Hep bağdan, bostandan bahsediyorduk.
Artık havadan sudan bahsedelim. :)
Nümune dönüştürülecek uçak alımının duyurulmasını beklemek şimdi hakkımız.
:ok:
Printable View
Hep bağdan, bostandan bahsediyorduk.
Artık havadan sudan bahsedelim. :)
Nümune dönüştürülecek uçak alımının duyurulmasını beklemek şimdi hakkımız.
:ok:
Site uçmuş.
https://www.alforaviation.co.uk/
Şirketimizin, mevcut kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik tarihinin güncellenmesi ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na 25.09.2024 tarihinde başvurmuş olduğu kamuya duyurulmuştu. Başvurumuz Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'nın 29.11.2024 tarihli ve E-29833736-110.03-63592 sayılı yazısı ile kabul edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
"Şirket. mülga 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu
hükümlerine göre kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş
ve Sermaye Piyasası Kurulunun 6.11.1985 tarih ve 390
sayılı izni ile bu sisteme geçmiştir.
Şirket'in kayıtlı sermaye tavanı 2.000.000.000
(İkimilyar) TL olup, her biri l (Bir) Kr. nominal değerde
200.000.000.000 (İkiyüzmilyar) oaya bölünmüştür.
Şirket'in çıkarılmış sermayesi 435.000.000,*
(Dörtyüzotuzbeşmilyon) TL olup, l Kr. nominal değerli
toplam 43.500.000.000 (Kırküçmilyarbeşyüzmilyon)
adet hamiline yazılı paydan oluşmaktadır. Söz konusu
çıkanlmıs sermaye muvazaadan ari şekilde tamamen
ödenmiştir.
Sermaye Piyasası Kurulu'!!S! verilen kayıtlı sermaye
tavan izni, 2024 - 2028 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2028
yılı sonunda verilen kayıtlı sermaye tavanına
ulaşılamamış olsa dahi, daha önce izin verilen tavan ya da
yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan
izin almak suretiyle genel kuruldan 5 yılı geçmemek
üzere yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Söz
konusu yetkinin alınmaması durumunda, Yönetim Kurulu
kararıyla sermaye artırımı yap!!amaz.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili
mevzuat hükümlerine uygun olarak gerek gördüğü
zamanlarda kayıtlı sermaye tavanına kadar yeni pay
ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi artırmaya, imtiyazlı
pay sahiplerinin haklarının kısıtlanması ve pay
sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması
ile primli veya nominal deeerinin altı ihr ı "
eskiden olsa iyi iş yapıyordu ama son dönemlerde pek de iş yapmıyor sermaye artırımları. kayıtlı sermaye artırımları yönetim kuruluna yetki verir ve bu yetki ile artırım yönetim kurulu kararı ile yapılabilir. yalnız bu esas sözleşmenin tadili ile yapılacak kayıtlı sermaye artışı genel kurul kararı ile mi yürürlüğe giriyor bilmiyorum
genel kurul kararı gerekiyormuş. en kötü ihtimalle olağan Genel Kurulda onaylanır arturum yapılır ise de 2025 te yapılır...
tarıma düşünülen yatırım 2028 sonuna kadar 1,1 milyar dolar. şu ana kadar 300 milyon doları gerçekleştirilmiş...
gübre 3 vardiya çalışıyormuş
gıda kurutma ve işleme Konya Ereğlide 40 dönümlük alanda 13 dönümlük kapalı alan bu ay sonunda devreye girmesi planlanıyormuş...
sizce de 300 milyon dolar yatırım yapan bir şirket fiyatlaması var mı? olduğu zaman ki 2028 diyelim sizce fiyatlar ne olacaktır
pardon kaynak
https://x.com/Big_Baskan/status/1863...609983/photo/2
Teşekkürler sn. tövbekâr.
