evet böylede olabilir.
amaç farklı piyasa koşullarına en iyi adaptasyon ise bizde farklı koşulları tespit etmeye çalışıp ayırıyoruz.
her ayrım için farklı kurallar yazıyor, her kuralın başarısını bağımsız ölçüyor ve bağımsız iyileştiriyoruz.
Printable View
Piyasa iki haftadır benim sistemleri kuruttu.
Kağıt üstünde ne kadar gösterişli sistem yapsan da gerçeğe bağlayınca sıradanlaşıyor.
Bu yüzden en iyisi basit düşünmek, basit olanı implemente etmek.
Tabi bu benim yorumum, bu tarz piyasada fırtına gibi esen sistemler de vardır muhakkak.
https://resmim.net/f/vl5NL3.png
sayın Tiberius
izin veririseniz neden acık pozisyonlarımıza neden kolayca stop seviyesi ( şartlı alış veya şartlı satış ) koyup neden bu seviyeleri grafik üzerinde aşağı veya yukarı kaydırmak istediğimi açıklamak isterim
benim şahsi stratejinm trend çizgisi kırlımlarıyla pozisyonma girmek
pozisyonumu açtıktan hemen sonra stop seviyemi belirleyip kolayca stop seviyemi sisteme girmek istiyorum
işler istediğim gibi gitmezse stop seviyem veya şart lı alış emrim devreye girecek ve pozisyonum kapanaca k
işlem istediğim gibi giderse aldıktan sonra fiyat pozisyonuma uygun hareket ederse ilgili stop seviyemei grafik üzerinde yukarı kaydırarak pozisyonuma devam ediyorum
manuel işlem yapmak taraftarıyım her daim
çoğu zamanda viop işlemlerimi u-30 grafik üzerindeki trend kırılımlarına göre acıyorum
manuel işlem yapanlar için kolayca stop emri ( şartlı emir ) koyabilmek ve de bu stop emirlerini grafik üzerinden aşağı veya yukarı kaydırabilmek bizler için önemli
fazlaca meşgul ettiğimin farkındayım
hoşgörünüze sığınıyorum
saygılar efendim
Stop için, Long pozisyon için, LLV X, short için ise HHV X gibi pratik öneri. veya (hhv,5+llv,5)/2 kullanılabilir.
Veya trailing stop diye internette araştırın.
Karşınızı binbir türlü formülasyon çıkacaktır.
Ve veya periyoda göre kapanışın mov 3, 5, 7 v.s. aşağı yukarı kesmesi
Şöyle bir durumda var optimize yaparken vade geçişlerinde indikatörlerin seviyeleri bozuluyor bunun için ya indikatör değerleri yenilenene kadar işlem flat olacağız veya fiyat boşluğunu bir şekilde indikatör veri seti içerisinden çıkartacağız yada vade geçişleri oluşan boşluklar kadar geçmiş fiyatlardan çıkarma yapacağız bunu aşan var mıdır ? Vade geçişleri flata geçmek için arkadaşlardan biri lib.cs paylaşımda bulunmuştu onu kullanıyorum. Ama indikatörlerin değerleri bozuluyor bu da istatistiki bilgileri bence bozuyor.
Eskiler var yeniler var simdi onu bunu bosverin
Gercek hesapta karda olan kimler herkes sorup duruyor.
Yokmu burada karda olan temsili olarak rakamlari belirtmeden gercek hesabinizin kar egrisini bir cizseniz.
Sistem yaratmanin sonu yok PARA NE ZAMAN KAZANACAGIZ
burdakileri bilmemde sn keçiyi merak ediyorum ben. )))