Adamsın desidero abi :bravo:
bizde de 3 film birden fikri hakim olabilir belki yarın belki yarından da yakın :evil:
yada en hafifinden famagul un suçu neydi diye düşünürüz.
Printable View
%57 milyonun seçmenin bir çoğu kararını verdi zaten.
En son deprem sonrası depremden etkilenen seçmenlerin büyük bir kısmı karar değiştirdi.
% 5 den fazla karar değiştirecek kesim kalmadığı için nafile çabalar.
Biz beş kişiyiz birini nasip olursa Ekim'de evlendircegiz onun çeyizinei taaa 2018 de başladık o zaman ucuzdu Bosch çamaşır bulaşık makinelerinin ikisini bir maaşıma almıştım. Bir maaşıma onbeş elektrik süpürgesi ediyordu şimdi bir 1,5 elektrik süpürgesi ediyor. Şu şartlarda oğlanda oturduğumuz evde evlenip beraber oturacağız küçük kızın eğitimine yetersem benim için büyük başarı. Ha gururumu ayaklar altına alıp dilencilik yaparsam belki bundan biraz daha iyi olur. Sineğin yağını hesap edip geçmiş stoklarımızla ayakta kalıyoruz. Benim gördüğüm bu durum çoğunda var. Küçük esnaf asgarî ücret kadar kazanamıyor. Kredi kartı kredi limitleri hepsinin ful. Dünyada bankacılık krizi var bizde de gelecekte vatandaşlar kredi kartı ve kredi borcunu ödemeyecek duruma gelecek diye bekliyorum.
Benim gördüğüm eyt den emekli olup emekliliğin tadını çıkaracak hiç yok. Hepsi kayıtdışı çalışacak kimisi servis şoförü kimisi merdiven altı imalatta çalışacak ama çalışmaya devam edecek. Bu da istihdam SGK primi olarak ciddi bir yük olacak. Mantıken de adama 7580-8000 TL ye geçin demek de mümkün değil. Seçimden sonra her alanda ciddi problemler ortaya çıkacak. Bana göre çoğu metastaz yapmış problemler.
Son dakika haberi... MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı na desteğini açıklayan HÜDA PAR la ilgili sessizliğini bozdu. Bahçeli, Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
Zerre kadar onur haysiyet omurga yok.
Pes..!!!!
Ne diyelim.
Yanlis soru: Neden ucretler bu kadar dusuk neden maaslar dusuk gecinmek mumkun degil ne yapacagiz?
Dogru soru: 550 milyar dolar borcun %10 faizin kim odeyecek?
-------------------------------------
Yanlis soru soran dogru cevabi bulamaz
Dogru cevap: Sen odeyeceksin. Odemeye devam
Mücadele etmeden hiç bir hak alınamaz. Beleş hak dağıtılmıyor.
6 partili ittifak mensupları daha şimdiden birbirlerine laf sokma , ön alma derdindeler. Karşı tarafta ise birbirine zıt olmalarına rağmen gazetecilerin soruları karşısında birbirleriyle kuzu sarması misali cevaplar.
Bu form da bile belli bir eğitim düzeyinde olan , sözde özgürlükçü bazıları hizipçilik peşindeler. Yoksa bu iktidar kendiliğinden değişmeyeceğine göre şikayette etme hakkınız kalmaz. Para- pul bir tarafa var olma- yok olma ( rejimin selameti ) mücadelesinin son seçiminin yapılacağını bilmek yeter. Özgür olmadıktan sonra en yüksek ücreti alsanız ne olacak ki. Bir gün bir anda ipinizin çekilmeyeceğinin garantisi mi var .
Bu seçim sürecinde ve seçimden en az 1 yıl sonrasına kadar ( rahat çalışmalarını sağlamak, sorun çıkartmamak adına ) her türlü hizipçilikten uzak durmalı. Tam dayanışma yapılmalı ki ; biriken enkazı kaldırmak daha da kolay olsun.
Eleştirmek, suçlamak , istemek en kolay olanlardır. Destek vermek zordur ama şarttır.
Misal, ben emekli olduğumda bazı meslek mensuplarıyla aramdaki maaş farkı %30 idi. Ben 10 bin alırken onlar 7 bin alıyordu. Son 3600 ayarlaması bahanesiyle fark kapatıldı. Ayrıca zaten 15 yılda emekli maaşımın alım gücü eridi gitti. Ben SGK ya itiraz dilekçesi verdikçe '' size fazla ödeme yapılmış '' diyerek biraz daha kestiler. Çünkü , parti üyeliğim yoktu. Buna gülecek olanlar olsa da gerçekler acıdır. Özgürlük denen şey sokakta rahat dolaşmak değildir. Hak arayabilmek, tarafsız adalet sistemine sahip olabilmek, hesap sorabilmek, itiraz edebilmek .....
