Originally Posted by
cgknypc
Tahtacı muhabbetlerine kitlenmek yerine şirketin elde ettiği karlara, yaptığı yatırımlara, sektörünün geleceğine vs. odaklanan borsada çok daha başarılı olur. Diyelim ki şirketin tahtası arkadaşın dediği gibi ve 7-8 fk ile fiyatlanan şirket kazançlarını 3 kat arttırdı yeni yatırımlar açıkladı FK 4'e düştü. Karlılığın da aynı oranda artacağını gelecek projeksiyonlarında belirtti. Bu durumca "tahtacı" dediğimiz kişi veya kurum her neyse, OY denilen yatırımcı para kazanmasın diye fiyatın artmasının önüne geçebilecek mi?
Kar üreten ve ürettiği karı arttıran şirketi iyi fiyattan alırsanız, tahtacı vs istediğini yapsın. 275 TL'de Otkar aldım, "tahtacı" denilen kişi veya kurum bu fiyatta 1 yıl tutsa 1 yıl daha bu fiyatlardan lot toplardım. "Tahtacı" denilen kişi veya kurum Otkar'ı beni korkutmak için 100 TL'ye düşürse, o fiyatlardan payımı arttırırdım. Neden? Çünkü bu şirketin karı ortada, geleceği ortada. "Tahtacı" istediğini yapsın yapabiliyorsa, beni hiç ilgilendirmiyor. Beni bilançosu, gelir tablosu, faaliyet raporu ilgilendiriyor. Gerisi faso fiso.
Birileri gelip benim aldığım malı yukarı götürsün diye değil, ortak olduğum şirket gelecekte daha büyük bir şirket olacak diye yatırım yapıyorum. Borsada da bu tarz yatırımın kazandıracağını, diğerininse hem kayba hem de sinir strese, dolayısıyla sağlığınızın kötü etkilenmesine yol açacağını düşünüyorum.