Originally Posted by
ariston
İnsan esasen başarı ile mutlu oluyor. Öte yandan gösterge ile başarının kendisi karıştırılıyor. Mesela Kupa bir başarı kazandığının göstergesidir ama hak ederek şampiyon olmak esas başarıdır. İnsanlar kolay başarı peşinde ve kendini kandırmaktan mutlu oluyor. Başarının göstergesi 400 bin liralık araba olarak görülebilir. Öte yandan kişi kendini bir başarıdan dolayı ödüllendirmek isteyebilir orada üst limit koyamıyorum.
İkinci konu da insanlar saygı ve sevgi istiyor, zenginler saygı ve sevgiye mazhar oluyor diye o kılığa girmek istiyor olabilirler.
Gerçekte ise insan bir şeyi sevince mutlu oluyor ve onun ötesinde bir şeye mazallah aşık filan olmuş ise artık mecnun filan oluyor.
Bir kedi alıp mutlu olmak çok kolay, bana göre 1 milyon dolarlık arabadan değerli, ben de alacağım ama kedi mutsuz olur diye korkuyorum, bir de ben bir şeyi sever isem mutlaka onun başına bir şey geliyor, sevgiyi sildim defterden, zayıfa merhamet, güzele ilgi, ilginç bir şeye hayranlık benim için sevgiden farklı. Her insan yeterince ilginç, hayranlık ve merhameti hak ediyor, o anlamda sevgim ve saygım var.