Bir hesap var mı şu faiz artışında doların geleceği yer ile ilgili
100bps düşürmez artırır
200bps doları etkilemez
500bps 6,20ye kadar sarktırır
1000bps 5,80
2000bps 5,00 gibi
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Birde Adalet ve Hukuk olmalı.
Adamcıklar yeni 250dolar ustune papaz in o guzel burunlu suratını koysa yeridir
Resmen ve resen adamların cari acıklarını cozmeye Katkıda bulunuyoz farkında olmadan
Ben salladım rakamları böyle bir hesap kitap var mı bilmek istedim..? Sonucta faiz artısı yapılmasına karar verilmişşe yetkili mercilerin hedefledigi bir kur seviyesi vardır.
Böyle oldugunu düsünüyorum.. yanılıyorsam kusura bakmayın
Yatırım tavsiyesi değildir.
Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir haftalık repo faizi yüzde 17,75 seviyesinde bulunsa da, piyasalardaki dalgalanma nedeniyle bir süredir bu orandan fonlama yapılmıyor ve Merkez Bankası
Son 6 işlem gününde Merkez Bankası'nın ağırlıklı ortalama gecelik borç verme faizi olan yüzde 19,25 seviyesinde gerçekleşti...
Yarın %3 civarı enflasyon çıkarsa(19 civarındaki yıllık enflasyon)
enflasyon ve fonlama maliyeti arasındaki makasın kapanması Merkez Bankasını yeni faiz artırımı baskısıyla karşı karşıya bırakabilir...
Salı günkü MB’nın enflasyon değerlendirme raporu 13 eylül için fikir verecektir..
Bizim devlet adamlarımız öyle bir zihniyet içindelerki,devletin kaynaklarının hiç bitmeyeceğini sanıyorlar. Aslında bunu idrak edemiyorlar demek daha doğru...
Şimdi doların yükselmesi adına bu ülkede yapılmaması gereken her şey yapıldı.. Saymaya gerek varmı bilemiyorum. Ama malum zatlariçin saymak lazım...
Üretim sektörü perişan durumda. Dünyaya sattığımız adam akıllı bir markamız yok..Onuda geçtik çakma ürünlerimiz bile yok...
İharacatımı bile ithalata dayalı olarak ilerliyor. Onu yaptık bunu yaptık dedikleri başarı hikayeleri de montajdan ibare.. Motorunu Amerikadan satın aldığınız bir ürünü imalattan saymak bize yakışır.
Tarım ve hayvancılık konusu ayrı bir kanayan yara..Tarım ülkesi yurdumuz samanı ithal eder duruma gelmiş. Hele bu işlere bakan en üst düzeydeki sorumluların bir çözümleri oluyor evlere şenlik...Et fiyatları yükseliyor, adam çıkmış et ithal ederek sorunu çözeceğini anlatıyor. Nerenizle gülerseniz gülün.. Toplasana üniversitelerini, özel sektörünü, bilim merkezlerini, araştır bu işler dünyada nasıl oluyor. Elin oğlu 15 kilo alırken , biz niye 4 kilo alıyoruz. AHhh
Bak bunu söylemesem olmaz. Ülkemin canım tarım ovalarına toki devasa konutlar yapıyor. Ergani ovasındakikatliamı gözümle gördüm..
İsraf konusu bunun için neler yazılabilir. Bu konuya girmeyeceğim...
Sağlık sektörü kan ağlıyor. Hani evmizin altından ilaç alacağız diyordukya, oda yalan oldu. Bunu başarabilmek için 10 aşamalı gişeden den geçmen gerekiyor. Oda yetmez engelleri aşman lazım... Ölümcül hastalığı olan adama 6-12 ay sonraki tarihe randevu veriliyor. Doktorların hasta tedavi etmek gibi bir derdi kalmamış. Doktorun kendisi tedaviye muhtaç hale gelmiş. Bizi nasıl tedavi edecek...
Eğitim sisteminde fiyaskolarımızla nelere kadir olduğumuzu görmek için üstat olmaya gerek yok. Sıfırcı gençler bu ülkeye nelere katacak. Bu sıfırcı gençler ülkeyi nasıl şaha kaldıracak ve dolara haddini bildirecek. :)
Kendi insanın yarısından fazlasına küsmüş bir zihniyet neleri başarabilir
Biz bile işe göre adam derken yurdum , bu konuda destanlar yazıyor. Bunun sonucunda ne olması bekleniyor. 2053'de beklersin , 2153 de.. Liyakat kardeşim liyakat...
Birde satılan ve hiç edilen ülke sanayisi var. Bunlar ikiye katlanması gerekirken yok edildi. ŞİMDİ SİZ TRUMTAN NE İSTİYORSUNUZ. Bizimi tiye alıyorsunuz.
Ucuz doları alıp duble yol yapıyorsun, betona yatırıyorsun.. Buraya kadar sorun yok, barış içinde yaşıyorsunuz. vakti zamanı gelince adam parasını istiyor, tabi parayı çar çur etmişsin, hemen çamura yatmanın alemi varmı.. Ekonomik savaş ilan ediyorlar.Adam parasını geri istiyor parasını.
Borcu alırken karşılıksızmı aldık zannediyorsunuz. Yanıldıksa o mazur görülebilir.
Neyse bu konu bitmez.
Sonuç olarak dolar 3 tl den gelmiş ,6 tl ye, Ama birileri 7 tlden 6,50 tlye gelmiş dolar üzerinden makarnacılar kahramanlık türküleri söylesin...