SAHOL bir endeksden çıkmış başka endekse girmiş galiba sabah BBHT'de söylüyordu. Orada ilk defa ölü kedi sıçraması yakaladım girdim çıktım, bugün uğraşmayayım eldeki de gitmesin.
Printable View
SAHOL bir endeksden çıkmış başka endekse girmiş galiba sabah BBHT'de söylüyordu. Orada ilk defa ölü kedi sıçraması yakaladım girdim çıktım, bugün uğraşmayayım eldeki de gitmesin.
Bu süperbono nedir arkadaşlar, dövize süper yüksek faiz midir?
Enflayon *1,05 +%10 gibi bir faiz olur ise cazip olur.
Enflasyon %100 ü geçtiği an paranın anlamı kalmıyor.
Asgari ücrete dayalı uzun vadeli tahvil de iş adamının işine gelebilir.
Abi CB kararı anayasa maddesi değil ki yeni gelen bu kararı alır bunu engelleyen bir durum yok kanımca. Sanki bir karar alacaklar bunlar da onun için gibi geldi. Mesela benim bankada dövizim olsa sermaye kontrolü gelirse ben bu parayı buradaki yada dünyada ki mahkemeler yoluyla alabilir miyim.
süper bono olursa- yani vade bir yıldan kısa olursa- herkes hücum eder, bi faydası olmaz, borsadan para çıkışına neden olur..
süper tahvil olursa, yani vade 2 yıl falan olursa, çok işe yarar- çünkü normal tahviller yüzde yirmili rakamlarda iken, parasını 2 yıl vadeye bağlayan yüzde 70 ile mükafatını alır.. risk/getiri profili sadece uzun vade için dengeli