Kademeleride onun gibi zaten çok sığ ve o yüzden agresif hareket edebiliyor seviyorum :)
Printable View
Bende sizlere Dünya merkez bankası hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum arkadaşlar.
“The World Bank†İngilizce ismidir. İlk kurulduğunda ismi Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (International Bank for Reconstruction and Development) (IBRD) olup, daha sonradan günümüzdeki adıyla anılmaya başlamıştır.
Önemi bu derece büyük olan bir kurum için kısa ve sade bir tanım yapmamız mümkün olmayabilir. En anlaşılır biçimde onu şöyle tanımlayabiliriz;
Dünyada gelişmekte olan ülkelere ekonomik ve teknik destekler sağlayan, yoksullukla mücadele kapsamında çalışmalar yürüten uluslararası bir organizasyondur. Birleşmiş Milletler Sistemi bünyesinde bulunur.
Birinci Dünya Savaşı’nın yıkıcı etkilerinden hasar gören Avrupa ekonomisini iyileştirmek amacıyla kurulmuştur. Resmi web sitesinde kendisini “benzersiz bir küresel ortaklık†olarak nitelendirir.
İnsanların yoksulluk içinde yaşam sürmelerinin önüne geçmeye çalışan örgüt, gelişmekte olan ülkelere projeler oluşturur. Krediler verir. Gelirlerin artması için uğraşır. Ülkelerde hayat standartlarını iyileştiren her türlü araca farklı yollarla destek verir.
Sürdürülebilir büyümenin hayati önem taşıdığı küresel ekonomik ortamda bunun uzun vadeli olarak gerçekleşmesine katkıda bulunur. 130 farklı noktada ofisi vardır. Yalnızca buradan bile kurumun oldukça büyük olduğunu anlayabiliriz.
Adında geçen “banka†kelimesinden dolayı yalnızca finansal faaliyetlerde bulunduğunu düşünmemeliyiz. Çünkü iklim değişikliği, salgın hastalıklar ve göç olayları gibi bir dizi problemlerde dahi ilgilenir. Sıradan bankaların ilgi alanlarında bu tarz durumlar yer almaz.
Altını çizerek belirtmeliyiz ki; Dünya Bankası bir banka olmaktan ziyade uluslararası bir kuruluştur.
Dünya Bankası ülkelerin çeşitli alanlarda yapacağı yeniliklerin önünü açar. Eğitim binalarının veya sağlık merkezlerinin yapımı, elektrik ve suya ulaşma, yayılan virüslerle mücadele etme ve doğayı koruma gibi faaliyetlerde onun adını görebiliriz.
Alanında uzmanlaşmış ve teknik açıdan yeterli personeller kuruluşun kadrosunu oluşturur. Sayıları 10.000’den fazladır.
Pek çok girişiminde IMF ile birlikte hareket eder, işbirliği yapar. Son yıllardan itibaren gelişmekte olan ülkelerin dış borçları ile de ilgilenir.
Şimdi sözünü ettiğimiz kurumla ilgili bir başka noktaya değinelim. Birbiriyle ilişkili beş kuruluştan meydana gelir. Dünya Bankası Grubu’nu oluşturan bu kurumlar şunlardır;
Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası
Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA – International Development Association)
Uluslararası Finans Kurumu (IFC – International Finance Corporation)
Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA – Multilateral Investment Guarantee Agency)
Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi(ICSID – International Centre for Settlement of Investment Disputes)
Buradan dünya bankası hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz: https://borsanasiloynanir.co/dunya-bankasi/
Bu kalkınma kalkınamayacak galıba...
Bilanço geldi okuyabilen yeşillendirse süper olur
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
447 milyon gibi okudum..geçen sene 160 imiş.ama yanlış görmüş olabilirim.sizde bir bakın.boyle ise ...... Şam'da kayisi..
Ewet 447 milyon kar 2019 yılı, 2018 ise 160 milyon imiş yüzde 178 artmış iyi gözüküyor
Kalkınma Bankası'nın ikinci çeyrek net karı 113.9 milyon lira, yılın ilk altı ayındaki net karı ise 229.7 milyon lira oldu
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (KLNMA), 2019'un ikinci mali dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide olmayan verilere göre, ikinci çeyrekte 113.946.000 TL net kar elde eden bankanın yılın ilk yarısındaki toplam net karı 229.695.000 ‬TL'ye ulaştı.
Kalkınma Bankası, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 36.933‬.000 TL net kar açıklamış, yılın ilk yarısını toplam 26.780.000‬ TL net kar rakamıyla tamamlamıştı.
