borsanın amiral gemisi bimaş oldu
Printable View
borsanın amiral gemisi bimaş oldu
Ali Babacan ın yurtdışı prestiji baya yüksek. Her türlü fon sağlar kendine bir de çok fazla şaşalı yürümüyor.
Ancak Ahmet Davutoğlunu kimin fonladığını merak ediyorum. Acaba Putin mi fonluyor diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü baya şaşalı alanlarda, görseli sağlam odalarda toplantılar gerçekleştiriyor.
Keza Rusyayla hafif limoni, Putin ile şahsımın az görüşmesini Davutoğlunun parti kurmasıyla aynı zamana denk geliyor..
Doğu Perinçek in yerini dolduruyor sanırım..
BMde bugün bir İLK gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığı seçimi bugün gizli oy ile yapılacak.
Sonuçlar 21.30 TR saati ile.
Tek aday olan "Volkan Bozkır"ın kazanacak. BM Genel Kurulu Başkanlığına seçilen tarihte ilk Türk olacak. Hayırlı olsun şimdiden.
https://twitter.com/ALICINAR/status/1273201965804261378
Amerikada,Iphone telefonunuza sesli komut verip ''Hey Siri I am getting pulled over'' yani Beni polis çevirdi derseniz telefonun ekranı kararıyor, gelen aramalar engelleniyor, ön kamera açılıyor ve telefon polisle aranızdaki konuşmaları ve görüntüyü otomatik olarak kayda başlıyor.
PY yüklendiği malı bir yerlerde boşaltmadan, ki daha yukarılar olmalı, şorta morta zırnık koklatmaz...
Bu görüntüde ben poz açacak olsam ( ki açık pozisyonlarım var) long açarım, hadi long içime sinmedi flat kalırım...
Ama kesinkes şort açmam...
(Yorumu güncelledim, aselsan ile ilgili olan kısımları çıkardım, kafa karışıklığı olmasın diye)...
Şortcular sakın bloomberg te barışı be tufan cömerti izlemesin... hemen long olurlar 😁
Hocam, içeride yatırım yapan fonlar, bilançoların fiyatlara yansımadığımı düşünüyorlardı bundan 2 sene önce.
Sonradan akıl edip ingilizce bilanço yayınlamaya başladılar; https://english.bim.com.tr/Category/...relations.aspx
Bloomberg vs reklam yaparak yabancı fonların ilgisini çektiler.
İlk yatırım yapan fonlar gayet iyi kazandı. Kazanmaya da devam ederler.
Sıra yeni fonlarda.
2 ile 5 seneye de ise, yerini getir.com , banabi uygulamalarına bırakacaklar.
Çünkü bim in müşteri potansiyeli y kuşağı idi, onlar elini ayağını çekerler.
Diğer türlü bim e rakip olmak zor. A101 güzel zorluyor ancak borsada yok.
BIMAS 100 TL de olabilir, BIMAS ın fiyatı zengin insanlar için makul, zaten değeri düşük deyip geri alım açıkladılar sonra vaz geçtiler. Ekosistem olarak BIMAS sadece BIMAS değil, bir sürü KOBI BIMAS sayesinde büyümüş.
İnsanlar kaldıraçlı endeks alıp satıyor ve bir şirket üzerinden manipulasyon yapılıyor diye düşünüyorum. Yani endeksde iddiaya girmenin mantığı olmuyor vatandaş için. Hedge edenler de faydalanamıyor gibi.
Normalde Rekabet Kurumu bu borsaya el atmalı, fiyatlar yeterince rekabetçi olarak belirleniyor mu, belirli karteller var mı incelemeli.
Bizim u30 daki şirketler evrimini tamamladı bence. Koca endeks de; tcell ve ttkom dışında teknoloji firması yok. Hoş onlarda haberleşme diye geçiyor..
Vatan bilgisayar, yemeksepeti, trendyol, hepsiburada, n11, nusret..
Bunlar ve nicesi.. bilançoları inanılmaz sağlam. Ancak hala borsaya açılmıyorlar..
Havelsan, roketsan, tusaş ve niceleri...
neden hala borsada değiller? Bunlar borsaya girse yabancı girişi artacağı gibi endeksi de kimse tutamaz.
Borçlanma gereği mi duymuyorlar?
Bu u30 güncel şirketler miyadını doldurdu bence.. büyüyemiyorlar ve tıkandılar..
Eğer onlar gereğini yapmazlarsa, piyasa bir yerde kendini resetlemek isteyecektir..
Pgsusu 0,02 kuruşa dahi almam dediğim medaj dolayısıyla ceza aldım, yazamadım sorry arkadaşlar... Kafam güzel idare edin...
Son iki günü pas geçtik...
Yeni mesaj göm gitsin...
Bu görüşünüze katılıyorum.
Borsaya parayı katlamak için girilir çoğu BIST30 da katlama yapacak proje ve hikaye yok. Mesela bir ara bankalar yurt dışında banka açıyordu sonradan tek tek satmaya başladılar.
BIST30 daki şirketler dünyadan borç para bulabilecek büyüklükte şirketler. Borsa esas orta ve küçük işletmelerin faydalanacağı bir yer olmalı. Ona göre mevzuat vs düzenlenmeli.
Adamlar 3-4 yılda bir çimentocuları inceliyorlar, bankaları da inceliyorlar. Çimentocular dünyanın en ucuz çimentosu bizde deyip itiraz ediyorlar ama fiyat ayarlaması yapıldığı ve pazarın bölüşüldüğü belli.
Borsada hisselerin alınıp satılmasında fiyat kartelleri var mı yok mu inceleyebilirler. Mesela portföy yöneticileri birbirleri ile görüşüyor mu Bilgi İletişim Kurumundan isterler kayıtları.
X30 endeks kontratında bir kurum ana longcu, bir grubun alabileceği pozisyon sınırlanabilir.
İşlem defterinde görülebilir.
Her gün hisse değiştiriyor.. haklı o konuda ancak bunu hep yapmıyor, baskı kuruyor, fiyat değişimini sağlıyor. İkinci bir hesap yani..
Esas iş yapıkredi robotunda dönüyor.. her hissede hacim yapıyor ve fiyatları inanılmaz dalgalandırıyor..
Blackrock diye düşünüyorum ben Yapıkredi ortalarda kayıp gözükmüyor..
Mesela 1 liradan alıyor.. hisse düşecek.. 1.02 ye kaldırıyor.. alıcı gelene kadar kaldırıyor.. sonra veriyor.. verene kadar da düşmüyor verdikten sonra düşürüyor.. yapıkredinin aldığı kademe o an düşmez.. gerekirse fiyatına veriyor..
Tahta sahibi citibank, döşe.. ikisi adına işlem mi yapıyor bilemeyiz..
Döşe bank olma ihtimali de yüksek tabii ki, neticede varant piyasasını kontrol ediyor..
Öncelikle ricam siyaset karışmadan bakalım
Oto center de tanıdım plaka alan satan var. Ve en büyüklerinden
Olaya şu acılardan bakarsak durum nasıl olur
1-Plaka galericileri plaka alan satan kışı demek.
Emlakcı gşbi
Plaka pahalı olursa mı çok alınıp satılır yoksa ucuz olursa mı
Şuan kendi plakası olan galericilerin ilk başta ellerindeki plaka ucuzlayacağı için bir zararı olur sonra fark etmez
Adamlar alım satımdan para kazanıyor
2-plakalar tek kışının olduğu gibi
Yarım plaka, çeyrek plaka da var
2 milyon TL üzeri bir plaka
Böyle olunca kişiler güvendiği galerici üzerinden bu şekilde ortaklık yapıp kıra geliri gibi gelir alıyorlar. Burada plaka ucuzlarsa ve piyasaya 5-10 bin adet daha plaka gelse galericinin ne gibi bir zararı olur
3-elinde çok sayıda plaka olan kesim de var. Tanıdığım yemek sektöründen bir arkadaşın çok sayıda plakası var vede galericiler bu ve bunun gibilerin plakalarının kiralanması işlerini takıp ediyorlar
Bunlar yatırım amaçlı alınmış
Özetle bu işten plaka sahipleri zararlı çıkar
Galerici alım satım komisyonu
Veya kiralama işinden komisyonunu almaya devam eder
Yanı şuan daire fiyatları çok arttı
Emlakcılar bu işin neresinde ve nereden para kazanır
Genelde
Hem emlakcı hem galerici aracıdır
Tabii kendi malı olanda olur
Ama çoğunluk aracıdır ve fiyatin düşmesi, arzın artması onlar için kötü değil
Peki niye sesleri çıkıyor
Çünkü plaka sahipleri adına onlar konuşuyor
Bir başka konuda şu
Sn İmamoğlundan öncekilerin en büyük özellikleri
Satacak her şeyi satmak değil mi idi
Taksi plakası satmayı atladılar mı dersiniz
Özetle hükümet'ten yeterli destek alamayan Sn İmamoğlu burada bir gelir görmüştür.
Kişisel olarak buna ihtiyaç varmı yokmu bilmiyorum
Bildiğim şey
Sabah akşam vede yağmurlu zamanlarda boş taksi bulmak problem oluyor
Diğer zamanlarda trafikte bir sürü boş taksi
Trafiğe 5 bin taksi daha çıkıp akşama kadar trafikte olsalar ne kadar yoğunluk artışı oluyor bilmiyorum.
