Ayrıca şirket 2 iş anlaşması ile 250 milyon tl lik işi de kapta yatırımcılarıyla paylaşmıştı. 1 milyar ciro çok rahat gelecektir yıl sonuna.
Printable View
Ayrıca şirket 2 iş anlaşması ile 250 milyon tl lik işi de kapta yatırımcılarıyla paylaşmıştı. 1 milyar ciro çok rahat gelecektir yıl sonuna.
Geçen hafta 08.12.2022'de yazdığım yukarıda.
Sayın kwon3'ün cevabı da aşağıda.
"fabrıkanın stoklarını ınceledinmi,,,
ekım ıtıbarıyle faalıyete gecen ve üretım kapasıtesını 500mw çıkaran fabrıkanın,, son çeyrekle beraber karlılığa katkısının ne duzeyde olabılecegını de hesapla bence....
kaldıkı 2023 ılk çeyrekle beraber şuankı üretım kapasıtesı ekstradan 3 kat artacak..1200 mw cıvarı olacak,,bunlarıda göz önünde bulundurmak gerek,,borsa gelecegı fıyatlar malum..
kaldıkı en onemlı destekçımız ise sektore olan talep ,bu sektor en az üç beş yıl çok canlı olacak,,açıkçası ben şirketten farklı sürprızlerde beklıyorum yenılenebılır enerjı alanında..gerısı nasıp kısmet,,bız bıryerden malıyetımızı yaptık,,olursa çok kazanırız olmazsa hıcbırşey kaybetmeyız.."
Şimdi satınca esas faaliyet karından dem vurmak biraz garip olmuş gerçekten.
Neyse ki kayıtlarda kimin ne yazdığı duruyor.
İsteyen istediğini yazar ama kendimizi her şeyi biz biliyoruz zannetmesek iyi olur. Bir de ağzımız bozmasak!!
Tahtanın bir dakika sonra ne olacağını ky bilemez. Para oyunu bozar.
Hbk yı çeyreklik faaliyet geliriyle hesaplayan kötü kokululara kulak asmayın keyfinizi bozmayın bol kazançlar hissedarlar :)
https://twitter.com/ondokuzmayis19/s...zF-yX8atFJ9C3Q
Kuşlu sitede bir arkadaş da benzer ciro ve kâr rakamlarını hesaplamış yıllıklandırılmış kârımız geldiğinde oturur konuşuruz dostlar. Selametle
Ciro tahmini üç aşağı beş yukarı tutar sanırım, eğer ki son üç ayın tamamında 790 MW'lık yeni kapasite ile çalışıldı ise. Kapasite artışının tam olarak hangi tarihte olduğunu ben göremedim, bilen var ise kaynağı ile birlikte yazabilir mi?
Net kar tahmini başka bir şey.
Daha önce de yazdığım gibi 3. çeyrek sonundaki karın büyük kısmı finansman ve vergi geliri. Bunların 4. çeyrekte de aynı oranda olup olmayacağını bilmiyoruz.
Yeni kapasite ile faaliyet karı nasıl etkilenecek onu da bilmiyoruz. Bu durumda kar tahmini yapmak oldukça riskli.
Benim için esas gösterge faaliyet karı.