44.40 maliyet ile beklemeye devam
bakarsınız bilanço ile kıpırdanmak ister :) :halay:
Yıl bitti hangi 2. Çeyrek.anlamadim.447 milyon kar degilmi yıl sonu? Geçen senede 160 imiş.Benmi yaniliyorum.
yine cacık yine cacık yine cacık :)
öldürmezzzz süründürür :)
https://i.hizliresim.com/nyYPm1.jpg
çokmu raslantı bilmiyorum ama şu resimdeki 2 benzerlik beni ürkütmüyor değil hani :)
sanki operasyon geçirdikten sonraki en düşük seviyeye zamanla yeniden inecekmiş gibi görünüyor yani uçuk ama 28 lere ?
arada operasyondan 6 ay sonra bölünme olayı yani tarih tekerrürden ibaretse bu mayıs ayında bölünme olması lazım ve hisse 2 katına ufak bir hareket yapmalı ama sonra dediğim rakkama geri çekilmeli gibi
ilk zirveden 3/1 değer kaybedip sonra bölünme haberi ile 2 katı yapıp sonra yeniden yarı fiyatına düşmek , yaklaşık 11 ay sonrada yeni yükseliş hareketine başlamak ?
mayıs 2020 de bölünme ekim 2020 de 100 hareketi gibi
çokmu saçma yaa
beynim yandı galiba :)
kipirdanmaya basladi ama umarim saman alevi gibi parlayip hemen sonmez
BU kağıttan herkez ümidini kesmiş herhalde.Gerek çin gribi gerekse İdlip konusundaki gelişmeler piyasaları oldukça hırpalamış durumda .Ama KALKINMA uzun zamandır hırpalanıyor.İyi olur inşallah diyelim ama benim ümidim yok.
Bu arada idlip şehitlerimizede allahdan rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.
Öncelikle tüm şehitlerimize bol bol dua edelim. Sabırlı ve birlik olma vaktidir.
Savaş ve Virüs sebebiyle, tabi ki öngörü kesin değil, lakin benim fikrim altları gördük. Savaş ve salgından daha büyüğü kıyamet zaten. Ülkemiz borsası aslında antremanlı. Bizim borsamızda kağıt alan hiçbir zaman gül bahçesi hayal etmesin. Bir gün, sorun kaos sıkıntı olmaz diye düşünerek hiçbir zaman borsada takılmasın. Eğer böyle düşünen varsa. Ülkemizde kaos sıkıntı sorun hiç bitmez. Biri biter biri başlar. Bulunduğumuz konjuktur böyle. Borsa olarak aylardır dip sendromunu yaşadıysak artık bi yerlerden yukarı kopmalıyız.
Borsanın temel mantığı hep yükselme üzerinedir. Ülke büyür , o zaman şirketler büyür, cirolar artar, hisse fiyatları artar. Temel prensip budur. Yani kimse hisse fiyatı düşsün diye almaz.
Yaklaşık 70 tl lerden 37 tl lrre geldik. Yaklaşık %100 e yakın iskonto var
Artık bi yerlerden tekrar eski fiyatlarına gelmeli..
Yatırım tavsiyesi değildir.
TEMELREİS kardeşim inşallah herşey dediğiniz gibi olur.İzleyelim görelim.Hoşçakalın.
Haberler var nedir detay genel kuruldan bahsediyor acaba sermaye artırımı vs. Detayı var mıdır?
[QUOTE=wesko;4193069]Haberler var nedir detay genel kuruldan bahsediyor acaba sermaye artırımı vs. Detayı var mıdır?
Endeks %2,57 artıda kalkınma %1,87 artıda saat 13 itibariyle.Haberlerde pek bir şey olmadığı meydanda.
Kağıtla ilgili yığınla olumlu gelişme oldu. 2019 karı 447 milyon, banka ile ilgili kabul edilen en son kanun Berat Albayrakın açıklamaları vs. vs. Ama endeks düşerken düşüş yüzde 1 ise kağıt 3-4 düşüyor. Tekrar artışta ise eski düştüğü seviyeye gelemiyor. İşlem hacmine bakıyoruz komedi. Maliyeti 50-60 olan insanlar var bu kağıtta. Korktuğumuz bşaımıza gelmez umarım o 40-50 bandındaki hareketleri mal yıkma değildir inşallah.
İşin kötüsü kağıtın artık hareketi de yok. Hatırlıyorum bir günde 46 dan alıp ertesi gün 53 e vermişliğimiz vardı. Aynı gün 3-4 lira yukarıdan alıcı bulabiliyorduk. Şimdi kağıtta işlem hacmi yerlerde hareket alanı çok daraldı. Genel Müdürün 2020'nin ilk çeyreğinde bitireceğiz dediği halka arz var. Umarım onda bir sorun olmaz.
