Şu resmi ELİOT a göre bi sayan birileri çıkarmı acaba..
Fikir cimnastiği için. Yoksa Alım satım tavsiyesi asla olmaz böyle senetlerde.
% 17600 yapanı da var..
https://i.hizliresim.com/m4kf0zx.gif
https://i.hizliresim.com/b36apeo.gif
Printable View
Şu resmi ELİOT a göre bi sayan birileri çıkarmı acaba..
Fikir cimnastiği için. Yoksa Alım satım tavsiyesi asla olmaz böyle senetlerde.
% 17600 yapanı da var..
https://i.hizliresim.com/m4kf0zx.gif
https://i.hizliresim.com/b36apeo.gif
BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda kasımda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.
Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.
Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.
Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu
Kömurcüler yenile(ne)bilirciler TÜH dedi...
Avuçlarını yaladı...
Gerini ali rafi halleder
Sayın miamili hoca
Ulusal elektrik tarifesinde ne yazdigi bizi zerre ilgilendirmiyor.
Akenerjinin yuksek kar elde edebilmesi için , bizim fiyatimizi kiran ithal .kömür santrallerine karsi bir avantaj saglamasi lazim
Bunun icin de
1) komür TL fiyatinin bir şekilde yukselmesi,
A) kömür ton fiyatinin artmasi
B) doviz kurunun artmasi
C) Kömür ithalatina ilave vergi gelmesi
D) Karbon vergisinin gelmesi
2) dogalgaz TL fiyatinin dusmesi
Gerekiyor.
Akepenin tüm yandaslarinin komur santrali sahibi oldugunu goz onunde bulundurursak
Gerisini siz hesaplayin
Dolaşımda 1.8milyon hisse varken , pandemi doneminde bunu 3-5 liradan (yani 1 dolarin altinda) toplamalari zor olmamistir.
Akenerjide 184milyon lot dolasimda diyor. Sizce bunun gercekte ne kadari dolasimda?
Hisse 60tl olursa ben satarim. Herhalde o fiyata geldiginde dolasimda 1milyon lot bile kalmaz
Eylul ayında Gaz 12tl, kur 27.0tl iken:
Bu hesaba göre
2320+246tl maliyetimiz vardı.
Ekimde ve kasımda
2320x1.2+260=3044tl...
Ama tavan fiyat hala 2700
2023 YILI EYLÜL AYI HESAPLAMASINDA KULLANILAN PARAMETRELER
SMB_YERLİKÖMÜRt = 515,823 TL/MWh
SMB_YERLİKÖMÜR0 = 240,492 TL/MWh
SMB_GAZt = 245,933 TL/MWh
SMB_GAZ0 = 115,728 TL/MWh
SMB_HESt = 473,962 TL/MWh
SMB_HES0 = 232,264 TL/MWh
DMB_YERLİKÖMÜRt = 932,483 TL/MWh
DMB_YERLİKÖMÜR0 = 368,616 TL/MWh
DMB_GAZt = 2.320,684 TL/MWh
DMB_GAZ0 = 1.244,140 TL/MWh
DMB_HESt = 143,608 TL/MWh
DMB_HES0 = 45,435 TL/MWh
ÖTVt = 74,7 (TL/tSm3)
ÖTV0 = 23 (TL/tSm3)
BOTAŞ_Ft = 10.000 (TL/tSm3)
BOTAŞ_F0 = 5.520 (TL/tSm3)
ÜFEt = 2.749,980 (endeks)
ÜFE0 = 1.129,030 (endeks)
Kurt = 27,0299 TL
Kur0 = 13,5640 TL
İletim_St = 133.166,593 TL/MW
İletim_S0 = 52.133,981 TL/MW
İletim Dt = 93,25 (TL/MWh)
İletim D0 = 24,68 (TL/MWh)
stüdyoda gergin anlar :)
https://i.hizliresim.com/k77edes.jpg
2009 larda filan ne kadar aktifti bu forum twitter çıkınca kimse uğramaz oldu. Dinazorlar hariç :)
Özelleştirme kapsamında 2009 yılında Akkök ve Çekyalı CEZ firması ortaklığı AKCEZ Enerji’ye devri gerçekleştirilen SEDAŞ’ın 2020 yılının sonunda satışa çıkartılan yüzde 50 hissesi Ağustos 2022’de 250 milyon liraya satıldı.
Palmet, Torunlar ve Çalık Grubu teklif vermişti. CEZ grubunun Türkiye’den çekilme kararı üzerine satışa çıkartılan yüzde 50’lik hisseyi Torunlar Grubu satın aldı. SEDAŞ’ın hisse satışı onaylandı. EPDK’nın Temmuz 2023’te onayladığı satış geçen ay KAP’a bildirildi. Torunlar Grubu, SEDAŞ’taki yönetimi kasım ayı itibarıyla fiilen devralacak.
