tekalifi milliye derler
Printable View
tekalifi milliye derler
17.17xx vurdu çekti:)
Allahın izniyle Resisimizin desteği ile dolarımız öyle bir noktaya gelecek ki dışticaret fazlası vereceğiz...Az sabredin ...Amma sabırsız insansınız...
Hangi ihracat????
Birim kg fiyatı kaç dolar.!!!
Ediyor.!!!????
Bazı mallarda nakliye mal bedelinden daha yüksek.!!!:oleyo:
Gemi batarken.!!!
Yürütmenin başı güvertede zurna çalıyor.!!:oleyo:
Sazanlar oyun havası eşliğinde.!!
Havanda su dövüyor.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Hava
18 tller çok hızlı gelecek sanırım, oralarda kafasına vururlarmı
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dolara mudahale olasılığına karşı(bono, tahvil swap...)bu seviyeden kkm yapmak mantıklımı, nasıl olsa dolardan kkm ye gecenlere vade sonunda mb satış kurundan dolar alma opsiyonu yokmu? aralıktaki senaryoyu yaşamayalım .
Tekâlif-i Milliye (Millî Yükümlülükler ya da Ulusal Vergiler), Türk Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi öncesi ordunun ihtiyacını karşılamak ve Sakarya Savaşı'na hazırlanmak için Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın kanunla kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak yayınladığı "Ulusal Yükümlülük" emirleridir. 7 Ağustos 1921'de yayınlanmış olup toplamı on maddedir.
Her ilçede bir tane Tekâlif-i Milliye Komisyonu kurulacak.
Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek.
Her aile bir askeri giydirecek.
Yiyecek ve giyecek maddelerinin %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
Her türlü makineli aracın %40'ına el konacak.
Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının %20'sine el konacak.
Sahipsiz bütün mallara el konacak.
Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak.
Halkın elindeki araçlar bir defa olmak üzere 100 km'lik mesafeye ücretsiz askeri ulaşım sağlayacak.
Kanundan kacmaya kurtulus savasi diyor ya,
Milli teklif derken bunu kastetmis.
Sayın forumdaşlarım dunden beri Deniz hocam'ın hesabını merak edenlere özelden yetişmeye çalışıyorum vobelit başlığında da yazmıştım
Değerli basganımız Ayhan Bey'in imzası çok önceden bunu işaret ediyordu bu msj görenler zahmet edip sormasın lütfen
başkanımın imzasını okuyun lütfen :bravo: boşuna iffet cemil örnekleri vermedik
Son 6 gündür piyasa bankalardan daha iyi fiyata döviz bozuyor. Ancak bunun sebebi var. Şimdilik yazmayacağım sebebini. Zira hemen tedbir alınıyor. İnsanlar da tıpkı akan su gibi... herkes yolunu bulur.
https://www.tradingview.com/x/cdZhhp0j/
Son kale 17.19 gibi.
nokta tespit, gerisi tırı vırı..
%22 şu an günlük bozup tekrar aldığım için biraz daha fazla bir oran çıkıyor ortaya. Haklısınız hata yaptım. Ancak Haziran 26 da ikinci parti dönüşler olacak kkm de fazla vermenek için bir miktar ayar cekneye çalışacaklar diye düşünüyorum. Olmadı 26 sında dolar kaç TL olursa olsun kkmye gireceğim.
Yüzde 25 ile kirayı falan sınırlayamazsın. Adam kiracıyı çıkartır bu kez. Benim kira Eylül den Eylüle. Piyasaya göre çok düşük kaldı. 1400 lira. Kanun bu haliyle geçse bile olmaz. Her malın bir ederi var. Çift taraflı birbirini korumak lazım. 2500 diyeceğim ben ev sahibine. Resmi TÜFE kadar.
şey düştü 17,10 o halde gelsin halay :halay::halay::halay:
Kim çekti sopaları
S&P Global:
- Türk ekonomisi için turizmin toparlanması olumlu birkaç sürprizden birisi
- TL'nin değerinin düşmesi, Türk bankalarında varlık kalitesi sorunlarının oluşması anlamına gelecek
- Türkiye'nin bazı ilave sermaye kontrolleri getireceğine dair risk artıyor
kendi düzeni bozulan şeyin, kanunla düzeni olmaz..
taa aralıkta olan nas değil isra 16 diye boşuna söylemedim.. :he:
Hocam 5 yıllık kiracı, 10 yıllık kiracı vs hukuki durumlar çok değişiyor. Artı bizim insanımızın en az yarısı o rezilliği çekmez mahkeme de neyim uğraşmak istemez. İş elden kiraya, parça parça yatırmaya vs bile döner.
9 yıldır aynı evde kiracıyım. Kirayı belirlerken tüfe falan da değil ev sahibi de bende piyasa fiyatlarına bakarız. Ben çıksam 3 bine rahat rahat kiralar bir kaç gün içinde. 500 de benim 9 yılıma versin. 2500 iyidir. Kimseyi mağdur etmez.