Günaydın.Ve beklenen en kötü haberde gece yarısı resmi ağızdan geldi.Çin gribi yurdumuzdada görülmüş.İnşallah fazla hırpalanmadan atlatırız.Grip virüsü yoldayken KALKINMA'yı dibe indirdi.Bugün ne olur bilemem ama tahminim 10'lu rakamlar yakın gibi.İnşallah yanılırım.Yönetimden beklenen iyi haberlerde gelmedikçe olacaklara hazır olalım.Kendinize iyi bakın.
Günaydın.Bu kağıtta kimseler yokmu allahaşkına.Kağıt hakkında bir sürü gelişme var ama yazan çizen yok.Bürüt takas,KAP'a düşen bildirimler,virüse paralel sürekli düşüşler vb.bir sürü konu.Hoş söylenecek ne var görünen köy kılavuz istemiyor diyorsunuz ama eliniz değerse sizlerde yazın lütfen.
hareket mi etti sanki :)
burasıda terk edilmiş kasaba; tekrar s.a......
Merhaba arkadaşlar.Anladığım kadarıyla bu sayfada yazanınız yok.İlgilenenler İNVESTİNG.com sayfalarından içlerini döküyorlar.Bende Banka yöneticilerine genel kurulöncesi son defa olmak kaydıyla yazmak istedim belki okurlar diye.
SAYIN BANKA ÜST YÖNETİMİNE,
ÖNCELİKLE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SIKINTILI GÜNLERDE HEPİNİZE SAĞLIK VE BAŞARILAR DİLİYORUM.ÖNÜMÜZDEKİ GENEL KURULDA BU SIKINTILI GÜNLERDE KARAR ALMANIN ZORLUKLARINI DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM.
ANCAK TOPLANTI GÜNDEMİNİZDE BULUNAN PARASAL HAKLARINIZIN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN MADDEYİ GÖRÜŞÜRKEN KÜÇÜK YATIRIMCILARINIZIN HAKLI OLARAK BEKLEDİĞİ ÖZELLİKLE BEDELSİZ( VEYA BEDELLİ) KONUSUNUN GÖZARDI EDİLMEMESİNİ ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.
BEN BU SIKINTILI GÜNLERDE ÖNCE CAN DEMİYECEĞİNİZE İNANIYOR ÖZELLİKLE KÜÇÜK YATIRIMCI LEHİNDE KARARLAR ALINAN BAŞARILI BİR GENEL KURUL TOPLANTISI YAPACAĞINIZA İNANIYORUM.
VİRÜSSÜZ SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM.SAYGILARIMLA
İyi günler biz de bir müddet kiracısı olalım dedik kısmet.
Yarınki genel kurul toplantısı korona nedeniyle iptal edilmeseydi alınması muhtemel müsbet kararlarla kağıtta hareketlenme bekleyebilirdik ama görünürde hiçbir beklenti yok.Dolayısıyla kağıdı saldık bayıra allah kayıra.Spek kafasına göre takılıyor.
Önümüzdeki dönemde ziraat halk vakıf banklar toplumun krediye ulaşımını saglayacak.KALKINMA BANK ise stratejik sirketlere ya ortak olacak ya devletleştirecek yada birleşmelerde katkı saglayacak merci olacak.her buhranlı zamanlardan sonra şimdiki gelişmiş ülkeler kalkınma bankaları sayesinde yeniden yükselişini yapmış.kalkınma ajansları muhtemelki subeler olacak.her ajans Türkiyede bir çok bölgede çalışma yapıyor.YTD....
İyi günler.EKONOMİSTOMER kardeşim öneriniz nedir.Ben yarın fırsat bulursam kağıtatn bir şekilde çıkmayı düşünüyorum.
Arkadaslar benim hukumete yakin kaynaklardan duydugum kotdan cikartacaklar bu kagidi mecburen cunki bilancosuna yakinda milyar dolarlar eklenicek bir sekilde acayip kredi dagitacak onun icin sokakda ortak birakmicaklar son 1 aylik ortalama alinicagi icin spek dugmeye basti 100 tl yi gecmesini bekliyorum demedi demeyin jokerinizi dinleyin.
SM-A207F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın.JOKER75 kardeşim çok önemli duyumlara değinmişsiniz.İnşallah dediğiniz gibi olur .teşekkürler.
Bugunde tavan olur arkadaslar rahat olun cok mal aldi spek bugun artik asagi inmez herkes oyun disi ben 100 tl saticam demedi demeyin
100 tl yolculuk basladi ortaklarim nerdesiniz.
24-25 toplamıştık binlik halinde 28 satarız diye,sattık,güya tekrar düşerse yine alırız hesapları yaptık,hisse elimizden pırrr diye uçuverdi 44 üstüne attı ve tavan:vk:...piyasa güvensiz olduğu zaman mecbur elimizden çıkartıyoruz az karlan,neyse bunada şükür,tekrar düşüş trendine girerse yine el atarız.