Sayın ZDX, kısacası risk aralığına göre teminat tutarları artırıldı diyebilir miyiz? Yani daha çok teminat gösterme sürecine gidildiğini mi anlıyoruz?
Printable View
Teminat oranlarin araci kurumlar 3. tavandan sonra degistirdi, yatirimcilari uyarmaya basladi zaten. Takasbank'in da degistirmesi gerekiyormus, bankalarin yukselisinde yapmamislar.
http://share.matriksdata.com/Images/...1353421762.png
Bankalar toparlanmaya basladi. Bekledigimiz tavan bugun mu acaba.
atıyorum 8 birim paranız var.7 birim spot alıp nerede ise 1 birimi 1 e 7 kaldıraç ile hedge edebiliyordunuz.Şimdi benim duyduğum 9 birim paranız var 6 birim spotu 3 birim kalan ile tam mana da hedge edemiyorsunuz.
Hem teminat oranları artırıldı hem kaldıraç kullanım oranı azaltıldı.
Bir de mesela teminat oranınız spota göre % 10 nun altına geldi eskiden tamamla diye çağrı yapılırken volatilitiden dolayı şimdi kurum diyor ki ben gözünün yaşına bakmam % 10 nun altına indiği an yetki bendedir satarım kapatırım. Gibi
Zaten ne oldu ise 16 EYlül mü ne bununla ilgili uyarı mesajları gelmeye başladıktan sonra telefonlara piyasa dağıldı.
Duyduklarımı anlattım.Kendim yapmadığım için bu işlemleri yanlış oranlar ifade etmiş olabilirim ama işin özü bu.
Bir de GLP faizlerini bazı kurumlar çarpı 5 falan yaptı. Bu da etkiledi.
VakVak da çözüldü hadi hayırlısı..