SPOT kapanýþ, piyasanýn sattýðý 1.2 mlyr tl lýk malýn BofA 1 mlyr tl lýk kýsmýný karþýladý,
https://i.hizliresim.com/r9nq1ww.PNG
Printable View
SPOT kapanýþ, piyasanýn sattýðý 1.2 mlyr tl lýk malýn BofA 1 mlyr tl lýk kýsmýný karþýladý,
https://i.hizliresim.com/r9nq1ww.PNG
Erbosan Elon Musk ile boru tünel döþeyecek deniyordu bu hafta en çok o düþmüþ.
Endesk takip eden fonlar mecburen aðýrlýklara göre hisse alýyor, bu da önemli.
Endeks kadar getiri elde edemeyen yöneticilere ceza gelse bazý hisseler daha da yükselir !!!
Geçen bir yerde okudum, maden üreticileri demiryolunda indirim istiyor, yurt dýþýndan gelen gemi maliyeti ile rekabet edemiyoruz demiþler.
Avustralya'da demir madencisi büyük bir þirket kendi demiryolunu kurmuþ, arazi de düz olunca yüzlerce vagon ile limana taþýyor oradan Çin'e vs gönderiyor, vagonlar da en kýsa sürede doldurma ve tahliyeye göre tasarlanmýþ. Brezilya da ayný idi. Sanýrým ABD'de benzer durum vardý, gemi doldurmayý anlatan begeselde gördüm. Wyoming kömür hattý da ilginç youtube videolarý var.
Türkiye'de araziler engebeli olduðu için bir seferde maks 1500 ton taþýnabiliyor denmiþ, o da yeni tip freni saðlam vagonlar iledir. Darayý düþüp 1000 ton desek günlük karþýlýklý sefer ile 10 sefer olsa 365 günde 3,6 milyon ton maden taþýnabilir. Diðer trenlere pek aralýk kalmaz. Özel maden hatlarý olur ise durum farklý olur ya da daha fazla yük taþýyabilmek için farklý alternatifleri araþtýrmak gerekir.
YHT hatlarýnda geceleri yük trenleri çalýþýr ise madencilik canlanabilir.
Bende çocuklukda koyun güden manda bakan çomarým aðva da.
mandalarýn üstüne çýkar öyle atlardýk aðva gocadere ye(koca dere nin üst kýsýmlarý sýðdýr manda arabasý bile geçebilir)
manda arabasý ile yük çekerdik.daðlardan odun tarladan büyük bugday küfeleriyle.
mantar olarak_ kýtýrdak gelincik feslik döbelen malgadýn vs vs...(bunlarýn kibarcasýda varmýþ misal gelinciðe sezar mantarý deniyor,kýtýrdaðada avrupalýlar porcihini diyor.)
neyse çocuklarý dýþarý çýkaralým gezdirelim az biraz.
höstadlar
1,5 dolardan erdemir alýp,
1,5 dolardan long yapacaktý.
ama neyse sonuçta onlar höstad.
dolarý kim bilir belki 9 tl, belki 29 tl hesaplamýþlardýr. ben bilmem höstadým bilir.
Petrole talep artýnca depolar doluyor ama depolar tam dolunca bu sefer fiyatlar düþüyormuþ.
Geçen TV'de bir uzman söyledi, petrolün fiyatýný depolarýn durumu belirliyor dedi.
Ekstra depo yapmak da uzun vadede kurtarmýyor olabilir.
yani kervan yolda düzülür diye yola çýkarsan , sen kervaný düzerken kervancýyý da yolda ahhahahaa aþçý uþaða uþak bahçývana bahçývan þöfere þöferrrr ahahahaha
onun içün evin sahibi olma kiracý ol ki þöferle muhatap olmayasýn ...
Erdemir Kardemir derken besmele çekin de. çok bilmiþ konuþmayýn. pala anýnda týpa yapar. iki çizgiye bakmakla olmaz olamaz.
Assolist çýkmadý bile.
abbuzerrrrrr gel oðlum pisipispispisipisi ... hooooooooþþþþþttttt laaaaaannn heeeiiiittt
Tüpraþ demiryolu iþinde atak yaptý. Türkiye'de olmayan çok kuvvetli hibrit lokomotifler ýsmarlamýþtý, bir seferde daha fazla yük taþýyacak, en dik rampa kapasiteyi belirliyordur. Yeterli trafik kapasitesi olmadýðý için olan seferleri büyütecek muhtemelen.
Geçen Erbosan videosunda Sivas'da fabrikamýzda ýsýtmalý sarnýç imal ediyoruz sýcak asfalt, bitümen vs taþýmada kullanýlýyor diyordu.
Þimdi bu konuda geliþme var mý diye bakarken aþaðýdaki haber ile karþýlaþtým.
