın olduğu hisselerde belki kullanışlı olabilir. Burada daha önce söylediğimiz üçlü stratejinin fiyatlama ayağında hakim ortak çok güçlü bir kontrol uyguluyor ve fiyat demirden bir kafeste tutuluyor. Twitter de çokça teknik analiz var bu konuda. Hepsi de saçma sapan şeyler. Genel kurul çıkışında abisi KY ye laf anlatmaya çalışırken kendisi sinsi sinsi loş fuayede kaşarlı simit atıştıran küçük kardeş bu işi hobi yapmış. Nefes aldırmayacak belli. Zaten B.E. de söyledi çok bir şey beklemeyin diye. 15 tl olsa ne olur. O fiyatı da alsınlar uygun bir yere monte etsinler.
Kendini patron sanan malum şahsiyetler mal gelmeyince çılgına dönüp hisseyi aşağı çekiyorlar.Bunlarda ahlak karakter yoksunluğu zirvede.İnsanlığını kaybetmiş vampirler.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanında halka açmışlar bu şirketin hisselerini. Pişman olmuşlar. Bir grup mal halkın elinde. Bu halk vermiyor bunların mallarını geri. Bunlar illa bedava alacam diye tutturmuş. Tabi ucuz diye halk almış malı vermiyor şimdi. Yazık değil mi bu patronlara , verin bu cezacı kardeşlerin malını. Lazım adamlara bu hisseler. Tarihin akışının önünde durmayın. Sizin rolünüz bu hayatta her yeşiçam figüranı gibi dayağını yiyip oturmaktır. Filim icabı kurgu budur. Vermem de vermem diye diretip senaryo içi ihtilal yapmak varmı raconda. Sen KY sin eşek gibi malı taşıyıp on yıllarca, patrona bedava fiyata devredeceksin. Ömrünü yediniz adamların. Bak yönetim kurulu toplantıları artık online, bu genel kurulda karar alındı. Bodrum'dan istediği gibi iş çeviri bak ha...! Verin bu vatandaşların hisselerini geri bedava fiyata üzmeyin adamları.
HALK VATANDAŞIN HİSSELERİNİ ALMIŞ, GERİ VERMİYOR...
Rezalete bak.
Adamlar burada yakınmaları duyunca zevk alıp aşağı basıyorlar , hele bir de bu hisseye yatırım yapılmaz, bu şekilde denmesi vb. adamlara doğru yoldasınız aferin demekle ayni oluyor .
Bugün 200 TL den hisse arz edebileceklerini bilseler hemen yaparlar sonra ayni oyunu oynarlar , işleri bu .Bu oyunu seviyorlar, küçük kardeş loş işık altında simit yerken salondakileri düşünüp tatmin oluyor demek ki , adam da böyle bir hasta tatmin duygusu ihtiyacı var , para işi falan değil bu ,bunlara bu fırsatı vermemek lazim .
Yıllarca alarko holdingdede takıntılı baskı vardı. İsak Alatonun vefatı sonrası alarko koptu gitti. Bana alarkoda yıllarca süren baskıyı anımsattı nedense ytd
Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnşallah darısı !SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Dow ve Nasdaq'ta olanların birkaç gün içinde Bist't i çarpmaması olanaksız. Bu adamların oynadığı senaryo her zamanki gibi " kafadan vermek". Madem bu işleri hobi hâline getirmişler, bizim de hobimiz takipte kalmak olsun.
Farkımız biz de %150 reel enflasyon olması tüik in üretebildiği en iyimser rakam bile % 69.70 geçen yıl 7 tl olsa = 7x1.7= 12 TL tüik in çakma enflasyonu ile olmalıydı , reel olara olarak ise 7x 2.5 ,= 18.5 tl bu 7 lira ortalama değer den varın para kaybını siz hesaplayın , bi de Nasdaq düzeltmesiyle tam geçirecekler , fırsat bu fırsat deyip .