3600 gün sigortası olan Apartman görevlimiz 2019 yılında 65 yaşını doldurarak emekli olmuş ve 820 tl. maaş bağlanmıştı. Ben 9000 gün ve 1 derece 4 kademeden emekli oldum ama şimdi ben 13 bin tl. apartman görevlisi 7500 tl. alıyoruz. Ben üniversite okuduğuma, 9000 gün sabah 8 gece 9-10 lara kadar çalıştığıma mı yanayım, adını yazamayanlarla aynı çuvala atıldığıma mı.
Gençleri her fırsatta bilinçlendirmek şart. İlerde başlarına örülecek çorabın farkında olmalarını sağlamak zorundayız. Ben , hiç bir siyasetçinin ağzından çıkacak ücrete talip değilim. Devlet sisteminin olduğu, herkesin şartlarını önceden bilerek girdiği çalışma ortamlarıyla zırt pırt oynanmayacağı hakkım olan ücrete talibim.
Alacağım ücrete, mal ve hizmete karışan, tasarrufumu nereye nasıl yapacağımı dikte eden, kaç çocuk yapacağıma kadar müdahil olan hiç kimseye ve sistemine katlanmak zorunda değilim. İnancıma karışan ( islam inancında olanında mezhebine karışan ) , giyimime dolaylı müdahale eden, seyredeceğim film gideceğim tatile karışan siyaset istemiyorum.
Bu nedenler bile muhalif olmama yeter.
Kesinlikle her kelimesine katıldığım bir analiz.Bu seçim çok önemli o yüzden kk aday olduğu anda konu kapandı kendi hakkındaki olumsuz ve eleştirel yaklaşımların hepsi rafa kalktı.Başkanlık için ona oy verilecek nokta.Parti kısmına gelince onda kişisel farklılıklar olabilir çünkü herkesin farklı dünyası olabilir illa tüm türkiye chp li olacak diye bir şey yok.Misal ben ömrümce chp ye oy verdim,tüm sülalem de ona oy verdi,chp nin devri sabık yapmıyabileceği endişesi ile iktidara karşı bilenmiş olan cem uzan a oy veririm demiştim.Sonradan tvlerde seyredince işçi partisi bana daha uygun geldi,işçi partisine oy vereceğim.Erkan baş ı çok beğendim.Bunun aslında sakıncalı olmadığını önemli olan başkanlık seçimi için kk ya oy vermek olduğunu normal zekalı forumdaşların hepsi anlar. Oy verme selahiyeti olup olmadığı belli olmıyan misal bir kanada vatandaşı bunu anlıyamıyabilir.Zeka herkeste aynı olacak diye bir şart yok,normaldir.
Misal dini hassasiyetleri olan bir aileye mensupsun akp den bıktın,baktın içinden chp ye oy vermek de gelmiyor,gider saadet e deva ya geleceğe falan oy verirsin ya da mhp lisin mhp den illallah ettin iktidar da değişsin istiyorsun bak orda iyi parti var gider oy verirsin chpliler olarak en büyük partiyiz ama sağdan say yüzde 25 28 arası oy alıyoruz soldan say gene aynı,bu halimizle iktidarı nasıl devireceğiz.Elbet bazı hassasiyetlerimizden vazgeçeceğiz önemli olan bunların gitmesi.KK başkan olmalı o kesin.Başkanlıkta oylar tek adaya,partiler bazında herkes meşrebine göre oy atsın.O konuda eleştiri olmaz olmamalı.
Siyaset lafla olmaz.Hele iktidara gelsin dediğini yapsın ben özür dilerim.Yeniden refah dün ne diyordu bugün ne yaptı,bahçeli dün ne diyordu sonra ne yaptı,erdoğan seçilene kadar neler diyordu sonra neler yaptı.KK için de çok şey yazarım da şu anda zamanı değil.Seçimde onu seçelim de sonrasına bakarız.Zaten seçilemezse yandı.
Devri sabık konusunda da çok şey yazarım da şu anda bu konudaki bir tartışma kk yı yıpratır.En azından bazal bir zeka bu kouyu tartışmaya açmaz.Ama daha önce dediğim gibi herkeste olacak diye bir şey yok.Benim için bu konu kapanmıştır.Başkanlık için benim de tüm sülalemin de oyları kk ya inşallah dediğini yapar.
Bu arada kanadalılar bizde oy kullanabiliyor mu.
Great Reset aslında Ülkenin kurtuluşu için hem gerek hem de yeter şarttır ..Great Resetin nasıl olacağını da hepimiz çok iyi biliyoruz ama Eski Derin yapılar olsa buna izin verirlerdi şimdiki derin yapı buna müsaade eder mi!!!!!!!!!!!
