2017 lerde 1 tl idi
Printable View
ALİ KOÇ
03 Haziran 2018 - 03 Haziran 2022
Tam 4 yıl oldu.
FİYASKO !!!
Jorge Jesus imza töreni canlı yayında.
Enflasyon rakamlarıyla oynaya oynaya koca TÜİK kurumunu iyice güvenilmez hale getirdiler.
Güveni geçtik memur,işçi ve emekliyi açlık sınırına getirdiler
Bu yalan rakamlardan dolayı refaz düzeyi yüksek olan doktorun maaşında yoksulluk sınırına geldi
Aralık ayına kalmaz Vali, General, kim varsa hepsi yoksulluk sınırına gelecek
Durmak yok yol devam, herkes yoksulluk sınırına gelene kadar mücadeleyi bırakmayın
Bu düşük enflasyon rakamına en çok sevinen de elbette muhalefet, ne kadar fakirleşen insan o kadar oy
Moraller bozuk.. :he:
BANA GEÇMİŞ OLSUN, ARTIK ORTADİREK BİLE DEĞİLİM
Aile ekonomisi uzmanı Prof. Sadi Uzunoğlu orta sınıfın nasıl yok olduğunu anlattı :
Enflasyon sabit gelirlinin cebinden fiyatı belirleyenin cebine kaynak aktarır. Artık bir aileyi ortadirek olarak adlandırmak için en az 40-50 bin lira geliri olması lazım
KAÇAN KURTULUR (son 24 saat)
İstanbul Esenyurt ilçesinde, polis ekiplerince durdurulan bir TIR dorsesinde 81 kaçak göçmen yakalandı.
Kuşadası açıklarında 147 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
Datça ve Bodrum ilçesi açıklarında motoru bozulan botlarda mahsur kalarak açık denize sürüklenen 240 göçmen kurtarıldı.
Akyaka'da 110 kaçak göçmen yakalandı.
Çeşme açıklarında sürüklenen botta 110 kaçak göçmen kurtarıldı.
SURİYELİLER, AFGANLAR, AFRİKALILAR AVRUPA'YA RUSLAR EGE SAHİLLERİNE
Rusya'nın en zengin 2. adamı Leonic Mikhelson'un 150 milyon dolarlık Pacific isimli yatı, Marmaris açıklarında görüldü.
Daha önce Türkiye'deki Rus mega yatları tablosu yayınlamıştım.
Tabloyu bulamadım, bulsam güncellerdim.
HOŞGELDİN MIKHELSON :)
EGGÜBRE de de %300 bedelsizi *** ettiler.(P i ç)
Elimde kaldı yazık.:(:Sad:
İndeks %300 verdiğinde %100 üzeri almıştım kar.YTD:
Hepsi enflasyon karşısında tokat yiyor hemde Osmanlı tokatı.
TÜİK verileri tamamen yalan.
Enflasyon bu gidişle %300 leri bulacak galiba.
THY - TÜPRAŞ
Dün kapanışlarda, Thy, tarihinde ilk kez, Tüpraş'ı geçmişti.
Türk hava yolları 4,2 milyar $,
Tüpraş 4,1 milyar $ kapanmıştı.
Bugün, bu duruma itiraz gelmiş.
Anlık
Tüpraş 4,16 milyar $
Thy 4,04 milyar $
AKP'DEN SON PAKET MECLİSTE
Stokçuluğa ağır ceza.
Evinde ;
10 kilogramdan fazla çamaşır deterjanı,
8 kilogramdan fazla çay veya şeker,
7 kilogramdan fazla bulaşık deterjanı,
5 kilodan fazla un,
8 kilodan fazla bulgur,
1 kilodan fazla baklava bulunduranlara 1 ila 3 yıl hapis getiriliyor.
Bu konuda, mahalle bekçileri, savcı izni olmadan, arama iznine sahip olacak.
Korkmayın, bu şakaydı, bir sonraki yasada olacak.
Bir kaç ay sonra.
Panik yok.
TÜİK’in Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı altında yer alan Tüketici Fiyatları Grup Başkanı Mustafa Teke görevinden ayrıldı.
-Mayıs ayında da TÜİK Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı yapan Cem Baş sağlık sorunu gerekçesiyle görevinden ayrılmıştı. (Bloomberg)
İnşallah daha da az hesaplayıp milleti fukara edecek biri gelir.
Ben 11 ay dişimi sıkarım.
Aç gezinip hâlâ malum partiyi savunanlarıniyice fakirleşme karşısında daha ne kadar direneceklerini de görmüş oluruz, bence güzel bir deney
Bu oy kaybına sebep olanların araştırılsa kiminle ne bağlantısı çıkar ama beyse, Pensilvanyaya kadar uzamayalım, bu oy kaybettirenleri alkışa devam etsin arkadaşlar
Fox tv'de Orta sayfanın haftalık tartışması başladı tavsiye ederim:one:
Son 1 yılda % 300 akaryakıt zammına rağmen, ulaşım hizmetlerinde artışın %70 te kalmasına vesile olan tüm şöför esnafımıza teşekkür ediyorum, bu başarıyı dünyaya anlatmaları bizi başka bir boyuta taşır.