İsterseniz paraları çekip benzin döküp yakalım ayni şey , bence her koşulda yeni mezun bile olsa bi avukatla şirket hakkında suç duyurusunda bulunmak lazımdı , zira bu burda konuşmanın kimseye bir faydası yok .
Böylesine önemli ve ekonomik göstergeleri düzgün bir şirketin defter degerinin altında işlem görmesini spk inceleme altına almalıdır. Borsa nın itibarını zedeleyecek, yatırıcıda güven zedeleyecek işlemlere asla izin verilmemeli
Bu ülkede artık sayıştay çalışmıyor. Yani devletin harcamaları denetlenemiyor. Vergi dairesi duruma göre çalışmıyor. Ülkenin sınırları kevgire dönmüş. Spk mı çalışacak. SPK elemanları bu gibi şirketlerde ileride çalışmak için flört ediyor. Asla kırmıyor. Nitekim çalışıyor da. Büyük şehirlerde can ve mal güvenliği kalmamış durumda. Ülkede yolsuzluk yağma boyutunda. Eh eczacı kardeşler de kendi küçük yağmalarını yapıyorlar Ky üzerinde, kimse sesini çıkartmıyor işte.
Doğru olsa da katılmıyorum .
Spk bile çok şikayet veya sosyal medyaya , basına yansımış şikayetlere bir yere kadar göz yumabilir , hele resmi bir başvuru yapılmış ise mahkemeler , devlet kurumları neticelendirmek zorunda .
Ayrıca sinek küçüktür ama mide bulandırır .Soylu efendilerimiz basit bir manipülasyon suçlamayla ayak takımina hesap veriyor lafı bile hoş görünmez dedikoducu cemiyet te . Bunların varsayalım hic biri olmasa bile boş konuşmaktan iyidir , sadece sorun yaşın altına elini koyacaklar herkese fayda sağlayacak veya herkes adına para zaman emek harcayacak .
Abd ayı piyasasına girdiyse bunlar da ayicilik yaparlar, bir yere kadar doğal karşılıyorum. Bu yıl uzun ve çetin geçecek. Nedense aptallık derecesinde iyimser olduğum için diğer büyük kağıtlar geri geldiğinde, oyun yeniden start aldiginda farkını gösterir düşüncesindeyim.
SPK.bu konuda birşey yapmaz.defter değerinin 30 katında işlem görene birşey yapamadığı gibi.
Piyasa koşullarında oluşmaktadır diye cevap verir.
Ancak karşılıklı işlemlerle yapılan hareketler tespit ederse yaptırım uyguluyor onunda bize bir faydası olmuyor o arada atı alan Üsküdari geçiyor.
Sagliklar
Burada bir ikrar var hisse yükselirse yeni yatırımcı mağdur olur denmiş her ne kadar tutanak ta yer almasa da bunu duyan 3 ,5 kişi suç duyurusunda bulunabilir .Bu bir tanesi ayrıca işlemlerin incelenmesi kimerin nasıl ve hangi miktarlarda alim satım ve virman yapt iği incelenebilir .
Yani kardeşim burası nasil bir ülkedir buzdolabı almak için mühendis kadar incelemen , araba almak için galerici kadar bilgin olması , her konudada hakim ,savcı ,avukat kadar hukuk bilmen mi lazim herkes isini yapsa da biz de insan gibi yaşasak avrupa daki gibi .Omrumuz tükendi saçmalıklarla .
Dün bir ara alacaktım iyi ki almamışım. 10,28 leri görüp hemde endeks artıda iken 9,90 lara düşen hisseye diyecek çok şey olur ama bunu elinde hisse olanlara bırakmak lazım. Bol kazançlar
Bugün hafif satıcılı görünüme eslik etmiyor mesela. Ince ayardan vazgeçmiyorlar.
24 mayısta temettü verecek hisse böyle düşüyorsa spek ayak oyunları had safhadadır anlamı çıkıyor
Deva hissesine gıpta ile bakıyorum doğrusu