Belki o link silinir.......buraya yapışsın :whistling:
https://i.hizliresim.com/es5rd39.jpg
https://i.hizliresim.com/3zhq99v.jpg
https://i.hizliresim.com/dy4vwyk.jpg
https://i.hizliresim.com/cok61zy.jpg
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 02.12.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 96,30 TL - 95,90 TL (ağırlıklı ortalama 96,10 TL) fiyat aralığından toplam 156.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 8.382.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,927'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
2.626.343 + 156.000 = 2.782.343
Hayırlı olsunAlıntı:
Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından,
Bağlı Ortaklığımız Alyat Teknoloji Yatırımları Holding A.Ş.'nin 220.000.000,00 TL olan esas sermayesinin; (i) 639.323.005,40 TL'lik kısmının Şirketimizin Alyat Teknoloji Yatırımları Holding A.Ş.'ye tahsis ettiği nakdi sermaye avansından ve (ii) 40.676.994,60 TL'lik kısmının nakden karşılanmak üzere, 680.000.000,00 TL artırılarak, 900.000.000,00 TL'ye tezyidi nedeniyle, nakden arttırılan kısma 40.676.994,60 TL ile iştirak etmeye,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Alarko Holding olarak sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarımız, taahhütlerimiz, performansımız ve kaydettiğimiz ilerlemeler 2023 Sürdürülebilirlik Raporumuz aracılığıyla şirketimiz internet sitesinde
.
https://www.alarko.com.tr/surdurulebilirlik/surdurulebilirlik-raporu/
kamuya açıklanmıştır.
.
Alarko, Sorumlu İletişim Politikasını yayımladı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Tüm süreçlerinde çevresel ve sosyal etkileri dikkate alan, ilgili riskleri yöneterek olumlu etki yaratma fırsatlarını değerlendiren Alarko Şirketler Topluluğu, marka/pazarlama iletişimi ve sosyal sorumluluk projeleriyle UN Global Compact ilkelerine ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına etkin katkı sağlıyor. 2050 Net Sıfır Emisyon hedefleri ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda tüm yeni yatırımlarını sürdürülebilirlik prensipleriyle hayata geçiren Alarko, Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olarak kadınların ekonomiye etkin katılımı için de kararlı adımlar atıyor. Uluslararası ve yerel düzenlemelere uyum çerçevesinde Grup şirketleriyle ortak hedefler belirleyen Topluluk, attığı adımların etkisini ölçmeye, sürdürülebilirlik sonuçlarını paydaşlarıyla şeffaflıkla paylaşmaya, sürekli yeni hedefler alarak başarı çıtasını yükseltmeye önem veriyor.
Bu yaklaşımla ilerleyen Alarko Şirketler Topluluğu, şimdi de yeni bir adım atıyor ve Türkiye'de Sorumlu İletişim Politikası'nı yayımlayan ilk Holding olarak, çok şirketli kurumların yeşil boyama ile mücadele konusundaki etki gücüne dikkat çekiyor.
Alarko Şirketler Topluluğu CEO'su Ümit Nuri Yıldız, yayımlanan politika ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Gezegenimiz ve toplumlarımız için kritik öneme sahip iklim mücadelesinde büyük şirketlerin rol model olması gerektiğine inanıyoruz.
Alarko olarak tüm yeni yatırımlarımızı sürdürülebilirlik odağıyla gerçekleştirirken, tarımdan havacılığa, sanayiden enerji depolamaya, kilit sektörlerde teknoloji transferi de dahil olmak üzere ülkemize pek çok sürdürülebilir uygulama kazandırıyoruz.
Marka kimliğimizin ve logomuzun yenilendiği 70. yılımızda, henüz tüm dünyada oldukça yeni bir uygulama olan "Sorumlu İletişim Politikası"nı Türkiye'de yayımlayan ilk Holding olmanın gururunu yaşıyoruz. Alarko Şirketler Topluluğu'nun iş dünyasında yeşil boyamanın engellenmesi yönündeki bu öncü adımının çok şirketli kurumlarımıza örnek olmasını diliyoruz."
Attığı her adımın geniş bir ekosistemi doğrudan veya dolaylı etkileme gücü olduğu bilinciyle hareket eden Alarko, bu anlayış doğrultusunda tüm marka ve pazarlama iletişimi faaliyetlerini entegre düşünce yaklaşımıyla yürütüyor.
Alarko, Sorumlu İletişim Politikası doğrultusunda yalnızca çevresel sorumluluğu değil; aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği, fırsat eşitliği, etik yönetim ve kapsayıcı iletişim dilini de önceliklendirdiğini vurguluyor.
.
.
https://www.linkedin.com/posts/alsim...member_android
.
.
Kuru gıda fabrikası...
"Şirketimiz Bağlı Ortaklığı, Alarko Konut Projeleri Geliştirme A.Ş.'nin aktifinde kayıtlı, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Orhanlı Mahallesi'nde bulunan, tapunun 7375 ada 1 parselinde kayıtlı 95.351,39 m2 yüzölçümlü arsanın satışı konusunda potansiyel bir alıcı ile görüşmelere başlanılmıştır.
Konuya ilişkin gelişmeler daha sonra ayrıca açıklanacaktır."
17/10 2024 tarihli bildirim...
webinar linki
https://www.alarko.com.tr/media/rceb...r%C4%B1m-1.mp4
webinarın 13-14, dakikasında anlaşılmaz da olsa bir açıklama mevcut...
görüşmeler yapıldı... alıcı şirketin penceresi süresi varmış ödemeler yapıldığında açıklama yapılacak
şimdi hep beraber bu sürenin 1 ay civarında olacağını düşündük... olmadı. eğer 2 aylık süre var ise ve bu sürenin sonunda paralar yatacak ise zaman daraldı. ayın 20 si civarında bu iş biter... tapu devri ve bilanço açısından ise her hal ve karda ayın sonuna kadar yapılması gerek. bi,r şekilde 10-20 günlük bir zaman...
olmama ihtimali var mı. belki de vardır ama eğer olmaz ise yönetimin ciddi bir şekilde başı ağrır. ağrıyan baş kendileri açısından bir şey ifade etmeyebilir ama artık kimse yapılan açıklamaları dinlemez. ha bu süreç ALSİM ile birlikte olduğu ve susulan dönem fazla uzadığı için geçmişte afaroz edildiğim Beşiktaş noterliği açıklamaları dahil yeni bir şikayet dilekçesi ile SPK ya başvurabiliriz. kimbilir bir şekilde dava süreçleri bile oluşabilir...
biraz fikir testisinde bulunalım
işte düşüşün sebebi :) :) :)
"Avrupa, EV bataryasında havlu atıyor
Avrupa'da planlanan 16 batarya fabrikasından 11'i ertelenip, iptal edilirken Asyalı batarya üreticilerinin bölgedeki 13 projesinden 10'unda işler yolunda gidiyor. Bu durum Avrupa'nın Çin'e meydan okuyabilecek bir ekonomi kurma hedeflerini tehdit ediyor.
Haber Merkezi
YAYINLAMA
13 Aralık 2024 00:56
GÜNCELLEME
13 Aralık 2024 06:34
Avrupa, EV bataryasında havlu atıyor
DİLAY HATİP
Avrupa’nın, Çin’in elektrikli araçlardaki (EV) hakimiyetini kırmak için yerli batarya endüstrisi kurma girişimleri hüsranla sonuçlanıyor. EV’lere olan talebin azalması ve yerel üreticilerin bu teknolojide ustalaşmakta zorlanmasıyla birlikte serpinti tüm bölgeye yayılıyor. Bloomberg News analizine göre, Avrupa’da planlanan 16 batarya fabrikasından 11’i ertelendi ya da iptal edildi.
Bu gelişme, Avrupa’nın en büyük EV ve bileşenleri üreticisi olan Çin’e meydan okuyabilecek bir ekonomi kurma hedefini tehdit ediyor. Bu sırada, Çin’in Contemporary Amperex Technology (CATL) ve Güney Kore’nin Samsung SDI gibi Asyalı batarya üreticilerinin bölgedeki 13 projesinden 10’u yolunda gidiyor. Bu da sektördeki hakimiyetlerinin artacağını ve bir tedarik sıkıntısı ya da siyasi çatışma olduğunda Batılı otomobil üreticilerini rekabet açısından dezavantajlı duruma düşüreceklerini gösteriyor.
