Aslında emlak bankası tarzında bir oluşum tapu dairesine kuvvetli bir entegrasyon ile bu sorunu çözer. Bankaya mevduat yatırırken hukuk yok bu ülkede mevduat ta yatırılmaz demiyoruz. (henüz). Bu iş çok rahat halledilecek bir iş ama yapılmıyor.
Printable View
Hayal görmeyip, benim malım bu kadar daha aşağısı olmaz demiyorsanız betonunuza her halükarda alıcı buluyorsunuz. Ama saçma davranış sergileyip , alternatif maliyet hesabı yapmadan betonuna bir fiyat biçenlerin betonu olduğu yerde duruyor. Geçenlerde üniversiteden arkadaşımla konuşuyorduk , geçen yıl Halkalı toplu konutlardaki dairesini satışa çıkarmış, 380 bin istemiş en son 350 veren olmuş bu akıllı yok demiş. Şimdi paraya ihtiyacı var 350 bine satmaya razı arayan soran yok diyor. Dedim ki kızım birde ekonomi okudun nasıl bir mantık içinde hareket ediyorsun, hesap kitap yapmayı bilmiyor`musun ? Dediki , `ama her yıl fiyatlar artıyor dövizden , faizden daha iyi getiriyordu bende bekleyip zarar etmem diye düşündüm. Ekonomi tahsili yapmış cahili böyle yapıyorsa artık gerisini siz düşünün.
sen Kanada gormus adamsin yasamissin orada
heralde gelmissindir ABD ye en azindan Kuzeyine
Kardes bizim buralarda suc orani Istanbul dan fersah fersah yuksek icinde yasiyorum oradan biliyorum
al iste Manhattan da adamin teki dun yuzbinlerce kisinin her gun gectigi metro duraginda bomba patlatti
hergun baska bir olay
Dunya finans piyasalari aptal degil belki arasira yanlis fiyatlandirmalar olabilir ama genelde risk yani bu kadar bariz risk varsa Turkiye nin o zaman Turkiyenin Eurobond fiyatlarinin cok dusmesi ve getirisininde yukselmesi gerekirdi
Ama boyle bir hareket yok, yani Turkiye yi izleyen yurtdisi finans piyasalari Turkiyede bir risk gormuyorlar ki Eurobond lar i ellerinden cikarmaya calisanlar gormuyoruz.