ÜFE de çok oynama yapılamıyor, fiyatlar oynak değil, o market bu market yok, elleri kolları bağlı, sahtecilik kısıtlı, elbette TÜİK için üzücü bir durum
ÜFE %160 ilken enflasyonun %70 çıkmasının tek bir tane açıklaması olur, yalancılık
Bu yalancılığı karşı tarafı enayi yerine koyacak kadar büyütmek hem CDS lerinizi zıplatır, hem itibarınızı yerle bir eder, hem de oy istediğiniz insanlardan orta parmak hareketi görmenize neden olur.
Bunlara küçükken aması babası ayıp nedir öğretmedimi !!!
Bu 2001 krizinin tersine yapısal bir kriz olduğundan toplumdaki sınıfsal eşitsizlikler daha da arttı. Bir grup insan hızla yoksullaşırken toplumun yüzde 10’u diyebileceğimiz bir bölümü zenginleşti. Bazı analistler bu zenginleşen bölümün yüzde 20 olduğunu söyleseler de biz daha emin bilimsel bölgede kalmak için bu oranın yüzde 10 olduğunu söyleyelim. Yani bugün Türkiye’de yaklaşık 8.5 milyon daha rahat para harcayabilen insan olduğu söylenebilir.
Bu yüzde 10 oranından gidersek İstanbul'da ise bu tür insan sayısı 1.5 milyon kadar. Ülke genelinde kafe ve restoranların kapasitesinin taş çatlasa 150 bin kişilik olduğunu düşünürsek 1.5 milyon paralı insanın bulunduğu İstanbul’da dolaştığımız her restoran ve kafeyi dolu görebilmemiz bu nedenle doğal ve bu da büyük bir kriz olduğu gerçeğini de yalanlamıyor. Yani kriz nedeniyle alt gelir grupları tamamen sistem dışı kalacak kadar fakir hale gelirken bizler gibi orta sınıftan insanlar da alt gelir sınıfına düşmemek için mücadele ederken toplumun sadece yüzde 10’unu oluşturan insanlar sokaklarda kriz görünümünün olmadığı ortamı oluşturuyorlar bu açıklamaya göre.
Yazının tamamı
https://www.haberturk.com/yazarlar/s...im-rahat-degil
Artı bu verilerle maaşlarımızdanda çalıyorlar.
:(
Artı bu verilerle maaşlarımızdanda çalıyorlar.
:(
Hitlerin ordusundaki Muslumanlar
Hitler neden Islam a bu kadar ilgi duyuyormus seyredin
https://www.reddit.com/r/KGBTR/comme...nlat%C4%B1yor/
Hahaha...
Ekonomide yaşanan değişimler hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Gelirin 238 milyar dolardan 1 trilyon dolara kadar çıktığını söyledi. Bu noktada geçmiş yıllarda yaşanan olayları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şayet Gezi olaylarıyla başlayan ve ardı ardında devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan bir milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık. Sahnede ülkemiz aleyhine hangi oyun sergilenirse sergilensin, gerisinde bunu destekleyecek bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen ülkemize ne siyasette ne ekonomide diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz ifadelerini kullandı.
Ben bundan yine bir mok anlamadım,ama anladığım tek şey var,yaptığı yıkımları yine dış güçlere bağlamış:he:
Onay yapmadığından tekrar yazdım,bu sefer ikisini birden onaylamış:notr:
TÜİK Başkan Yardımcısı'ndan madde sepetinin kaldırılmasına 'şeffaflık' savunması
TÜİK Başkan Yardımcısı İbrahim Demir, Mayıs ayı enflasyon verileri içinde madde sepetine yer verilmemesiyle ilgili gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Demir, yapılan değişikliğin 'şeffaflıktan' dolayı kaldırıldığını savundu.
https://www.gercekgundem.com/gundem/...flik-savunmasi
Bunlar neyine güveniyor acep?,yarın devran döndüğünde nereye gideceksiniz acaba,yok öyle beni zorladılar,korkuttular deyimi hukukta:he:
2 hafta önce 'SADAT ile alakam yok' demişti; Erdoğan bugün kendini yalanladı
İki hafta partisinin grup toplantısında "SADAT ve yöneticileriyle uzaktan yakından hiçbir alakam yok" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bugünkü konuşmasında kendini yalanladı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs'ta gerçekleşen grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına "SADAT terörist yetiştiren bir kuruluştur, seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır" diyerek kapısına gittiği SADAT'a ilişkin olarak, "SADAT’ın yöneticileri, kendileriyle yakından, uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor" demişti.
İki hafta önce "SADAT'la ve yöneticileriyle uzaktan yakından hiçbir alakam yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda "SADAT'ın kurucusunu göreve getirdim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüm" dedi.
https://www.gercekgundem.com/gundem/...dini-yalanladi
2 türlü kişiliklimi acaba ?:he:
Yazılanlar onaylanmadı diye uyarı yapılıyor,peşinden tekrar yazdığında çift yayın oluyor,bendemi hata yoksa sitemdemi ???
Yeni bir şey değil. Olağan artık.Alıntı:
2 türlü kişiliklimi acaba ?
https://www.youtube.com/watch?v=cVXsjLEa9g0&ab_channel=MakbuleCengiz
https://www.youtube.com/watch?v=Spllty5sVg8&ab_channel=Halktv
Yalanın dozu.
CAMİDE BİRA ,İÇTİLER