Avrupa’daki üreticiler için yaprak dökümü
Aston Martin Global Lagonda Holdings Plc’nin eski CEO’su Andy Palmer, “Yerli batarya üretim kapasitesinin oluşturulamaması Avrupa’daki otomotiv endüstrisinin varlığını tehdit ediyor†dedi. Çin şu anda küresel lityum-iyon batarya ihtiyacının yaklaşık %80’ini tedarik ediyor ve dünyanın en büyük 10 EV bataryası üreticisinden 6’sına ev sahipliği yapıyor. Ülkenin halihazırda küresel EV talebinin çok üzerinde olan batarya üretim kapasitesini hızla artırması fiyatları baskılarken sektöre yeni girenler için çıtayı yükseltiyor.
Mercedes-Benz ve Stellantis, ortak batarya girişimi Automotive Cells Company’nin (ACC) hedefl erini küçültmesi nedeniyle Almanya ve İtalya’daki iki batarya tesisi üzerindeki çalışmalarını durdurdu. Almanya’da daha önce görülmemiş maliyet kesintileri için sendikalarla mücadele eden Volkswagen, Avrupa’daki batarya fabrikalarının tam kapasiteye ulaşmasının daha uzun sürebileceğinin sinyalini verdi. İngiliz batarya girişimi Britishvolt geçen yıl Blyth’ta planlanan 3,8 milyar sterlinlik tesisi açamadan çöktü. Avrupa bu fırsatı kısmen kaçırdı çünkü otomobil üreticileri batarya teknolojisine geçişte yavaş kaldı.
Cep telefonları için batarya üretmeye başlayan Çinli BYD 2008 yılında ilk EV’ini tanıttığında Volkwagen, BMW ve Mercedes gibi otomobil üreticileri hala benzinli ve dizel motorlara güveniyordu. Avrupalı otomobil üreticilerinin kârlı benzinli araçlarını mümkün olduğunca uzun süre satma çabaları, Avrupa Birliği’nin 2017’de başlattığı yerel batarya projelerinin hızlandırılması ve yerli tedarikçilere daha fazla fon sağlanması yönündeki çabaları baltaladı. Avrupa ayak sürürken, Çin kendi yerli EV endüstrisine büyük yatırımlar yaparak ilerledi.
Avrupa pazar hakimiyeti için çok geç kaldı
Avrupalı otomobil üreticileri 2021’de EV’lere yöneldiğinde CATL dünyanın en büyük batarya üreticisi haline gelmiş, BYD ise EV ve hücre geliştirmede önemli bir güç olmuştu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, Çin’in en çok satan otomobil markası olarak VW’yi tahtından indirdi ve EV tesisleri kurarak Avrupa’da genişliyor. CATL’nin Almanya’da bir tesisi var ve Macaristan’da bir tane daha ekliyor, Güney Koreli LG Che. ise yaklaşık altı yıldır Polonya’da batarya üretiyor. Çoğu otomobil üreticisi, hücreleri kendileri yapmakta zorlandıkları ya da Avrupalı tedarikçilere olan güvenlerini kaybettikleri için artık Asyalı ortaklara yöneliyor. Stellantis-CATL projesi, Çinli ortağın çoğu Avrupalı üreticinin desteklediği teknolojiden daha ucuz olan lityum demir fosfat veya LFP hücreleri konusundaki uzmanlığına güvenecek.
Batarya fiyatlarında rekor düşüş
Batarya fiyatları 2017’den bu yana en büyük yıllık düşüşünü yaşadı. Lityum-iyon pil paketi fiyatları 2023’e kadar %20 düşerek kilovat-saat başına 115 dolar gibi rekor bir seviyeye geriledi. Düşüşe neden olan faktörler arasında hücre üretimindeki kapasite fazlası, düşük metal ve bileşen fiyatları, daha düşük maliyetli lityum-demir-fosfat (LFP) bataryalarının benimsenmesi ve EV satışlarındaki büyümenin yavaşlaması yer alıyor.
Northvolt’un oluşturduğu hayal kırıklığı
Şimdiye kadarki en dikkat çekici aksiliklerden biri destekçileri arasında Volkswagen ve BMW’nin de bulunduğu İsveçli elektrikli araç bataryaları tedarikçisi Northvolt’un geçtiğimiz ay iflas kanununun 11. Bölümü kapsamında yeniden yapılandırma arayışına gireceğini bildirmesi oldu. 55 milyar dolarlık batarya siparişi toplayan Northvolt’un Avrupa’nın yerel üretimi konusunda önemli bir rol oynayacağı düşünülüyordu.
