117 beklentımden kötu ama ortam daha kötu
Printable View
117 beklentımden kötu ama ortam daha kötu
banka ve faktöring bilançolarından hiç anlamam ama lidfa da 77 mılyon tl diğer kalemlerden gelirler var . bakmak lazm onlar neymış
bu ceyrekde bılancoyu tarumar eden gemı gelırının dusuk kalması 2, ceyrekte daha ıyı olacaktır cunkı endeks yukselsının son gunlerınde yakalamıştı 1, ceyrek ıkıncı ceyrek bır nebze olsun ıyı ama gecen yıla gore tabı halen dusuk kalacak .
aslında bu yıl önemlı bır gelışme olmaz ıse silopi, tarafında 2022 den daha dusuk bır sonuç açıklanır
aslında 2022 afakı bır kar yazdı .bu tum şirketler ıcın gecerlı
2022 temettü & bedelsiz üstünemi yattılar haber yok
bu bilanço ile içerde yakalandım yüklü korktuğum gibi olmadı birazda endeksin yardımıyla gerçi 3,37 lerden bu bilançoyu fiyatlamışta olabilir şimdi önümüze bakalım
su an endeks 0,70 eksı ama gsd devre kesıtı nedne . tamamen yönetımsel .
Şirketin şu an piyasa değeri 2.600 son açıklanan bilançoda net nakit durumu 2.100 doların ateşinin düşmediği ülkemizde piyasa değerine oranla en yüksek net ypp ye sahip şirket. Ayrıca sadece elindeki gemilerini satsa 150 milyon dolardan fazla eder. Tam bir kedi buradaysa et nerede hikayesi. Özellikle patron hisseleriyle ilgili bir önlem alınır. Azıcık payinla istediğin gibi at koştur dönemi bitirilirse o zaman işler değişir. Evet bugün kâr düşüşü var navlunlar toparlanamadi yine de birileri bunu fark ettiğinde bu fiyatlarda tutmaya çalışanlar bence çok üzülecek.
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayır ısterse tum karın yasal zorunluluklarını ayırdıktan sonra kalan mıktarı kasada tutabilir .
bu dagılım nasıl olacagını açıklamak zorunda er gec :) ve genel kurulda onaylamak zorunda . genel kurulu erteleyebılrı mı evet işi süründürebilir mi evet o da olur :)
ama bunu yapması ıcın bır neden yok . vermıoyorum dese bıle kımse agzını acamaz :) hatta sole soylım 10 yıl boyunca da dagıtmayabılır .
Varlik Alimi veya Silopi Arzi olamazsa, bilancoyla dolarla fk ile pd ile hep bistin gerisinde kalacak, en cok dusecek, enaz gidecektir..
Oyuzden hikaye olmadan 10lira 15 lira olmasini beklemek cok buyuk risk sermayeyi enflasyona ezdirir.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende uzun suredır bunu dıyorum . kasada dolar bılançoda banka doalarından hesaplanıyor gerçek ıse kapalı çarşıda olacak
şirkete hıkaye lazım baska yol yok 2020 den bu yana hıkayesı bırak buyume yok . kasada para erıyor demekten dılımde tuy bıttı :)
bunu turgut ve hakan yılmaz görmuyor mu ? bilemiyoruz belkide ellerı koları baglı .
ne olacak halımız para bağlı kaldı yaaa turgut
yatırım yok satın alma yok temettu yok bedelsız yok .
yatırımcı ılgısı neden yok sımdı ete kemıge burundu
Hemen enseyi karartmayalim..Herbiri 25 milyon dolarlık 2 gemi yatırımına rağmen temettü verimi %3,5 ,Kcholde bile %2,3,zor yıl,yönetime ödenecek can sıkıcı.Net nakdi bugünkü piyasa değerinden fazla,yabancı para pozisyonu sermayesine göre en iyi,bir bakıma yatırımcı olana güvenli liman..belki Silopi halka arzı da bu yıl gerçekleşir.
