Bizlerden yaşca geçti, fırsat bulunca tüy buradan.
Printable View
Osmanlı hayranı embesiller, savaştan çıkmış 1. 2. Balkan, 1. Dünya ve Kurtuluş savaşları, bu fakir ülkenin 30 yıl Osmanlı borcu ödediğini bilmezler, bir 30 yılda bu yıkıntı için ödeyeceğiz...
6 mualefet lideri adları kadar iyi biliyorlarki süpriz aday cıkaracak kadar oy potansiyeline su ana kadar sahip degiller
kaldı ki ortada hdp var akp nin yapmadıgı şey degil baktılar koltuk gidiyor hdp ye yeşil ışık yakmaları kesin
adı acılım olmaz sacılım olur ama mutlaka olur
o yüzden mualefetin bu kez sacmalama lüksü yok en sevilen adayla secime girmek zorunda
Muhalefetin yerel seçim başarısı HDP sayesindedir...Akıllı olup adam gbi yazı yazın...Yoksa HDP seçmeni sizi yanlız bırakırsa bırak seçim kazanmayı elinizdekilerde gidecek...
Bu kafa yapısı sayesinde SHP dağıtılarak Deniz baykal CHP si oluşturuldu..Sonra iktidarı bir verdiniz veriş o veriş Ülke bu hale geldi...
Öyle deme bi gecede cahil olduk harf devrimiyle , okuma yazma oranımız cumhuriyetten önce %96 idi. Her köyde muallim ve okul vardı .Cumhuriyet öncesi hazine dolu , agir sanayi kurulmuş , İskenderun , Ereğli demir-çelik fabrikaları açılmış , Sümerbank , Şeker fabrikaları ,tam faaliyete geçmişti .Padişahlık kalkınca ne oldu , yüz sene geriye gittik .
Oysa bi de Tanzanyaya bakalım , o zamanda.10 köyden 1 inde okuma yazma bilen vardı ve mektup yazdırmaya okutmaya bir günlük yola gidiyorlardı .Tarım 200 yıl önce nasılsa ayni teknikle yapılıyordu , Tanzanya savaştan bitmiş koylu aç açık sefalet içinde çivi bile üretemeyen bir ülkeydi.Neden çünkü Tanzanya cumhuriyetle yönetiliyordu.
2,5 lira ile sinemaya gitmistim. Ilkokul da pazar gunleri film gosteriliyordu
Hey gidi gunler
Erenkoy Zihnipasa Ilkokulu
Cuma gunleri ilerisinde pazar kurulurdu
Okulda Istiklal marsi caldiginda sokakta herkes dururdu arabalar bile.
Ben o zaman fakir oldugumuzu zannediyordum oysaki herseyimiz varmis
Amerikalilarin bir kitabi var bu konuda. We had everything but money
Cocuklarim o guzel gunleri goremeyecek
Dolar gercek degeri 21 liraya ulasmis olsaydi bugun pazardaki fiyatlar ne olurdu gercekten cok merak ediyorum
daha baskilandirilmis 15 lirada bile sikayet ediyor millet peki 30 lira olunca ne olacak?
Biraz matematik finans mantik bilen bir insan kolaylikla intihar edebilir. Dusune dusune insan oraya variyor cunku.