Eski Tesla yöneticileri tarafından kurulan şirketin İsveç, Almanya ve Kanada’daki fabrikalar için iddialı planları vardı, ancak maliyetleri kontrol altında tutarken üretimi artırmakta zorlandı. Haziran ayında BMW, kalite sorunları nedeniyle 2 milyar Euro’luk siparişi iptal etti. Üç ay sonra Northvolt, işgücünün beşte birini işten çıkardı ve İsveç’teki iki katot malzemesi üretim tesisini hurdaya çıkardı.
Bunlar da yatırımcılara güven vermeyen hamleler olarak değerlendirildi. Üretici 5,8 milyar dolardan fazla borç biriktirdikten sonra geçen ay ABD’de iflas koruma başvurusunda bulundu. Northvolt yoluna devam etmek için ortaklar ararken, uzmanlar sadece deneyimli bir Asyalı üreticinin teknoloji eksikliklerini giderebileceğini söylüyor."
https://www.ekonomim.com/ekonomi/avr...-haberi-786199
şaka bir yana işte neden yatırımlar bu alanda hız kesmek zorunda kalıyor...
ALARKO bu alanda iyi bir yatırımcı ile önce montaj sonra yapım olarak anlaşma imzalayıp şirket kurdu... şirkete üretim yapacak yer arayışı devam ediyor...
efendim neden bir an önce yapılmadı... işte yukarıdaki nedenlerle... bu yüzden agresif davranmak zor bu alanda...
bir sebep daha...
"Alarko Holding A.Ş. (#ALARK) ve Cengiz Holding'in kurduğu "ALCEN Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş." iştiraki olan Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere 6 ile elektrik dağıtımı yapan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (#MEDAŞ) hakkında Rekabet Kurumu tarafından lisanssız elektrik üretim (örn. GES, RES vb.) başvurularını değerlendirirken ayrımcı davrandığı ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır.
âš*ï¸Soruşturmanın sözlü savunma aşaması 14 Ocak 2025 tarihinde yapılacaktır. Savunmaya katılmak isteyenler 7 Ocak 2025 mesai saati sonuna kadar başvurmalıdır. Toplantı çevrimiçi olarak dinlenebilir; katılım için Rekabet Kurumu web sitesindeki formun toplantıdan yarım saat öncesine kadar doldurulması gerekmektedir. "
derseniz ki MERAM elektrik dağıtım bu şirkete etki eder miydi... evet kötü olursa eder iyi olursa zaten bednamdır... :)
Tahtası çok sağlam duruyor. Kısaca bir fon mal çaksa anında tavan olurum der gibi tahta !..
Vedat 4.250.000 Lot
Dalida 4.250.000 Lot
Leyla 6.250.000 Lot Hisse satacaklar idi ve sanırım sattılar bitmiş olmalı ki
Halka açıklık oranımız 37% yi geçti !...
Bu verileri doğralayacak biri var mı ?
Alarka şirket alımları neden durdu ?
Bu gün güneş açtı hava güzel !..
Hissedarlar
İZZET GARİH
76.921.245
17.68 %
LEYLA ALATON
64.251.560
14.77 %
VEDAT AKSEL ALATON
62.076.560
14.27 %
DALİA GARİH
56.728.008
13.04 %
DİĞER
175.022.625
40.24 %
TOPLAM
435.000.000
100.0 %
burada (forinvest) %40 ama sanırım bir alhan holding mi ne vardı onlar da kote ettirmişlerdi...
sanırım alımlar için biraz daha bekleyeceğiz... benim tahminim önce arsa satışı açıklanacak. sonraki dönemde ise bilanço beklentileri ile eski zirveleri geçip yürüyecek. birilerini sıkıştırmayı ya da son silkelemeleri yapıyorlar.. bu zamana kadar geri alım falan olmaz.
taabii ki canım öyle istiyor. ama o kadar bütük baskılar oluştu ki gerçekten sıktı ve çoğu küçük yatırımcı çıktı gitti.
YTD
https://i.hizliresim.com/lgndtix.png
Tövbekar üstadım, matriksten şirket bilgilerini buraya yapıştırdım...