<<<<<<<<<<
03 Kas 2022 - 14:21
https://www.enkocaeli.com/haber/1248...mahkeme-engeli
Daha önce Körfez’de tartýþmalara sebep olan körfez Belediyesinin Þubat ayý meclis toplantýsýnda da gündeme gelen TÜPRAÞ Siyah Ürün Dönüþüm Tesisi ve Depolama Tanklarý Kapasite Artýþý projesi iptal edildi. TÜPRAÞ’ýn hem kapasite artýþý yapacaðý hem de Propan ve LPG gazlarýný demiryolu ile taþýmasýnýn önünü açacaðý 4 milyar 389 milyonluk dev proje, mahkeme kararýyla iptal edildi.
LONG/FLATTE ÇALIÞAN SÝSTEMLERLERLE yola devam...ama 25 ekimden beri yazdýðým gibi bu seviyenin üzerinde gelecek 2 li sistem satý,bence 1.200/1.400 (VOB) puanlýk düþüþün baþlangýcý olacak....Gelen sat ile short poz. alýp beklerim.
2.25 dolar üzeri biraz daha gitme þansýmýz var...belki 2.40 dolar..AÇIKÇASI BURANIN ÜZERÝNÝ 2022 DE beklemem..
ama artýk nereden gelecekse BU SEFER FARKLI OLMALI (DÜÞÜÞ)
Rüzgar hep arkadan esince, iþi bilmeyen, bilenden daha fazla kazandý..TABÝ UKALACA BÝR GÜVEN HASIL OLDU.bu elemanlar ilk gördüðüm elemanlar deðil.16 yýllýk vobda ne KAÐITTAN KAPLANLAR GÖRDÜM..:)
https://i.hizliresim.com/lcf7syk.PNG
he he anca utanmadan yaz ABKA siyasal islamcýsý. eredmir tavan oldu sen yaz karala biz kazanalým :)
ÝSLAMI NEDEN KARIÞTIYORSUN,KOÇ....önce gusul al, sonra ÝSLAM DE.:).ÝSLAMIN her çeþidi bizim gururumuzdur ,o baþka..
Gelelim senin hisseye : bakayým grafiklere
-nisan 2022 býst100 2.500.EREÐLÝ: 37 TL
-KASIM 2022 BIST100 4.200 ereðli 33 tll
en berbat performanslý hisse bir gün tavan yaptý diye ,iyi diyorsan doktoruna danýþ..:)
Emtia majör tepe yapmýþken,konjoktür resesyon iken ,etkilenecek demirler iken...alacaðým en son hisse demirlerdir..aha sana arguman...
Sayko var mý çarþýdan falan yeni haberler ? Psiko
Piyasa Gündem
@Regulator001
·
2s
#CRFSA CarrefourSa CEO’su Kutay Kartallýoðlu: CarrefourSa olarak iki senede enerji güvenliðine 100 milyon TL’lik yatýrým yaptýk
buda Abka ya yarar belki
SAHÝPLÝK sýkýntýsý yok(fransa,sabancý)...ve diplerdeyse (27 dolardan 2 dolara)..beklemeye deðer..Altýn bulur,satýlýr,bir þey olur.:)
DOAÞ öyle deðil miydi?..Mutlaka bir þeyler olur..burada sahiplerinin batmamasý çok önemli..o da çok zor.
Bir YARIÞ ATININ en kötü fiyatý ''et fiyatýdýr''.. kedi-köpek mamasý yapýlýr.
ama bacaðý kýrýk at iyileþirse 4 milyon eder,her halde:)
zaten pek önemsemiyorum. sabaha kadar yazýn. grip aþýsý oldum. tavsiye ederim.
Ereðliyi 25 ten fazla almam.hatta yeni kararým ,uzun bir zaman asla almam..fiyat isterse 1 dolar olsun...KONJOKTÜRE uymayan hissede TOK ALICIYIM..Endeks %80 yapmýþken bir hisse -%10 ise o hisse kötüdür.
Ha þunu söyleyeyim..mesela býst100 3.300 oldu..ereðli 25 oldu..oradan bile almam..AKBNK 10-11 olmuþken ereðliyi artýk fiyat nereye inerse insin almam.ORTAM-ATMOSFER VS... meselesi.
2.35-2.50 dolarý en son 2018 de gördük.Baþkanlýk seçiminden önce...Ekonomide profesyonel ekip varken(ÞÝMÞEK-BABACAN VS.)
önümüzde de seçim var..Bunu muhalefet kazansa bile,enkaz devralacak,(seçimde muhalefetin kazanacaðý kesin deðil)...
Dur bakalým dolar bazlý nereye gideceðiz..onun için buralardaki düþüþler farklý olabilir..mesela seçime kadar 2.40-1.60 dolar arasýna sokabilir de..
Arjantin-venezuella borsasýný DOLAR BAZLI MERAK EDÝYORUM...
ÝÞ ARKADAÞLARIMIN HEPSÝ borsacý olmuþ..yemekte,çayda hep borsa konuþuluyor...alan hep kazanýyor ve bunu anlatýyor..
Memet gelip bi gözüküyor. Ortalýk ya aþaðý ya yukarý karýþýyor. Bir sonraki geliþine çöküþ gelebilir.
