macd sata döndü günlükte...
Printable View
Extra mıknatıslı magnetic 127X,xx bölgesi..
akenerji tavana mi gidiyor vico..:))
Ulan Dow bide sen paçalarını toplasan yine yeniden..
Al +1,500 dibinden 5-10 günde, i$lem tamam yani.. Daha yeter..
sıkı tut pala verme dow da dusse dxy yukslese daxda dusse sakın vereyim deme buraya kadar tutmusun ne kaldi sunun surasinda seans kapanmasina 59 dk daha sık disini
Dolar endeksi zibilyon tane ürünü dusuruyor
Ne salak bir is bu
Cok sürmez bu
125 yasindakine cik konuş derler bu konuda
mesaiyaptığım yok kafama göre takılıyorum
corona hakkında görüşlerini değiştirebildimse en azndan ne mutlu :he:
amma abarttınız normal gripten farkı yok diye falan bişeyler yazıyodunda :he:
senin traden değil normal olayları algılayabilme kapasiten bile bana faydası yok ;)
120x ve 121x bölgesi aldığımız kolordu ve tugaylar da mühim..
SISE piyasa değeri 2,072 milyar dolar, Halka açıklık %30,66
ISCTR piyasa değeri 3,107 milyar dolar, Halka açıklık %31,91
Birleşme sonrası muhtemelen SISE 2,900 milyar dolar olur halka açıklığı %49 olur ISCTR yi BIST ağırlıkta geçer.
Mutlaka yabancılar ilgi duyar, cam konusunda önemli bir global oyuncu olacak.
dolar şortlaması, özellikle fx te short pozlara gelen günlük prim üzerinden ("ne kadar da güzel bir şey" gibi !) genius yorumlar..dolar 2.60-2.80 aralığını geçemezdi hatta oralardan aşağı gelecekti..falan filan..
emlak goygoyu ve ülke uçuyor süper durumda, emlak yatırımı kral muhabbeti..
bunlar ilk akla gelenler.. hahaha.. mr erdoğan jöleli filan bunlar da dahil hepsini köşeye yatırdı dolar.. beton ekonomisine iman etmiş olanları yani..bütün illüzyonları yok etti..
Amma kastın pala, sal gelsin :he:
dolar konusunda rummenige ve karakemali tek geçerim.
o kadar diyim :he:
siyasi görüşleri falan birşey değilde
bilse tebrik ederdik ama öyle goy goy yaptılarki
napiyo bu palaya 1 saattir hiç ekşın yok.. tuzu yiyince kafaya ayılamadı galiba...
Siyasi görüş ile yatırım yapan ve para kazanan sadece o siyasi örgütün içinde olanlardır.
Bizim gibi dışarıda kalan normal halkın finans açısından daha profesyonel düşünmesi lazım.
Kafasına 5 kilo jöle sürüp binlerce dolar maaş alıp konuşanları dinlersen donunu alırlar...
Zaten o adamların maaşlarda bu şekilde çıkıyor.
Kısa vadede o şekilde, seneye durum çok farklı olur. Geçen sene MSCI ufak şirketler listesinden çıkarılmıştı, geçen de TAVHL büyük şirketler şistesinden çıktı galiba.
Listeye Türkiye'den girebilir. Bir de önemli oyuncularda mutlaka hisse alıyor büyük global kapital. Yabancı ortaklık vs denmişti, o tip potansiyel olabilir. KDV vs nedeni ile avantaj da sağlayacak diye tahmin ediyorum. Transfer fiyatlaması nedeni ile her kese aynı fiyattan soda vs saterken artık diğer tüketici firmalara daha yüksekten soda satabilir, deterjan ve diğer bir kaç cam üreticisi var.
cauti iki başlık takip ediyorum biri burası. diğeride nadiren dolar topici.
aslında oraya reha abinin esprilerini okumaya giriyorum desem yeridir.
ama zamanında öyle bir abandılarki topicde bu iki saydığım isim
böyle gece gündüz yani görmemen imkansız. sürekli short short. işte uçuyoruz kaçıyoruz haberleri anladın sen:)
görmemen elde değil.
o nedenle bu konuda benimle tartışma :)
bilmediğin birşey için.
karakemal bilgili biri benim açımdan. ama insanlar hata yapar.
sende okuduğum saydığım birisin
ama bu konuda benle tartışmasan iyi olur.
ben doğru bildiğimi yazarım çünkü.
Yabancı bir sonraki TCMB toplantısı ve ABD seçimini bekler bence.