Hocam sorunuzu şöyle düşündüm de,
Eylül 2021 de dolar 8.55 civarinda imiş ama şu anda 13.70 civarindadir. Dolar yaklaşık olarak %60 deger artışı yapmış. Havacilik sektöründeki varliklarinda da nerden baksaniz en az %30 deger artışı yapmıştır bence.
Son 2 aydaki durum bu. Bazi şirketler her 3 aylık dönemde tekrar tekrar hesaplama yapabiliyor. Bazıları ise yilda bir kere sadece Aralik ayinda yapabiliyor. Bu tamamen yönetim tarzına bakıyor bence. Ama Aralik ayinda çoğu şirket degerlemeyi yansitacaktir. Çünkü dolar %60 artmış ve şirketin değeride bir nebze artmıştır. Yoksa şirket dolar karşısında erimiş olur.
Bu söylediklerim henüz bilançoya daha yansitilmadi zaten. Eylul 2021 de sermaye 57.600 imiş. Bunu iyimser olarak dusunelim ve %25 unu hesaplarsak 14.400 yapar. Eklersek üstüne 72.000 yapar.
Dahası kargo şirketi kurulması ile yeni sinerji bekliyorum ben
Dahasi bu hafta havacilik yolcu ve kargo rakamları açıklanacak. Bu sonuçlar ile bilançosunda ne kadar kâr yapacağı uzmanlar tarafindan hesaplanmaya baslanacak zaten
2.500 lira kâr yapacagini düşünürsek eğer 72.000+2.500=74.500 özsermaye ortaya çıkar. Bu hesaplamaya göre bir hissesinin defter değeri 54 lira gibi değere sahip olur. Bu da muazzam bir ucuz havayolu hissesi olarak herkesin dikkatini çekecektir zaten. 2022 yilinin zaten havacilik ve turizm sektorunun altın yılı olacağı sağır sultanin bile ağzında dolaşıyor artık.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır