Artık üzülme işi bitti Arkadaş benimde hissem var kimseye satmiyorum inşallah batar. Ama bunlar bizi üç beş kere daha duzmeden batirmazlar merak etmeyin
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Artık üzülme işi bitti Arkadaş benimde hissem var kimseye satmiyorum inşallah batar. Ama bunlar bizi üç beş kere daha duzmeden batirmazlar merak etmeyin
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakın o anladığınız gibi değil artık ne anladıysanız. bu muafiyet başvurusu;
imtiyazlı paylar için yapılan başvuru. beklediğim tarihte de sonucu geldi. çağrı için der ki; muafiyet kararından itibaren 6 işgünü içerisinde çağrı için kurula başvurulmalı. bunun genel kurulla uzaktan yakından ilgisi yok. yani çok beklemeyecez.
fiili çağrı ya başlama süresi ise 30 işgündür. ben böyle biliyorum. bu şirketin tek açılamama nedeni geçen seneki gibi değerlemeler yanlış demeleriydi. öyle birşey demediler. çağrı işi düzgün yapılırsa kurulla işimiz bitti. açılmasına bist karar verir.
diğer çağrının sonucu daha önceden gelmiştir. onun bültenerde açıklandığını görmedim. o çağrı başka bir şirketin satın alınmasıyla ilgili onun için genel kurul sonrası çağrı yapılacak. ek olarak çağrı fiyatlarıda farklı olacak. hatta muafiyet başvurusuyla ilgili çağrı fiyatı eğer değişmediyse tebliğler herkes için makul bir fiyat olabilir.
bunu geçen haftada yazmıştım. bistle muhtemelen geri açılma için şartlar görüşülmüştür. her şirket için iletişim kanalları açıktır. gizli birşey veya kayırma değildir. ayrıca hiçkimsede şartları sormadan şirketini borsada olmayacak bir şirkete satmaz. geçen sene yazın söylemiştim açılması için yaklaşık 8 milyon civarında maddi birşeyler olması gerekir diye. onuda biliyorsunuz 8 milyon adet şirket hissesini satarak tamaladılar. muhtemelen bilançodada artı bir özsermaye görecez. o bakımdan bir sorun yok. önemli olan kurumla işimiz bitti. çağrı hariç.yani izin alınacak bir konu kalmadı
umuyorum hepiniz zararınızı çıkarırsınız. yukaarıdaki bilgiler eldeki tebliğlere farklı bilen varsa olabilir ben böyle biliyorum
Dostum benim yazdıklarımın yanlış olduğu üzerinden, iyi niyetle bilgi vermişsin ama yazdiklarimın hepsi doğru. Bazı işlemler yapıldığında örn, yapılan işlemin bilanço büyüklüğündeki önemi, belli oranda ortaklık değişikliği vb. Firmanın geri alım teklifi yapması gerekir. Bunun için firma bu durumdan istisna tutulmak için başvrdu ve kabul edilmedi, sonraki süreçte spk nin belirli kriterler doğrultusunda belirleyeceği fiyat üzerinden geri alım teklifi için yönetim organlarında karar alıp devam eder. Burdaki basvuru imtiyazli paylar icin yapilmamisti çünkü başvuru 23.11.2018 de yapildi imtiyazli paylar 03.12.2018 de alindi. Yani basvuru b grubu pay alimindan sonra yapildi bu süreçte imtiyazlı paylar alindi ve spk da bunu da gözeterek kararını verdi. Kota dönüsüne dair hic bisey dememistim zaten o sonraki sürec ayri bir konu. Dedigim gibi iyi niyetle yazdigin anlasiliyor ama bence yanlis bilgiler var gibi. Genede alakan için teşekkür ederim
bence karıştırıyorsun ayın 23 ü yapılan başvuru;
şirketin el değiştirmesi ile ilgili. yapılan muafiyet başvurusuda bununla ilgili 26 11 2018 tarihli açıklamayı tekrar kontrol ediniz. bunun için konuyu anlamayanlar için hala tebliğlerde bir değişiklik yoksa 6 işgünü içinde kurula başvurulur.