Ziraat Yatırım
GSD Holding (GSDHO, Nötr):*Holdingin Yönetim Kurulu, hisse başına brüt 0,10TL (net 0,09TL) kar payı dağıtım teklifini Genel Kurul onayına sunma kararı almıştır. Son kapanış değerine göre temettü verimi %4,05 olarak hesaplanmaktadır.
ense olayı başka gercekler baska
gercekler nedır bakalım ıstersenız
ıkı gemı yatırımı artık son asamda ve poaraso cok cok onceden hazırdı . ve bu ıkı gemının katkısı 3 aylık 90 bın dolar cıvarı olur . yanı 21 milyon tl ( bır gemın yuzde 68 ı gsdho ya aıt ) yanı ıkı gemı tırt . ozkaynak artar o baska
yabancı para pozısyonu da tırt hesaplarken 19,86 ba zalıcaz merkez bankası verısı . ama gerceklık kpalıçarşıda 22 tl o da şmdilik . yanı kasada döviz işi hıkaye ayrıca şirket bunu almaya kalkasa zaten bunu verecek banka yok :)
silopi arzı ise 2015 den bu yana yılan hıkayesı ,
bunlar gercekler
yönetime ödenecek 10 milyon tl olayına gelınc e neden boyle yaptılar bılemıyorum .
sanırım samet alı yavuz genel kurlu karıstıracak gıbıme gelıyor :)
ben kaçar şartlar uygun olduğunda tekrar bakarız dün ciddi mal boşalttım tahta banamısın demedi hoşçakalın arkadaşlar
Sayın Ekşioğlu'nun mesajından yüklü miktar satışın tahtada birileri tarafından karşılandığını, tahtanın çökmediğini anladım.
Ben tahtanın eski oyuncusuyum günümüze kadar bu son gelen üç aylık bilanço devamında açıklanan temettü şirketin önümüze dair hiç bir vizyonunun olmadığı yılmaz ailesinin 'de bu gidişata katkı sağlaması dolaysıyla bütün malımı boşalttım (sattım) demem o,ki normalde yüklü bür satışta tahta iki üç kademe yukarı gider bu hiç gitmedi tahtacı benim malı aldı beklemede olay budur şartlar uygun olduğunda dönerim kalın sağlıcakla ytd
Ekşioglu Oyaktan mi sattın??
Bence hic manasi yok sattim gitmedi aldim cikmadi vb. Yorumlarin bu borsada.
Yuklu satis varsa tabiki cikmayacak hatta toplamak istiyorsa, insanlarin direnclerinin kirildigi satma egiliminin basladigi yerlerde iice asagi ceker fiyati stop bilmeyen bile satar hissesini. (toplamak istiyor demiyorum bence lot toplama emaresi yok tahtada suan).
Hep beraber guzel bir operasyon yedik bu hissede kabul edelim. Ucuz bu fiyatta kalamaz diye tasitti bize aylardir hisseyi. 4.60lardan baslayan dususu izledik ve 2.40.. 2 senedir bekleyenlerin maliyeti cok asagida olanlar bile kardayim diyemez cunku ozaman marketten 1 tl ye aldigimiz gofret 7 lira oldu.
Peki hisse sahibide zararda diyenler olabilir,, Net soyleyeyim YOK ÖYLE BİRŞEY.
Hisse sahibi neden zararda degil cunku
Borsanin nezaman yukselecegini, dusecegini, testereye baglayacagini ve hangi hissenin gidecegini tabiki net olarak biliyorlar ve kendi gsd hissesini teminat gosterip baska para baglamadan ve komisyon odemeden, ralli yapan hisselerde alim yapiyorlar hemde extra para koymadan dedigim gibi. Adam thy den istedigi kadar alabiliyor cunku teminati kendi gsd hissesi.. Mesela aliyor arceligi 90 liradan 120ye kadar rallisinde tasiyor o parayi gsdho hissesinin teminati sayesinde baska para koymadan kazaniyor.. Ee noldu simdi tahtaci gsdho dan zararda mi?
Thy ve arcelik hisselerini ornek olsun diye yazdim siz burdan turetin..
Bu hissenin sahibi borsacı, oyun icinde oyun var ve dunyanin en zeki insanlari en hizli bilgisayar ve gelismis algoritmalariyla islem yapiyorlar.
