Vaaaay kirli çıkısın secbul.
Printable View
Viopçulara ne oldu böyle...Kimse kalmadı.
Ben yaşlı başlı adamım, mahkeme filan uğraşamam, 3 e 5 e bakmam satarım evi. Yeni ev sahibi ile muhatap olursun de. Ama bunu cidden yapabilmen lazım.
Şu ortamda bunu söyleyecek kiracıyla muhatap olunmaz, anında satarım evimi. Şahsen ben öyle yapacağım, kiracım %25 te diretirse hiç uğraşmam, satarım evi.
ben babama ait İzmir'deki mülkü sırf bu nedenle satmak zorunda kaldım. Evi yeni alan kişi de açıktan ciddi para vererek evi boşalttırdı ve tadilat yaptırıp kendi oturdu. Bu süreç 7-8 ay sürdü.
Bu %25 kuralı kiralık ev piyasasını mahveder. Detayı düşünülmemiş bir konu. %25 kira artışı olacak diye ev sahipleri ya evlerini kiraya vermekten vazgeçecekler, ya da ilk kiralamayı fahiş fiyatlardan yapmaya çalışacaklar. Bu konunun maalesef kaz***** olmaz eğer bir kaz***** olacaksa da kiracılar olmaz.
Evi kiralayan ev sahibi devlete karşı olan vergilerini sorunsuz şekilde ödüyorsa ne kadar fiyata kiraladığı tamamen kendisinin ve sözleşmesi olan kiracısının meselesidir. Ortalama kiralama fiyatları da serbest piyasa koşullarında oluşmalıdır.
Bankalar ihtiyaç kredisini 50 bin TL'ye düşürdü.
Bizdede ayni kiraci sorunu vardi 2100 istedik 5 yillik eve yok dolandiricymisik bilmem ne hic derdi bitmiyordu konumda izmir bornova allahin dagi degil. En son delirti ev kendi aramizda satis gosterip cikartik 1 yil evde kaldi verdigi tum para yandi gitti. Kendide avukat tut noter vs bize odediginin yarisi kadar masraf yapti. Simdi evi kiraya vermiyom bos tutuyorum malesef iyi davranmayacan gomecen bunu ogrendim.