ALTYAPI YATIRIMLARDAN KOCAELİ FAYDALANAMADI
Ancak Torunlar Grubunu çözülmesi için bir dizi sorun bekliyor. Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’nun olduğu 4 il, 45 ilçe, 50 belediye, 765 köy ve 1365 mahallede, 2 milyondan fazla tüketiciye hizmet veren SEDAŞ ile ilgili en büyük şikayetler elektrik kesintileri ile ilgili. Kesintilerin en büyük nedeni ise altyapı yatırımlarının uzun yıllardır sağlıklı biçimde yapılmaması. Ve diğer üç ile göre Kocaeli bu anlamda sıkıntıyı çok daha yoğun yaşıyor. SEDAŞ merkezi olan Sakarya’ya ciddi alt yapı yatırımları yaptı. Ancak Kocaeli yatırımlardan faydalanamadı.
600 MİLYON DOLARA* ÖZELLEŞTİRİLDİ
Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerine hizmet vermek üzere Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)'a bağlı olarak 1993 yılında kurulan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), 2008 yılında özelleştirildi. Blok satış yöntemiyle yüzde 100'ü özelleştirilen şirkete 5 firma ve ortak girişim grubu teklif sundu. Yazılı tekliflerin ardından pazarlık turunda AkCez Ortak Girişim Grubu ile Sabancı-Verbund Ortak Girişim Grubu yarıştı. Sabancı-Verbund'un 6. turda çekilmesi üzerine ihale 600 milyon dolara (bugünkü kurla yaklaşık 17 milyar TL) AkCez'in oldu.
Bunların muhasebecisi de kalitesiz...
100 tane sirketi olan holdingler bile bilançosunu yolladı...
600milyon dolara aldigi SEDAŞ'a resmi kayitlara gore 2x250=500milyon tl deger biçmişler... kalanı acaba elden mi aldılar,yoksa offshore hesaba mı yatti...
Bilanço herhalde pazartesiye kaldı...
Kalitesiz patron..
Kalitesiz alt kadro..
Dostlar alışverişte gorsün
Sayın miami
Biz hepimiz 6 şubatta türkiye'deydik... o gün bir şeyler oldu memlekette..
acaba siz hangi gezegendeydiniz?
Erzin'in üretiminde bir patlama bekliyorsaniz lutfen sebeplerini yazin ki biz garibanlarin da ufku genislesin
Depremle ne alakası var anlamadım.
Yapikredi ile yapmış olduğu uzun vadeli kredi anlaşmasında 2024 kritik.
2024 ödemelerini eksiksiz tamamlarsa
900 megawattlik erzin ve 350 megawattlik yenilenebilir santralleri 400 milyon $ taksitle almış gibi olucaz.
Elektrikli araçlara geçiş hizlandikca ulkedeki elektrik talebinin durmadan artacağını düşünüyorum.
Ayrıca Avrupa dogalgaza alternatif kaynaklar yaratıyor. Orta vadede dogalgaz fiyatlarının dip yapacağını düşünüyorum (kömür ve nükleere göre daha ucuz kalacak)
5 ceyrekte 100 milyon $ borc düşmesi için çeyrek başına 20 milyon dolarlik pozitif cash flow yeterli..
Kısacası, bazı riskler taşısa da benim risk getiri iştahımı karşılayan bir senet.
Ama kimseye yatırım tavsiyesi olarak veremem. Sizin de her ay gosterdiginiz gibi elektrik fiyatları serbest bırakılmadigi sürece yatırımcılar uzak duracaklar
Neyse ki 6 şubat ile deprem arasındaki bağı anlayabildin.
Buna da şükür
Yine geçenlerde senin gibi memlekete yabancı bir uzman demişti ki
Our fair value for Turkish Lira is $/TRY 21.00. That sounds bonkers to most and there's little doubt that - if Lira were allowed to freely float - it would fall sharply. But that would just be the initial reaction. Lira would then strengthen. There is deep value in Turkey...
Fintables'a göre net borç 491 milyon $ a düşmüş
;)
18 milyon $ daha erittik.
2024 sonu borç 400 altina indiği anda riskler çok azalmış olacak.
Ha gayret ..
Akenerji Erzin Doğalgaz, Ayyıldız RES, Burç HES başta olmak üzere mevcut santrallerde 2023 -
2024 yılları itibarıyla yaklaşık 50 MW kapasiteli Güneş Enerjisi ile Hibrit Santral kurulumu
gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, 2022 yılında alınan Erzin santrali için 7,8 MW
hibrit kapasitesinin lisanslama işlemleri devam etmektedir.
Akenerji Ayyıldız RES santralinde 6,2 MW ilave kapasite alınmış olup lisanslama çalışmaları ve
yatırım planlaması yapılmakta olup, 2024 yılında ilgili santralin devreye alınması hedeflenmektedir.