sizin bahsettiğin 03 12 2018 tarihinde satın alınan anadolu cevizle ilgili 05 12 2018 tarihli açıklamayı tekrar kontrol ediniz
o sizin bahsetmiş olduğunuz konu. onun cevabı önceden gelmiştir. genel kurul sonrası çagrı yapılır
2 konuyu karıştırmışsın herkese açık. isteyen özel durum açıklamalarında bu bilgiye ulaşabilir...
Sn trademr musade ederseniz ben sureci biraz toparlayayim.
19 kasimda yeni patronlar imtiyazli paylari alarak trnsk nin yonetimini ele gecirdi ve cagri zorunlulugu dogdu. Eger cagri yapilmazsa spk bu islemleri iptal eder ve herseyi başa almak zorunda kalirlar. Ilk 6 is gunu suresi orda islemeye basladi. Sure bitmeden de cagridan muafiyet basvurusu geldi. Buradaki amac gercekten muaf olmak mi yoksa surec icin zaman kazanmak mi bilmiyoruz. Ilgili tebligin 18.maddesinde muafiyet basvurusunda bir kosul da belirtilmis. Sirkete fon girisi sart kosulmus. Bizde fon girisi yok anadolu cevizin %18.5 i getirilmis. 2 ay spk nin kararini bekledik. Bu sure icinde bagimsiz denetim firmasi belirlendi, ivir zivir sirketler tasfiye edildi ve en onemlisi bir araci kurumla anlasma imzalandi. 2018 yili bilancosu veya guncel degerleme raporu da hazirlanmistir diye dusunuyorum.
Simdi yeni durumda muafiyet talebinin reddinden sonra 6 is gunu icinde yeni bir basvuru gerekli. (Bu surecler yönetimin el degistirmesi surecinin onaylanabilmesi icin)
Bu yeni basvuruda pay alim teklifi bilgi formu olacak. Bu formla birlikte degerleme raporu ve fiyat da belirlenmis olacak.
Trademr nin dedigi gibi surec aslinda netlesti. Fiili olarak pay alimina baslama suresi red yedikleri icin 1 ay oldu. Yani sirket bizden 25 subata kadar fiilen hisselerimizi cagri fiyatindan talep etmek zorunda. (30 işgünü degil)
Bir de genel kurulla ilgili mesele var. Ordaki durum cagri degil ayrilma hakki kullanimi olacak. Kasim ayi icinde yapilan islemlerden biri de anadolu cevizin imtiyazli paylarinin trnsk tarafindan alinmasiyla yonetiminin trnsk ya gecmesi. Bu eger onemli nitelikte islem olarak degerlendirilirse genel kurul onayina sunulmak zorunda. Sn trademr her ne kadar o cagriyla bu ayrilma hakki farkli dese de ayrilma hakki icin teklif edilecek fiyatla cagri icin teklif edilecek fiyat ayni olacak sanirim. Tebligde bu sekilde bir atif var. Bu ayrilma hakki bence bist basvurusunu baglamiyor bu arada.
Borsaya donmemiz icin bist ve spk nin su iki konuda ikna olmasi lazim:
1. Şirketin faaliyeti var mi?
2. Ozsermayesi yeterli mi?
Faaliyet konusunda sikintimiz yok, ozsermaye icin de anadolu cevizin 1 hissesi icin bicilen degeri bilmek durumundayiz. 100bin cevizin 18.400 u trnsk nin. Ayrica 2018 karinin da %18.4 u trnsk nin. Dolayisiyla burdan saglanacak katkilar sermayemizi yeterli seviyeye ulastirirsa doneriz borsaya insallah.
Yeniden gozalti mi C mi B mi A mi hangi gruptan donecegimizi de yakin zamanda anlariz diye dusunuyorum.
Saygilar...
SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi