ben olsam şu tOBB un direğini seçerim, en azından boyu uzun falan filan,..bakın sene 2018 de nefesi kime vermişler üflemişler belli değil, sene 2021 ekonomi ne halde,
ne derler ata sözü ''nefese gelmiş'' derler,
Printable View
ben olsam şu tOBB un direğini seçerim, en azından boyu uzun falan filan,..bakın sene 2018 de nefesi kime vermişler üflemişler belli değil, sene 2021 ekonomi ne halde,
ne derler ata sözü ''nefese gelmiş'' derler,
bulanık suda balık avlamaya bayılıyorlar. havuz medyası memleket yanarken falanca cb adayı olacakmış diyip ilgiyi oraya çekiyor.
ama yemezler. ülke battı. mevcut güçlerin bunu tersine çevirmesi çok zor. gücün bile bir sınırı var.
baba filmini herkes bilir. filmde olmayıp kitapta olan bir kısım var. don vito corleone danışmanı yani consigliere'si genco abbandando'yu hasta yatağında ziyaret ediyor. genco " vito yanımdan ayrılma, azrail seni görünce korkar, bana merhamet eder" diyor. vito da "üzgünüm dostum, benim öyle güçlerim yok" diye cevap veriyor.
yani ne yaparsanız boş. ahvalimiz ortada.
Son 10 yılda GOÜ-Hisse endeksi (GOÜ=Gelişmekte Olan Ülkeler, mor), XU100 (kırmızı) ve S&P500'ün (mavi) durumu
https://www.tradingview.com/x/IT05Rv1h/
Aynı grafik 2020 sonrası için
https://www.tradingview.com/x/YGLSCiyG/
2004'ten bu yana GOÜ/SP500 oranı. Son 20 yılın en düşük seviyeleri
https://www.tradingview.com/x/YPtwft7S/
Bu konuya dikkat çeken tweet
https://twitter.com/dlacalle_IA/stat...90150977257474
Önümüzdeki 10 yıl GOÜ toparlar ve SP500'ü yener mi dersiniz? Belki de sıra gelişmekte olan ülkelere ve onun içinde en kötü performans gösteren Türkiye'ye gelmiştir.
Milletimizin sağduyu ferasetli bir kısmı her zaman vardır.
Ne kadar çok siyasal mühendislik martavalları gördü bu ülke.
Hepsi tarihin çöğlüğünde
Oyun bozan bir kesim var.
Zamanı geldiğinde bu oyunu da bozarlar.
Üçünçü bir yol her zaman var olmuştur.
Tek tip faşistlere hiç bir zaman geçit vermediler seçim olduğu sürece..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YANLIŞ..!!
ekonomiye güven tayyeap giderse direk gelir zaten ..
aday konusuna gelirsek zaten mansur vs olmaz ise OYUM NET TAYYEAP e..
en azından endeks vs konuştuğun için yazıyorum..net öngürülebilir fiziksel dolar ve altın yığılırm.!!!
şaka bir yana mehmet şimşek cehape den aday olmasın aga mansur olsun ADAM GİBİ ADAM BİRİSİS OLSUIN
YOKSA YAKARIM BU MUHALEFETİ...MUHALİF KESİM MUHALEFETİ DÜDÜKLER BÖYLE GİDERSE.!!BİR 4 YIL DAHA KİMSE KATLANAMAZ
AYNDAŞ BULACAKSIN SAYIN karax....
BAKINIZ 5.5 yılı aşkın sasa var elimde..'!!!
tarla toprak aldrıdı bana.!!
YÖN NEREYE SEN ORAYA
dedikleriniz görece doğru ve yanlış tarafı da var.!!OLAY CESARETTE..
burda merko dedik araba parası çıktı komik rakama dedik kimse iplemedi XUTUM rallisinde kıçı kırık hisselerden vururken burada CONSESNSUS BAYIM gibiler milleti viopta tuttu yok 10. sahibi olursun yok 20...
geçiniz bunları ...FURYA NEREDE ORADA OLUN.!!!
şu borsa hayatımda yanlışlarım doğrulardan daha çok ama doğrular daha çok KAZANDIRDI ONU NE YAPACAZ.!
dönemsel furyaları orta vade de yakalarsan para kazanırsın.!!!
ŞUCU BAŞKALARINAA ATMAK CİDDEN BU İŞİN KOLAYINA KAÇMAKTIR..!!
bir de her b*ku TEMEL veriye atfedip BU ŞİRKET BU KADAR ETMEZ VS diyene kadar furya yakalayın.!!!
OYUNAGELENADAM LAKABINI BEN TÜPRAŞTA KAZIĞA OTURMUŞ İKEN KENDİME TAKTIM.!!!
2 yıl net bekledim para yok eregl olsun petkm olsun bunlar orta vade ilk seviyelerine kadar beklediğim hisselerdir..!!
TÜPRAŞTA yediğim ZAMAN kazığını hiç bir hisse de yemedim.!!
o arada kendimi eğitimlere verdim..!!
,temel verileri sadece şirket rasyolarını okumakta kullanıyorum tüm işim teknik benim...SOKAYIM TEMELİNE birşey gidecekse gider(SASA)
TEMEL VERİLER hayaşperestlik ötesinde bir yere götürmez...
TEKNİK VERİYE GÖRE HİSSE ALINIR kombin edersin çakarsın parayı..!!!
ERBOS BNTAS ŞİŞE KARDEMİR bunlar sırf bu viop piyasaısnda işlem yapabilmek için bozdurduğum uzun vadeli hisselerimdi...
NERDEN NEREYE GELDİ PGSUS bu kadar etmez dediklerinde ben portföyün yüzde 60 nı sadece bu kağıda SHORT yönlü kaptırmıştım.!!!
GEÇİNİZ AĞALAR GEÇİNİZ..!