5 bin plaka demek 5 milyar demek
Fiyat yarı yarıya düşse 2.5 milyar demek
2020 ibb bütçesi 25 milyar
Sn İmamoğlu dan öncekiler
Bu parayı es geçmeyeceğine göre neden satmamışlar.
Bu işe siyaset karıştırmadan
Dünya ortalaması, nüfusa oranı nedir,
Ondan sonra
artırılması gerekiyor ise artırılsın derim
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elbette karteller var.
Özellikle emeklilik fonları yöneticileri iş birliği içerisinde..
Birisi mal satacak, alıcı mı yok? A fonu gelip o malı alıyor.. karşılığında komisyonunu alıyor çekiliyor kenarı..
Bes tekilere de belli bir yüzde yetiyor.. niye faizin altında getiri sağladınız diye sorgulamıyor..
Fonlar özellikle çok güvensiz..
"destekte alıyor dirençte satıyor" gibi argumanlar açıklamaya muhtaç ifadeler.. robotların işlem yapma mantığını destek direnç muhabbetine kadar indirgemek oldukça komik.. destek ve dirençler nasıl oluşuyor ??? herhalde bunlardan habersiz yazılıyor.. destek ve dirençler üzerine hamleler (zaten varolan) bir stratejinin bir parçası olabilir ama o seviyelerde alınıyor satılıyor gibi ifadeler hikaye..robotlar her seviyeden işlem yapıyor.. ve her seviye bir direnç veya destek değil..biraz mantık yeterli..
Siz mesleklerin tanımlarını karıştırıyorsunuz..
Emlakçı ne demek? Alım satımcı mı? Hayır..
Alıcı ve satıcıyı bir araya getirir..
Günümüzde etik olmayan biçimde meslekler icra ediliyor. Önce bunu tartışalım. Yoksa o 1 milyona almış, öteki 1,5 milyona satmışla olmaz o işler.
Bir hat alırsın.. bunun getirisi bellidir. Satarkende ona göre fiyatlanır..
Ama yok serbest piyasa çağrımını rant haline çevirirsen pek tartışabileceğimiz konu yok, konu tıkanır.
Taksi plakası sahibinin zorlama argumanlarinin sözcülüğü [emoji2960]Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn yemekci..
Bu arada taksicilerin kaçı adam akıllı vergi veriyor?
100 liralık yolculukta yüzde kaçı vergi? Ben hiç para verip, fiş veren taksici görmedim..
Demekki burda devlette kazıklanıyor..
Uber in başı neden yendi? Halbuki Uber sistemi devletin daha işine gelir.. neden çünkü direk olarak vergi alınıyor, anında vergi ücreti kesiliyor..
Sırf bu yüzden kredi kartıyla yaparım tüm alışverişi. Kredi kartı geçmeyen yerden kesinlikle alışveriş yapmam. Pazar hariç nakit kullanmam. Herkes de böyle yapmalı.
Haber çıkmadan şimdi İmamoğlu CHP'lilerin elindeki tüm plakaları sattırdı diyelim.
Plakalar ucuzladı. Tüm CHP'liler el altından plakaları geri aldı. Al sana speküslasyon. Taksi plakalarını ele geçirecekler böylece.
Bence son zamanlardaki el değiştirmeler açıklanması lazım.
Arkasında kim var bilemiyorum. ML nin mantığı daha basit dirençde satıyor 1, 5, 10 dakikalık veya kendilerinin belirlediği (50 saniye, 4 dakika vs) grafikler kullanıyor olabilirler ve destekde alıyor bir şekilde piyasanın kontrol altında olmasını sağlıyor. ETF vs bir sürü fon yabancı vardır, aksi takdirde onlar şikayetçi olur, adamda para bol olduğu için yanıldığında gelir inceler. Genelde ML roobotu zarar ediyor gibi, sonradan manuel işlemler ile işe el koyuyor olabilirler.
Yapı Kredi robotu bence momentum yaratmaya çalışıyor belirli seviyeler geçilince otomatik harekete geçenleri tetikliyor, ister istemez onlar alırken satıyor veya onlar satarken alıyor. Yapı Kredi robotu maliyeti genelde piyasanın en iyisi oluyor gibi.
Ama emin değilim, borsa robotları inceler ise veya resmi düzenleme yapılır ise bilgimiz olur.
Birisi yüklü satış yapıyor yasak geliyor, az az manipulasyon yapınca anlaşılmıyordur. Eskiden FOREX de scalping yasakdı sonradan serbest oldu.
Normalde kumarhanelerde makinaların kayıp kazanç oranlarına bakılıyor belirli seviyeyi tutturamayanlara izin verilmiyor diye biliyorum.
Tabi bu bilgiler gün içi oynayanları etkiler, yoksa fiyatların ana yönünü değiştirmemesi lazım.