Alhan holdingdekiler ne oldu? Belki onları da satmış olabilirler mi?
Dalia hisseleri en çok azalmış ...Nerdeyse %25 hissesini satmış gibi..
Onda o çocuklar varken ......
sanırım onlar satılmadı ama satılacak falan diye tehdit ve demoklesin kılıcı oldu. % 5 ten az olduğu için isimlendirilmiyor...
bu kadar baskı içinde nereye götürecekler bilmem ama bir şekilde bir hareket yapması lazım. adamlar yatırım yapıyorlar yatırım yapan şirketlerde esamileri okunmuyor. enerji şirketleri inceleniyor. ALARK yok ama laf arasında bir şirketi tarif ederken Alarkodaki gibi özkaynaklar ile ilgili diyor... ben anlamadım ama ben bile bıkmaya başladığıma göre demek ki sıkma amaçları var ise gerçekleşti. şayet bu askı değil ise bu yatırımlar gerçek yatırımlar ve düşünülmüş taşınılmış ölçüp biçilmiş yatırımlar.
şayet çağdaşın yazdıkları doğru ise zombi şirketler vs yandı gülüm keten helva. ama çağdaşın o kadar saçmalıkları var ki görevli olduğu çok açık. korkarım görevli olmasaydı şimdiye çoktan avukatlar kodesin derinliklerini gösterirlerdi...
YTD
Arsayı sattılar parasını bekliyoruz hala.. hayır alıcının kaç ay süresi var onu da bilmiyoruz. Bugün itibariyle 2 ay doluyor diye biliyorum. Şu satış işini de ellerine yüzlerine bulaştıracaklar diye korkuyorum.
". Levent Makineci
@sailinvestor
Hisselerde kendini değer yatırımcısı olarak adlandırıp tahtacıya,patrona, ona buna sövenleri günlük al satlarla trade etmeye çalışanları yeldeğirmenine karşı savaşan donkişotlara benzetiyorum. Değeri ucuzsa,şirkete, iş modeline, hikayesine inanıyorsan malı alıp sabretme haricinde yapabileceğin birşey yoktur. Ne tahtacı sana altın tabakda para sunacaktır ne patron sana birşey borçludur. Kendi özgür iradenle hisseyi almak seçmek ve sabretmek, beğenmiyorsan patronu ya da tahtacıyı hisse değiştirmek için özgürsün. Komik ve amatörce diğer her türlü serzenişler."
son günlerde sosyal mesya çöpünden okuduğum güzel nadir mesajlardan biri... emma ki bu baskı artık devasa hale geldi... bu baskı hızla yükselen hisseyi Alparslan beyin tırpanlaması ile başlamıştı... ne hikmetse bu baskı ALATONların borcunu ve Dalianın çocuklarının yatırım ihtiyaçlarını kapatmak için 2 tur hisse satmalarıyla katmerlendi... kaldı ki eğer kendi ayaklarına sıkmasalardı ( acaba sıktılar mı yoksa öyle mi gösterildi) 2 tura gerek kalmadan tek hamlede borcu ödeyebileceklerdi. Yoksa borcu ödediler de bu son satış baskısı borcu ödedikleri hisse miktarını başka şekilde geri almak için miydi? malum yabancı da yabancı almışmış... sonra da satmışlarmış mış... ALSİM gerçekten facia idi. ben bile alıcı şirkete baktığımda sadece gülmüştüm...
eğer bu arsa satışı hikaye çıkarsa ki hiç sanmıyorum ama bir şekilde para şu anda aslanın midesinden bağırsaklarına inmiş durumda ağzından almanız pek mümkün değil bu yüzden elini arka taraftan sokabilenler, cesaret edebilenler kirli temiz demeden para sahibi oluyorlar ( iğrenç ama cuk oturan bir tasvir olmadı mı), piyasada eğer 100 milyon dolara yakın bir para söz konusu olacak ise az para değil ve gerçekten bize uzun gelse de bu haftasonu dolacak 2 aylık süre yeni yıla kalır mı bilmem...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Şu arsa satış işindeki son durumu yatırımcı ilişkilerine soran oldu mu?
Hayırlı olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1367530
Bağlı ortaklıklarımızdan Alarko Konut Projeleri Geliştirme A.Ş.' nin aktifinde kayıtlı, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Orhanlı Mahallesi'nde bulunan, tapunun 7375 ada 1 parselinde kayıtlı 95.351,39 m2 yüzölçümlü arsanın satışı konusunda potansiyel bir alıcı ile görüşmelere başlandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
Alarko Konut Projeleri Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından, söz konusu arsanın
KDV dahil 1.856.847.751,13 TL satış bedeli karşılığında
Universal Wind Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne peşin olarak satılmasına,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
50 milyon doların biraz üzerinde... ya da satıldığı dönem itibariyle 55 milyon dolar civarında... aslında iyi para iyi para olmaya da şimdi de bir defalık deyip baskılarlar mı acaba...
sanırım eksik bilgi vermişim...
Sarıyer arazisi ve Tuzla arazi,sinin ikisine birden fiyat biçmişler
"Arazi - Orhanlı/Tuzla – İstanbul
671,5 2.803,2
Arazi - Sarıyer – İstanbul"
ikisine aynı yerde sekmede belirtip fiyatlandırmışlar... kusura bakmayın atlamışım galiba...
Doktor bu ne ?
https://i.hizliresim.com/6i4y0s2.jpg
83,55 milyon mu defter değeri ?
Hadi hayırlısı. Bilançoya çok iyi bir arsa satış kârı gelecek.
Darısı Tuzla Piyade Okulu Kavşağındaki AVM+Konut imarlı alcar bilançosunda gözüken, ancak %85'ten fazlası Alarko'ya, kalanı alcar halka açık hisselere ait arsanın başına.. 😀
harç bitti pardon beklenti bitti... iyi de beklenti zamanında da ALSİMde olduğu gibi vazgeçerler korkusu vardı...
sizce şirketin paraları kör kuyuya mı gitmekte
Arsa NERDE ? Üniversal Wind Enerji ye satıldı !..
para NERDE ? Universal Wind enerjide !..
Arsa Nerde ? para Nerde ? Sazan Sarmalı mı bu ?
:party:
Güzel güzel. Bence hiç enseyi karartmayalım. Artarsa alamayız. Almak için fırsat veriyorlar. Ben kendi adıma memnunum. Sadece biraz daha buralarda tutsunlar..
artık beni bunaltmaya başladı... bu kadar baskı gerçekten problem. başka şirkette olsa böyle bir satışta en azından 2 tavan çekerdi... bu yatırımlar bu beklentiler hepsi birden heba olup gidiyor... ya da bu beklentilerin heba olup gitmesi için her şey yapılıyor... dikkat ederseniz yönetim ve ailelere her türlü hakaretin yapıldığı sosyal medya hesaplarına ( ki müdahale etmemeleri benin işkillendiriyor) bakarsanız her türlü yalan ve karalama kullanılıyor...
Tübekâr abiii..
Üzerimize mi oynuyorlar? :(
Alarkı da dolandırdılar mı acaba? :party:
2018 sonbaharındaki baskıyı uyguluyorlar.
Canımız sağolsun.
Not: Mezara kadar tübekâr abem, pazara kadar ben alarkta ortağız? :he:
Tübekâr abem; siz bebek yeğenime göre hesap yapıp yatırım yapmıştınız.
***Elektrik üretim ve dağıtım kısmı rüştünü ispatlamış durumda.
Deniz üstü RES ihalesi şubatta olsa gerek, bakalım orada ne yaparlar?
*** Otel kısmı kendi halinde. Yeni Otel inşaatı 2025 te biter inşallah. Okyanusta bir Otel alacaklardır. O da uykuda mı ne?
*** Alcar kendi halinde üretimini sürdürmekte. Güneş panelleri de üretiyor gibi.
*** İnşaat kısmı kendi seralarımızı yapmakta.
*** Uçak işinden ses yok.
**** Enerji depolamadan da ses yok.
*** Tarım
a-Gübre ; imalat yapıyor
b- Tohum: Yeni çeşitler peşinde
c- Meyve kurutma: Yeni kapasiteler peşindeler.
d- Sera: Üretip satıyorlar. Yeni inşaatlarda her geçen gün gelişiyor.