Para kazanmisken cikamadim bundan ve baska hisseye gecemedim bu benim sahsi hatam ve pahaliya patladi.
Bundan sonrasi icin dogruda olsa yanlisda olsa bu hisseye gomuldugum icin baska hisseye gecme sansimda yok burada ekrani kapadim..
Icimide doktum iyi oldu (:
NOT: YORUMLARIM TAMAMEN HAYALİ VE KAFADAN UYDURMADIR..BASKALARININ YORUMLARIYLA HISSE POZISYONU ALMAK CIDDI ZARARLAR DOGURABILIR. YTD.
SEVGİLER..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu tahta da eğer bır yapıcı varsa ( kı olmayan yoktur ) resmı olarak en yakın aday samet alı yavuzun halka acık olan kısmın yuzde 10 alması ıledır . bundan baska dagınık veya toplu da olabılrı ama hepsı ıster dolar ıster endeks ıstersenız enflasyon acısından bakın zarardadır .
bu iş nereye varırı onlar ıcın sorun degıl ıstedıklerınde kara gecebılırler . onlar bılıyorlar kara gececeklerı zamanı ama bız bılmıyoruz
bu arada samet alı yavzun amacını genel kurlda gorecegız . eğer gelmez ıse dost alışverışıdır . yok gelır ve imtiyazlı hisselerde oluşmasına rağmen şerh koyar ve kararlar ıcın iptal davası açarsa ( kı bır anlam ıfade etmez ve işleyışı engelememz holdıngde ) bişeylerin peşinde oldugunu anlarız
Dost Alisverisi olarak dusunuyorum.
Bir gunde almadi mi o hisseyi kap oyle degil miydi?.
Bir gunde130 milyon liralik hisse alimi yapacaksin piyasadan ve yatay kapatacaksin oyle mi? Hemde cogu zaman toplam hacmi bile 130 milyon olmuyor.
Birgunde aldiysa kap haberini hatirlamiyorum, bunu piyasadan senden benden almasi İMKANSIZ. Bir cepten obur cebe..
Ytd..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 milyon adet 19 Aralikta tek gunde yapilmis yani. Ozaman dedigim gibi bunu cepten cebe yapmislar. O lotu almaya kalk 3 gun tavan olur hisse ama ogu yatay kapatti.
Bu arada Cengiz Holding Ciner Medyayi almak icin masadaymis. Komple silopi santrali filanda alsa..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o gün zaten o işlem olmadı . ben gsdh gerı alım payından sattı sandım . sırkete sordugumda bızım satısımız yok demıstı aynı gun içinde .
almasa bıle konya ılgın ve silopi arzında gelısme olabılır . bu arada cinerin gemileri gsd gemılerının 4 katı nerdeyse :)
holdıngı cınere satsak :)
Holdingi cinere satsalar ciner bizdeki hisseleri bence bedavaya alır.:(
Mualesef yurdum borsasında iyi niyetle borsaya sokulmuş şirket sayısı az. patronları “önce yukardan boşalt sonra aşağı basıp diplerden topla ve tekrar yukarınala taşıyıp kucaklara dök” işleri için şirketleri borsaya sokuyor, ve asıl burdan kazanç sağlıyorlar. Ve hisseleri aşağıdan toplama veya yukarıdan kucaklara dökmeye pozisyonlarına göre şirketi yapısal olarak negatif veya pozitif yapılandırıyorlar..
patron veya yancıları, veya balina spekler tarafından hedeflenen miktar hisse toplandığında hisse yukarı goğru yol alır, toplanılmayan hisse süründürülür. Borsada çok az şirket bu durumun dışında işler.. onun için yapılan bir çok yorum boş!!
valla 60 milyon samet de var 35 de haydar acun mac fonunda var :)
bunlar gıbı 3/5 kişi daha ıhtıyac var yemişim patronu o iş hıkaye .
gerçel yatırımcı gerçek yatırıma gıder . 125e aldıgını 75 e satarsan eh işte anca haydar ve samet gelir . hadı haydar acunu biliyoruz endeks dışı hisselre yuksek getırı peşinde
samet neden aldı 20 hazıranda anlayacagız