Eskiden bir kâðýda baðlandý mý düþeceðini bile bile satmazdým. Ama þimdilerde en sevdiðim söz: " Trend is your friend." Ýsterse fk 50-60 olsun , fark etmez gidiyorsa gidiyor. 2 -3 fk koca holdingler ve bankalar bakýyor. Portföyde denge önemli temettü + büyüme hissesi + trenddeki hisseler .
Karsanda leþ bilanço açýkladý , 400 tane devasa balon hisse var , 10 tane ucuz hisse ya var ya yoktur , mahvettiler borsamýzý , adýný deðiþtirmeleri lazým artýk Balon Ýstanbul olmalý....
GARAN nýn kottan çýkma riski var mý acaba?
Bazen medyada dedikodu bile olsa görüyorum.
Ucuz malýn alýcýsý yok, olsada kazanamýyor paragöz abi mantýk diye biþii kalmadý fiyatlar ne kadar uçukSa bi o kadar çok kazandýrýyor
Mesela sasa alan hergün kazanýyor
Ama arkadaþlarýn dediði gibi bi yerde çýlgýnlýk son bulacak ve maymun hikayesinde olduðu gibi maymunlarý alacak adam ortadan kaybolunca çaresine bakmak için yeni bi hisse bulmak lazým, geleceðin yeni bir sasasý
var mý gözüne kestirdiðin, ereðli olabilü mü, Bingöl deki madenden þansa altýn neyim çýkmasýn :)
Rahmetli teyzem küçük kardeþ en büyükleri rahmetli ananem.
rahmetli ananem en zekileri ayný zamanda muhtemelen anne tarafýnýn ben dahil en zekisi !!
Abi tüm insanýmýz böyle.Anadolunun insaný gibisi yok .çok saf çok temiz çok zeki.
Ve kadýnlar,
bizim kadýnlarýmýz
anamýz, avradýmýz, yârimiz
ve soframýzdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
kadýnlar,
bizim kadýnlarýmýz...
Nazým Hikmet
Aynen þiirdeki gibi ananem yapýlý olunca rahmetli babasýda erken vefat edince,amcasý bakýyor....
karpuz küfesi taþýtýyorlar ,rahmetli deden evlen dediklerinde 14 yaþýnda.
"Hadi evleniyosun"lafýný karpuz küfesi taþýrken öðreniyor .Emrivaki tabii.
Rahmetli çok gýrgýr þamata idi.
"Dedenizle evlendiðime çok sevindim" derdi.
"çok mu sevdin ? " diye sorulunca "yok sevdiðimden deðil karpuz küfelerinden kurtulduðum için"derdi.
Bu arada dedemin çektirmesi batýnca rahmetli ananem istanbulda bohçacýlýk dahi yapmýþ senet ödeyebilmek için.
zor olmuyor muydu? istanbulda bohçacýlýk yapmak ?" diye sorulunca ..."yok be ne zor olacak çarçafa sarýlmýþ 3 nevresim 3 pike nin ,karpuz küfesinin yanýnda lafý mý olur derdi"
Not:Bu sohbetlerde köyde þile bezi dokurken konu komþu muhabbetleri iþde .biz çocuktuk tabi ama dün gibi hatýrlýyorum.
not:sn Baþkara istanbula gelir giderim ama Adanadayým.bende sohbet bitmez her zaman yüzyüze sohbete beklerim.Adana da istanbulda uyar.
Stressiz ve uzun vadeci olanlar için, Ereðli bambaþka bir kaðýttýr.
Bence önümüzdeki 29 ay içerisinde yaklaþýk 18-20 lira temettü verebilecek ( dahasý da mümkündür, þöyle ki geçen sene bu zamanlar Tüpraþ 90-100 arasýnda iken þu an 100 lira temettü hesaplanýyor) ve fiyatýda þu andaki rakamýn en az x3-4 katý olabilecek bir potansiyelde.
3 yol önceki 6 lira neyse þu anda öyle.
Çelik döngüselliði ile alakalý klasik söylemden gýna geldi ama durum aynen de öyle. Faiz artýþlarý artýk durdu resesyondan çýkýþ vb laflarý baþladýðýnda burada hep beraber yaaa þu fiyattaydý yazýlarýný okuyacaðýmýza adým gibi eminim.
Borsa bazen çok basittir, Thy 3. çeyrek rekor bilanço geleceði belliyken 58-104 yaptý baðýra baðýra.
Viop çu için inanýlmaz para bu.
Keza þimdi Tüpraþ resmen baðýrýyor son çeyrek bilançosu için.
Bakalým orada ne olacak.
Karakemal yazmýþtý herhalde gerçekten sadece viop yapýp parayý bu dönemde katlanmayan varsa bence kenara çekilme vaktidir.
Haftaya endeksin sasa etkisiyle bozulacaðýný düþünüyorum.
Endeks etkisi inanýlmaz yükselmiþ durumda ve olabilecek bir panikte ( asla düþecek diyemem ) endekse ciddi sýkýntý yaratacaðýný düþünüyorum.
Ýyi hafta sonlarý herkese.