Akiş Gayrimenkul ile Akasya ve Akbatı AVM’leri arasında imzalanan çatı alanlarında kurulmak
üzere Güneş Elektrik Santrali Projesi’nde Akenerji olarak, santrallerin kurulumunu ve enerji
yönetimini Esco modeliyle gerçekleştirilecek olup ilgili santrallerin kurulumu 2023 yılı içerisinde
tamamlanacaktır. Akenerji ve Akiş arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, Akasya ve Akbatı
AVM’nin enerji tüketiminin bir kısmı Güneş Enerjisi Santrali’nden karşılanacaktır. Proje enerji
maliyetlerinin ve karbon ayak izlerinin azaltılmasına katkı sağlayacaktır.
Konya’da bulunan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapımı aşamasında denetim faaliyetleri üstlenildi.
Bununla birlikte ilgili santral’in Ağustos 2023 yılında resmi kabul işlemleri tamamlanmış ve santral
devreye alınmış olup, İşletme Bakım Hizmetleri de gerçekleştirilmeye başlamıştır.
Khabat ve hollandayla ilgili bir bilgi yok
Yatırımcı sunumundan
Akenerji, faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışlarıyla bankalara olan 2023 yılının ilk 9 ayına ait bütün yükümlülüklerini yerine getirmiş, yarattığı nakit fazlasıyla ileriki dönemlere ait 15 milyon ABD Doları tutarındaki borcunu erken ödeyerek, gelecekteki finansal
yükümlülüklerini azaltmıştır.
1 sene de 200 Milyon $ eritemez.
Çeyrek başına bu ortamda 20 Milyon $ a ben raziyim
Kemah ile ilgili gelismeleri de takip etmek lazım.
2024 sonu 400 Milyon $ altı borç bize Kemah için ilave kredi imkanını verir..
Hızlı tren ihalesi bu sene yapılarsa tam denk gelir..
Ödenecek her 1 milyon $ in önemi var...
Personel giderleri geçen seneye göre 100 milyondan 360 milyona çıkmış
Detay vermemişler ama bana anormal geldi
Aynı sekilde seyehat harcamalari 3 kat artmış?
Bakım onarım 200 milyon
Sigorta 4 kat artip 67 milyon olmuş
Diger giderlere 120 yazmışlar
5-10 milyon $ daha borç azaltılabilirmiş.
Personal giderlerinde birilerine gercek enflasyonun bile üzerinde zam yapmışlar
Inşallah tek seferlik eyt emeklilik masrafıdir.
https://www.dunya.com/sirketler/aken...-haberi-710154
Kaynak ve coğrafi lokasyon çeşitliliğinin yanı sıra verimlilik ve inovasyon odaklı büyüme stratejisiyle Akenerji, nakit yaratımına yönelik dikkat çekici performansıyla bilançosunu daha da güçlendirdi. Şirketin toplam satış hasılatı yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %40 artarak 13.67 milyar TL’ye ulaştı.
Akkök Holding şirketlerinden Akenerji’nin nakit akışını geliştiren en önemli etken, toplam elektrik üretimindeki büyük artış oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %22 artış gösteren elektik üretimi, Türkiye'nin toplam ihtiyacının yaklaşık yüzde 2 buçuğunu tek başına karşılayabilecek üretim kapasitesine sahip Akenerji'nin sektördeki konumunu teyit etti.
Başarılı finansal sonuçlarımız verimlilik ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızın teyidi niteliğindeâ€
Yılın ilk 9 ayında FAVÖK, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde %16 artış göstererek, 1.646 milyar TL'ye ulaştı.
Özkaynakların güncel değeri 11milyar liranın üzerinde.
Şirketin piyasa değeri ise 3.7 milyar tl
Pd/dd oranimiz 0.35 civarı
Potansiyel yatırımcıları yaniltmak için bunu 1.55 olarak gösterdi.
O mızrağı bunların
uygun bir yerine sokmadan içim rahat etmeyecek
Cidden anlaşılır gibi değil.
Sen git 1 milyar $ lık dogalgaz santrali kur
500 milyon $ lık yenilenebilir santrallerin olsun
Çek şirketiyle stratejik ortaklık yap.
Sonra bir kaç bin lot hisse almak için bir yerlerini yırt.
9 aylik Yönetimdekilerin aldığı maaş 104 milyon tl..
104 milyon aliyorsun 350 milyon $ lik borcu hedge etmeyi akıl edemiyor musun?
Gerçekten merak ediyorum. Kim ne maaş alıyor yönetimde.
Özgeçmişini iletsene şirkete.
Sendeki bu cevherden faydalansınlar
Twitterdaki bazı kamiller de yazıyorlar:
Aksen 3.5milyar kar açıklamış
Akenr 3.5milyar zarar açıklamıs
Sonra ikisi de %3 düşmüş...
bak şu allahın işine!!!
Aksen pddd 1.85
Akenr pddd 0.35
Aksen buna kiyasla 5kat pahalı.
Akenr maraş depreminde bile 20sentin altına inmemişti. 18.5kur, 3.7tl hisse
Bugün 28.5kur, 5tl hisse