Bütün bunlardan eğer sera kısmı kâr getiriyorsa problem yok gibi.
Onu da ben İstanbuldayım anlayamam, siz yakınsınız, tepeye çıkıp bir bakarsınız, Sandıklı dolaylarında tırlarda bir hareket var mı?:yahoo:
Enerji depolamada ( ki bazılarının bu işle ilgili duyumları var yavaş ama kaliteli ilerleme sözkonusu- da diğer uçak işinde de yavaştan gitmeleri olumsuz bir durum değil... geçenlerde bir mesajda durum daha net görünüyordu... karayip oteli ise galiba yattı. aman yatsın bu dönemde bu para kıtlığında bodrumu tamamlayıp işletmeye açmaları yeterli...
serada son zamanlarda bizim pazara domates gelmiyor. galiba benim gibi birinin kontrolünden kaçmak için biraz uzak pazarlara gönderiyorlar seçim altlarını... serada uzun dönemde de kısa dönemde de bir problem yok inşaAllah...
ALCEN her hal ve karda ALARK gibi bir şirketi kendi başına minimum 10 dolar yapmaya yeter...ama pasta biraz daha büyüdükçe galiba 2018 baskısından daha büyük bir baskı yiyeceğiz...
evet bebeğe göre hesap yapsam da ( onunki her ay muntazam fiyata bakmadan alınıyor ve zararda hesabı, aslında ALARKO holding genel kuruldan sonra reklam yüzü yapıp onun hesabına bir kaç bin lot yatırır eşşek değiller ya... şu Genel kurul güzel bir tarihte olsa da katılımda maraza çıkartsak - sahi katılım ile ilgili bir kısıtlama yapamazlar sanırım beyefendi katılır denetler babası onun yerine oy kullanır :) ) bugünlerde para çok pahalı. eskilerin tabiriyle alacakla borç ödenmiyor. piyasada 35.000 dolar alacağım var 35 doları bile gelmiyor 4000 euro borcumu ALARK satarak kapatmak zorunda kalabilirim... bir de şu benim kirazlık satılsaydı da onları da dönüştürsem iyi olacaktı ama satılmadı ben de nazlı satıcı olarak devam ediyorum. budama dönemi geldiğinde satlık deel der geçerim...
Yönetim bu kadar para ile geri alım yapsa ALARK 1 ay tavan gider . Satan patron demek ki yönetim müdür vs sus pus oturuyor. Bedava kağıt ortada dururken Piyasadaki geri zekalılarda pd/dd 18 olan kağıtları tavsiye ediyor. Allah herkese akıl fikir versin . Bizim bu bedavayı almaktan başka çaremiz yok. Bizim de kiraz tarlamız olaydı kirazları satar Alark alırdık.
:kahkah:
kirazlar dalda kalıyor sürekli... bu sene kiraz pekmezi ve şurubu yaptım ki son zamanların ağır griplerini şıp diye kesiyor...
kirazları değil tarlayı satlığa çıkardık. milletin dağ başında metrekaresine 500-1000 lira istediği yerler yerine imara 100 metre kala 350 lira veren varsa alsın dedik kimse almadı...
benim fesatlığım artık alma devrini kapatmış olmam... emekli maaşlarnın bu haliyle ancak geçime cüret edebiliyoruz... alacak param olsa davul zurna çalardım herhalde ...
2018 baskısında bazı aylarda 2000 lota kadar çıkmış alımlarım... onu düşününce çalışsaydım bile bu fiyatlardan 100 000 lot biriktirmek hayal zaten.
Tübekâr abi;
Bak senin kirazlara gübre üretmiş Alarko...:he:
Hemlekwtte hektaşiler oldu, gübreciler oldu...
Niye alarkîler olmuyor..?
Neticede alark da gübre işine girdi be yaaa...!
:party:
https://www.linkedin.com/posts/palmi...member_android
Bu kadar rezillik olurken, neden geri alım yapılmıyor sizce? Patronların oyunu olduğu çok açık, eğer kendileri gizlice alıp satıyorlarsa, kursaklarından geçmesin diyorum. Beddua serbest değil mi?
Net 1.7 milyar TL nakit bu devirde, hisse 2 sene önceki fiyatında...daha ne söylenir?