Tekraren yazayım mevcut sistemde önemli olan başkanlık seçimi acil ve hayati olan o.Parlemento da önemli olmakla beraber mevcut aritmetikle asıl önemli olan başkanlık seçimi.Millet ittifakı veya başka bir ittifaka oy vermekte sakınca yok,cumhura verme de kime oy verirsen ver.Bu noktada akılcı politika birbirne ters görüşte olan insanların hoşgörlü olması.İyi partili hdp liyle hdp li iyi partili ile nasıl aynı görüşte olsun ,ya da chp li temel analizde deva veya saadetle nasıl aynı fikirde olsun,önemli olan tüm hassasiyetleri bırakıp amasız fakatsız kk ya oy vermek.Başkanlıkta oy bölen oğan ve ince çok tehlikeli asla ikinci tur düşünülerek onlara oy verilmemeli.
Ne hdp ne hüda-par
O mülteciler ya gidecek ya gidecek, aksi halde çok değil 10 sene sonra afganistan olacağız.
siyasal islamcıların milletin parasıyla besledikleri tetikçiler internet medyasında özellikle ilk defa oy kullanacak yeni yetmelerin aklını çelmek için muhrreme oy vereceğini muhalefet partilerini beğenmediğini söyleyen videolar yapıp sosyal medyaya servis edecekler muharreme güzellemeler yapacaklar şipariş anketler yapıp muharremin oyunu yüksek gösteren oranlar yayınlayacaklar bunlar aslında muharremin seçmeni olmadığını sokaktaki yeni yetmeler anlayamayacaklar muhalefet seçmeni anne ve babalar ilk defa oy kullanacak çocuklarını uyarmalılar muharreme verdiğiniz oylar siyasal islamcılara verilen bir destek olacaktır akıll ol oğlum kızım demeli muhalefet partileri TÜRKİYE nin 600 milyar dolara yakın dış borcu var birde deprem maliyeti var varın hesaplayın bu borçları yaşlılar değil bu genler ödeyecek bu borç haramilerin sizin sırtınıza yıktıkları bir borçtur oğlum kızım demeli birde suriyeliler afganlar pakistanlılar varki asgari ücretle bile iş bulamayacaksın oğlum kızım akıllı ol demeli her ay en az 10 milyar dolar cari açıkla yüklenen borç var chp millet vekili adaylarını seçerken çok dikkatli olmalı muharrem gibi partinin ekmeğini yiyip partiye kurşun sıkacak hainlere dikkat edilmeli bu parti gazi mustafa kemal ATATÜRK ün partisi bu ruhta olmayanlar bu partiye yaklaşmasın yakarız demeli bu süreçlerde siyasal islamcılarla yanaşmaları mafya artıklarından faydalanmayı düşünebilirler siyasi cinayetleri adi cinayet imajı verme düşünceleri olabilir oy vermeyen kesimlere cihatçı ruh hastalarını kullanabilirler şu anda uyuma emir bekleme modunda olabilirler TÜRKİYE nin enbüyük sorunu bu haramilerden kurtulmaktır uyan TÜRKİYE karşımızda cumhuriyetimizi yıkmak arap ülkesi yapmak isteyen sinsi bir güç var kararını ona göre ver
hüdaüpar a oy vermeyecekler, çok değil 3-6 ay arası oy veren ellerinize sövmeye başlayacaksınız, öyle böyle değil uğradığınız hayal kırıklığının boyutunu siz bile tahmin edemeyeceksiniz. Gelin yol yakınken Atatürkçü, Doktora yapmış, dürüst efendi bir Türk e, Dr. Sinan Oğan a oy verin. Şu ülkeyi bir kerede Türkler yönetsin, bir şans verin.
40 yıldır chp ve diğerleri kayıkçı kavgasının mağdurlarıyız hepimizde. Bugüne kadarki sağ partilerin enkazında chp nin hiç mi suçu yok. Mayınların temizlenmesinde chp nin hiç mi suçu yok, Anayasının değiştirilmesinde, chp sütten mi çıktı, erdoğan MV seçilmesinde chp günahsızmıydı, şimdi kalkmışlar aynı chp yi bize kurtarıcı olarak sunuyorlar, haadi canım.
Hayır bu şekil yazanlara bir de deve demişsiniz.Nezaket derken forumda bu tarz söylemler düzeyli de değil hoş da değil.Sonra realities le baya baya tartışmalarımız olmuştur ,beni de sevdiğini sanmam,ama hakkını vermem lazım adam bir savda bulunmuş akp yüzde 25 fazla mv çıkarır demiş.Bu bir sav buna cevap ona deve diyerek git mhp ye oy ver,chp artı m,llet ittifakının size ihtiyacı yok diyerek olmaz ki.Olsa olsa bence çıkaramaz dersiniz derdinizi mantığınız neyse onu anlatarak yazarsanız.Realities de ben de öldür allah cumhur ittifakına oy vermeyiz .Bu tarz sözleriniz ne bileyim seçimde muhalefetin işine yaramaz.bence yazmayın.
