Sayın Cok , Vestelin finansallarıyla pek ingilenmedim ve hiç incelemedim şiydiye kadar. Siz yazınca bi baıkıyım dedim şöye finansallarına..
Yaptığı yatırımları iyi , yatırımlarını her sene de artırıyor Vestel, Maddi ve MAddi olmayan kalemler sürekli artış içinde..
F/K sı , brüt kar marjına göre yüksek gözüküyor . Sebebine baktım az önce , finansalarının inceledim biraz. Diğer faaliyetlerden son dönemde sürekli zarar yazıyor. Bu zarararın ise sebebinin bilmiyorum, muhtemelen dolar kurunun yükselişinden olumsuz etkileniyor , kasasında daha fazla tl tutuyor olabilir.
elbette bilançoda bir dönem gelir ve bu diğer faaliyet kalemi düzeldiğinde , asıl kar gözükecektir. Bu durumda da yanlış hesaplamadyısam ,ortalama son yıl , 2022 yıllıkta , 5 milyar net kar yapması gerekirken sadece 1,1 milyar kar yapmış, diğer faaliyetlerden zarar kaleminden dolayı.
Bu durumda da 16 olan F/K, 5 milyar kar yaptığında 5 kat düşer. yani 3,2 F/K gelir. Brüt kar marjı yüzde 25 lerde Vestelin... Ortalama 12 F/K ile fiyatlansa . 4 katlık bi potansiyel var VEstelde.
Aslında Vestelde şu an çok büyük fırsat varmış , siz yazınca böyle, bu frsatı ben de görmüş oldum.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi