Bu gelismelerden kasit 2 bakanin listeden cikarilmasi ve tarifler. OFAC oldugunu zannetmiyorum. O yilan hikayesi kim bilir ne zaman bitecek artik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1816142540.png
Printable View
Bu gelismelerden kasit 2 bakanin listeden cikarilmasi ve tarifler. OFAC oldugunu zannetmiyorum. O yilan hikayesi kim bilir ne zaman bitecek artik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1816142540.png
Bugün alan elin oğlu yarın 7 nin üstüne satmak için sıraya girer.
Ben yedi lira altında yine ufak bir miktarla alsat işlerine başladım, fiyat iyi, satarsam kar cebe, satamazsam da zararı yok yallah uzun vadelilerin yanına. Maksat eğlence olsun.
Yoksa iki hafta biri bir şey demeden, bir olay olmadan geçmiyor bu ülkede, borsayı dövizi vb. takip eden adam kafayı sıyırır valla.
Al bak halkbanka, geçen hafta sekizler konuşuluyordu bastı aşağıya yine.
Portföyün aslan payı halkbankta, ikinci büyük kısım isc'de.
Yurtdışında da borsalar çatırdıyor, insan hissede olunca korkulu gözlerle izlemekten başka şey de gelmiyor elinden.
''ABD hazinesi , bu hafta genel toplam olarak 276 milyar dolar ile tarihinin en yüksek haftalık borçlanmasını yapacak.Bir yandan artan harcamalar ,diğer yandan vergi indirimleri nedeniyle azalan hazine gelirleri ile yükselen bütçe açığını daha yüksek borçlanma oranıyla çevirirken,talep konusunda da soru işaretleri var.ABD Hazinesi itfasının üzerinde borçlanırken ,aynı zamanda Fed de bilançosunu aylık 50 milyar doların küçülteceği için(32 milyar doları bu hafta) ,itfa edilen tahvilleri için yeniden ihale müşterileri arasında olmayacak,bu yüzden Rusya'nın ABD hazine kağıtlarını tamamen satıp piyasadan çıkması,ABD Hazine kağıtlarının en büyük dış müşterisi Çin'in ise mevcut stokunu muhafaza etse de ilave yeni talebinin olmaması nedeniyle son ihalelerde olduğu gibi talep büyük ölçüde iç piyasaya bağlı olacak.Bir yandan Fed en büyük müşteri olarak ihaleye katılmazken hem artan borçlanma arzını karşılayacak hem de Fed'in boşluğunu dolduracak kadar yeterli talep gelip gelmeyeceği global piyasaların bu hafta takip edeceği en önemli gündem maddelerinden biri olacak.
Talebin yeterli düzeyde olmaması faizlerde keskin bir yükselişe ve bu da global borsalarda sert satışlara neden olabilir,dikkatle takip edeceğiz ''
Sayın TH , bugün kısmen global satış dalgasını gördük . Soru devam eder mi ? Bugün cazibesne öteden beri kapıldığım SAHOL ün şelale fiatına dayanamayıp yüklü girdim.
onun sorusunu pek çok kez işledim geçmişte, gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörü olan Jesse Livermore'dan bile örnek vermiştim (adam maliyet düşürme için borsadaki en ahmakça stratejidir demişti), cost averaging (maliyet düşürmek) iyi bir strateji değildir, bir kaç kez sizin avantajınıza çalışmış olması bunun doğru olduğunu göstermez, 3 kere uygularsınız sizi kurtarır ama 4. kez uyguladığında elde patlar, sonra da bir bakmışsınız kağıtta çok uzun yıllar boyunca hapis kalmışsınız, prensip olarak zarardaki bir pozisyona ek alım yapılmamalıdır, her nedense TR'deki KY'lar maliyet düşürme hastasıdır ve her fırsatta bunu uygulamaya çalışırlar ancak yanlış yapıyorlar, sportif kağıtlarını taşıyanlara bir sorsunlar bakalım maliyet düşürme stratejisini onlar nasıl buluyorlar.