İst ümraniyede
B.Baş canlı min 63 tl/kg- çiftliklerde full hizmet 73/kg
K.Baş canlı-55. 65 /kg
Printable View
İst ümraniyede
B.Baş canlı min 63 tl/kg- çiftliklerde full hizmet 73/kg
K.Baş canlı-55. 65 /kg
yaz mevsiminde markette salata 10 tl ,domates 15-30 tl olur mu ? o da promosyonlu sözde halk gününde...
asgari ücretin artşından sonra ,maliyet artışı sebebiyle bir kademe daha zam gelecektir...
Buradaki forumdaslar cogu konuda bilgili olduklari icin sorma ihtiyaci duydum. Bana cok abarti , yalan gibi geldi. Boyle bir kazanc olsa herkes isi gucu birakir bu isi yapar diye dusunuyorum.
Kardesimin arkadasi Manisa da kurbanlik hayvan yetistirip , pazarliyor. Ocak -Subat ayinda Yavru iken buyukbas ve kucukbas hayvanlari alip -bakip , besleyip , buyutup- kurban bayrami zamani satiyor. 1 milyon 200 bin TL para kazanmis bu bayramda. Dediklerine gore net kazancmis , Ciro degilmis.
Hayvanlari kucukken alip 6 ay beslemis 20 adet kucukbas 35 adet buyukbas hayvan satmis. Kucukbas hayvanlar(kuzular) 3000-3500 TL den satilmis. Buyukbas hayvanlar ise kilosuna gore 35.000 TL ile 50.000 TL arasinda satilmis.
6 ayda 1 milyon 200 bin TL net kazanc saglamak ciddi bir rakam degil mi ? 2 Afgan calistiyormus 4-5 Bin tl maas ile.
Bahsettiğiniz durum bu seneye özel. Ocak-şubatta 1 milyona depoma koyduğum kartonlar mayısta 2.5 milyondu.kaaım -aralıkta ki 8-18 döviz kuru hareketi 2-3 ay boyunca tüm piyasalarda yukarı dik hareket yarattı.
Keza %75 resmi ( gayrıresmi meçhul ) olan bir ortamda fiyatını 2 ye katlamayan bir ürün olmaması gerekir zaten 7-8 ay içinde.
Olan sabit gelirliye olur bu dönemde.
Bir başka yatırım önerisi vereyim.Benim elemanların alayı fındıkçı. Şimdi binlerce ton fındık sabit fiyattan piyasadan toplanacak..tonuna 2 bin fazla verseniz çat diye size verir o fındıkçılar.Ciddi ciddi şu an piyasaya toplu çıkacak fındıkları yeterli saklama koşulları sağlayacak birisi 6 ay sonra o malı satarsa parayı sağlam koyar...elemanlara geçen sene yirmi küsürden satma dedim, evlerine koydular, 6-7 ay sonra 45 ten satıldı.
Bu sene alım fiyatı 45 filan sanırım. Bedavadan hallice.