Çok güldürdün, bir tane Atatürkçü göster hele o partiden, adam ne kadar Atatürkçü varsa kovaladı.
Partinin yarısı kürtçü yarısı islamcı yarısı ne idüğü belirsizle doldu, hele aykut erdoğdu yu ne çabuk unuttunuz, adam kendi öz karısına söyledikleri
yle yaptıkları bi ayrı
Bu arada bence akp o kadar mv çıkaramaz ben o fikirde değilim.Akp imamoğluna karşı girdiği seçimler gibi bir sonuçla karşılaşacak.
Kime demiş acaba?:)
https://www.youtube.com/shorts/dRu-oCqCuOY
The Shocking Collapse of Charles Schwab (SCHW) Balance Sheet - Will The Company Survive?
https://www.youtube.com/watch?v=IQ_Gw7qx6K4
Aslında cidden inanamıyorum,şaka maka iki ay sonra yoklar.En çok şu tv deki soytarıları o akşam merak ediyorum.Özellikle tüm seçimi yandaş kanallardan seyredeceğim,hulki,şu şişko gazeteci,mete yarar falan.çok eğleneceğiz çok :))))))))))))
adama benden kurtulmak için fırsat veriyorum, iddiasının arkasında durup varım diyemiyor
burada langur lungur bütün gün siyaset yazmak kolay ama akıllıca değilse itiraz ederim
ben akp 250 milletvekili altına düşerse lokma dağıtacağım diyorum, muhterem 200 mv. altına iner diyor
bu kadar zeka geriliği anca yaş ilerlediğinde ortaya çıkar, chp yöneticileri bile 175 mv zor çıkarırız derken
muhterem akp'yi 200'ün altına indiriyor, benim tahminim hdp+millet=320 milletvekili gerisi cumhurun..
chp ile akp arasında milletvekili farkı % 25 desem de rahatlıkla %40'a çıkacaktır, 15 mayıs sabahı bakarız..
Farklı bloklardan siyasi partiler birleştiği için, bir seçmenin altılı masadaki herkesi sevmesi imkansız.
Mesela içinde birisi var. Nefret ederim. O adama selam verene bile oy vermem ama bu seçim önemli olduğu için hiç eleştirmiyorum.
O yüzden kararım konsunda netim.Kim olursa olsun en güçlü muhalif adaya oy ver. O zamana kadar muhalif bloktan kimseyi eleştirme. Saydırma konusunu seçimden sonraya bırak.
Ve bu kadar güçlü bir muhalif blok oluşmuşken yuzde 2 lik 3 lük oy potansiyeliyle seçime giren adamların da kusura bakmasınlar iyi niyetli olduğunu düşünemem.
Hiç edebiyata gerek yok , ben siradan vatandaş olarak millet ittifakı zarar görmesin diye her attığım twite dikkat ederken , bu Muharrem ve Sinan 'ın ne yaptıklarının farkında olmamaları imkansız. Böylesine bir seçimde, böylesine bir durumda ; söyleyecekleri doğru sözlere bile saygı duyamam.
Bu ülkenin bu hale gelmesinde %50 - 50 payı olan chp ve akp dir. 2 sininde yoktur birbirinden farkları, hdp hangi pazarlıklar karşılığı millete oy verecek, ne çabuk unuttunuz kazılan hendekleri, o hendeklerden kaç asker polisimizi şehit ettiklerini, ellerine fırsat geçtiğinde tekrar daha beterini yapmayacaklarını. Balık hafızamıyız zannediyorlar bizi, Ya bu kdr suriyeliyi ülkeye davet eden ahmet davudovu ne çabuk unuttunuz, daha çok değil 4 sene önce ağız dolusu sövüyordunuz o davudova, ne değişti? Şimdi çıkmış insanların oylarına ipotek koymaya kalkıyorsunuz. Ya fetösever ali babocan? 5x tane özel harekatçıyı bilmem ne bombasıyla yaktılar, bugün çıkmış hem KK hem ittifakları tüm fetöcüleri salacağız diyorlar, KK selocanı ve akp nin eski kasası adı aklıma gelmiyor, serbest bırakacağım diye bağırması, peki siz cehape liler ne çabuk unuttunuz, ali babocanın ve ahmet davudovun da içinde bulunduğu akp nin ülkenin Atatürkçü vatansever subaylarını ERGENOKON diyerekten tasfiye ettiğini, onlarca insanın hapiste öldüğünü.
Şimdi kalkmış Dr. Sinan Oğan ve muharreme oy vereceklere aptal muamelesi yapıyorsunuz. Bir düşünün 2. tura Sinan Oğan ile irecep kalsa kim kazanır.
Neyse insanların tümü balık hafızalı değil en azından.