Hicbir fikrim yok, birisi forward etmis linki.
Haber dogru olmayabilir. Arastirmak lazim baska kaynaklardan.
YTD
Printable View
Hicbir fikrim yok, birisi forward etmis linki.
Haber dogru olmayabilir. Arastirmak lazim baska kaynaklardan.
YTD
2.50 ye düşüp 30 sn de 2.76ya cıktı neler döndü hissede???
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün 3-5 bin lot ile adam tahtayı %10 düşürdü.eğer 10 bin olsa taban olacak hisse.Bu kağıdı bu kadar sahipsiz bıraktılar.
Bunları da anlamış değilim.Zaten satan olsaydı ,millet verirdi 3,50 lerde.Herkes birleşeceğini biliyor.Sadece bunu Aralık sonlarına doğru açıklayacaklar o kadar.Amaçları nedir çözemedim.Sanırım bende para çok istersem 10 yıl beklerim,sizlerde sabır yok ,sizler bekleyemezsiniz mi demek istiyor nedir :)
Hocam millet bu kagitta kalarak diger kagitlardan kazanacaklarini kacirdi artik herkes inada bindirdi bu isi. Nereye kadar giderse gitsin artik burada kalanlar inat edip satmayanlar ve satmayacak olanlar
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hacim 250.000TL. Bu kadar dusuk hatta neredeyse durmus olmasi bir harekete mi isaret acaba???
YTD
Artık günlük takaslara bakmayı bıraktım.
Benim hedefim yüksek,
11 Mayıs 2018 e kadar bekleyecegim.
Olmadı hisselerimi satacagım.
Asla yatırım tavsiyesi degildir.
Çok korktummmmm.[emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624]
Arkadaslar, uzun vadeli dusunenler olarak her ne kadar bu son dususleri dikkate almasak da, gelecek donem ile ilgili bir yorumunuz ongorunuz varmi? Ilave alislar icin kagit uygun hale geldi diyebilirmiyiz?
YTD
Migris satisi acaba kipa icin bir hazirlik mi
Aldıkça aşağı iniyor.
Hayrettt ttinnnn beni kaybettin.
Asla Yatırım tavsiyesi degildir.
[emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624] [emoji624]
hedefim 7 :) düştükçe almaya devam.
beklentim ne? kumar :oleyo::oleyo:
Kardes gittigi yere kadar ben parayi yaktim unuttum bana kalmasada torunlara kalir artik 😄
KIPA 6 aylık takas
http://imageturko.com/?di=55GA
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1295443
haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçip katılın
1 hafta yarışalım.
Sssst sessiz uyuyor
Uyu uyu yat yat :)
TURKCELL T60 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neler oluyor burada? Fiyat azar azar düşüyor beklenti ne oldu?
ironi = inori
Daha önce demiştim.2,50 diye gelir diye.İlgili arkadaşlar sayfa sayfa geriye gittiğinde görürler.Şunu demiştim biz yükselirken yükselmeyen düşerkende en önce giden hisse diye.Bu bunlar karar açıklayacakları zamana kadar böyle gider.Bundan bir şey beklemeyin.Ne zaman açıklayacaklarını kendileri biliyorlar.Herkes herşeyi biliyor.Ama daha önce de dedim.Adamlar kolay kolay para vermek istemiyorlar.Sabır testlerine soktular.Bist satış yerse ki yarın MB artırmaz ise bizim ki yine düşer.Bizim ki olumsuz durumlarda 2,25 e kadar çekilebilir ki geçen neredeyse geliyordu bu noktaya.Daha aşağısı olur mu?Zaten 2,50 in altı dahi bunlar için büyük Kayıp.Bunlar hisse kaybediyorlar.Bunun aşağısı demek hele de uzun soluklu aşağısı demek ,eğer kendi içlerinde al gülüm ver gülüm yapmıyorlarsa mal kaybı demek.Zaten bist in yükselişlerinde bizim kağıdın yükselmediğini hepiniz gördünüz.
Bist 108 iken 2,80 olan kağıt ,101 lerde 2,40, 103 lerde 2,50 civarı tekrar 108 çıktığında 2,60 olduğunu gördük.Öyle yükseliş falan hikaye.Sadece habere bakıyor.Herkes haberi biliyor,tarihi bekliyor.
Neyse her düşüşü kendi adıma fırsat bilerek alım yapıyorum.O kadar bekletti.4 ay daha beklerim.Kendisi bu kadar bekletti,bizleri baya fırsatlardan geri bıraktırdı.Bunun bedelini vermesinin zamanı gelecek :)
Dediklerim şahsi fikrim.YTD.
https://i.hizliresim.com/kXlQGq.png
yeter doyumsuz adam yeter alan kalmadı sizden başka :vk:
Ama yeter kaç ay oldu sırf inat uğruna satmıyorum. Ne olacak diye bekliyorum şimdi satsam takibi bırakacağım. Ne oluyor haberim olmayacak. Vallahi çok merak ediyorum 😁 zarara gireceksemde hadi çabuk olun.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
Şirketimizin 25.12.2017
tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında;
Kipa Ticaret A.Ş.'nin
("Kipa") ana ortağı konumundaki Şirketimizin, Kipa'nın sermayesindeki payının
1.282.656.526,59 TL, pay oranının ise yaklaşık %96,25 olduğu ve bu suretle Şirketimizin
Kipa'nın oy haklarının %95'inden fazlasına sahip olduğu belirtilerek, Kipa'nın
fiili dolaşımdaki pay oranının (yaklaşık %3,75) oldukça düşük olması ile bir
borsa şirketi olarak varlığını devam ettirmesinin ortaya çıkardığı operasyonel
zorluk ve maliyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla Kipa'nın borsa kotundan
çıkması hususu değerlendirildi.
Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK")'nun II-23.1
sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı
Tebliği" ve diğer ilgili düzenlemeleri çerçevesinde, Kipa genel kurulunca borsa
kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde;
Migros tarafından genel kurul karar tarihinden
itibaren en geç 5 işgünü içerisinde Kipa'nın diğer ortaklarına yönelik zorunlu
pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla SPK'ya
başvurulmasına,
Migros tarafından Kipa'nın diğer ortaklarına,
beher 1 TL nominal değerli Kipa payı için, Kipa'nın kottan çıkılmasına ilişkin
yönetim kurulu kararının Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulduğu tarihten
(25.12.2017) önceki, açıklama yapılan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde
Borsa'da oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması
olan 2,56 TL pay alım teklifi fiyatı önerilmesine,
Kipa'nın Borsa kotundan çıkması işlemlerinin
tamamlanması için şirketimizce yapılması gereken iş ve işlemler ile gerekli
mercilerden ilgili izinlerin alınması ve anılan sürecin sonuçlandırılması
hususunda Şirket (Migros) yönetiminin görevli ve yetkili kılınmasına,
Şirketimizin 31.12.2017 tarihi itibariyle
düzenlenmiş konsolide mali tabloları ve Kipa'nın 31.12.2017 tarihi itibariyle
düzenlenmiş mali tabloları esas alınarak, Kipa'nın Migros tarafından devir
alınması suretiyle Migros bünyesinde birleşilmesi değerlendirilmekte olup,
Kipa'nın borsa kotundan çıkma işlemlerinin sonucuna bağlı olarak, ilgili
mevzuat çerçevesinde kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine yönelik olarak
Yönetim Kurulumuzca gerekli çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir.
Söz konusu işlemlere ilişkin her türlü gelişme,
ilgili Sermaye Piyasası mevzuatı gereğince kamuya duyurulacaktır.
Kuyruğa geldik 😃
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
meraktan altım 6-5 lot vermicem bakalım ne olacak vallahi merak ediyorum başka bir niyetim yok....... böyle durumda ne denir bilemedim ...umarım bütün ky kazanır
2.56 öneriyorlar, kağıt dakikalar içinde 2.97 görüp 2.83 kapatıyor. Bi ilginçlik yok mu burada? 😀
E6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kap açıklaması kafa karıştırdı birleşme haberi geçti için 2.97 hacimsiz gördük Tuncay noel hediyesini elimize verdi
özetle ilk önce kottan çıkacak kipa son 1 aylık ortalama 2.56 öneriyor ve 3 yıl boyuncada o fiyattan yatırımcı nın satma hakkı var...
2-kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine yönelik olması için Kipa %100 migros olması lazım yani halka açık olan 3.75 almadan böyle bir birleşme söz konusu degil iken...
Hiç ugraşmadan deseydi kipa migros birleşme işlemi başlanmasına die 12 aylık bilançolar esas alıp die !!
ayrıca şöylede bir sıkıntı var 96.25 üstüne 1.75 eger hisse aldıgı zaman bizleri ortaklıktan çıkarma hakkı var %98 oldugu için
Doğrudur, bana ilginç geldi sadece. Ben anlamam temelden. 2lerden alıp 3 üstü satmıştım bi ara. Sadece meraktan tutuyorum az bişey. Bakalım ne olqcak. Yarın daha net anlaşılır.
Sizin beklentiniz nedir?
Ayrıca, kişisel görüşüm şudur ki, eğer o sözkonusu 1.75i alabilseydi şimdiye kadar çoktan alırdı. Alamadığını ve alamayacağını düşünüyorum.
Borsa kotundan çıkma
MADDE 8 – (1) Payların kottan çıkarılması amacıyla borsaya başvuruda bulunabilmenin önkoşulu, pay alım teklifi sonucunda veya birlikte hareket etmek de dâhil olmak üzere, herhangi bir şekilde ortaklığın doğrudan veya dolaylı olarak oy haklarının % 95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunmasıdır.
(2) Ortaklık genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde, genel kurul karar tarihinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde kottan çıkmak amacıyla ortaklık tarafından borsaya ve bu Tebliğin 11 inci maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hakim ortak tarafından Kurula başvurulur.
(3) Pay alım teklifi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, borsa tarafından yapılan başvuru değerlendirilerek payların borsa kotundan çıkarılmasına ve işlem görmekten sürekli men edilmesine karar verilmesi halinde söz konusu karar, kararın KAP’ta duyurulmasını izleyen beşinci iş günü yürürlüğe girer.
(4) Pay alım teklifi süresi içinde teklife cevap vermeyen ortakların, ortaklık paylarının borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin borsa karar tarihinden itibaren üç yıl boyunca başvuru haklarını açık tutmak üzere, söz konusu ortakların paylarına ilişkin teklif bedeli üzerinden hesaplanacak toplam tutarın, pay alım teklifinde bulunan kişi/kişiler adına ilgili aracı kurum vasıtasıyla, payları pay alım teklifine konu ortaklık adına Takasbank nezdinde açılacak özel bir bloke hesaba nemalandırmak üzere yatırılması gerekir. Bu süre içerisinde pay alım teklifi işlemine aracılık eden aracı kurumların, borsa kotundan çıkarılan ortaklık paylarının hakim ortak tarafından satın alınmasına aracılık etmeleri zorunludur. Bloke edilecek tutar için banka teminat mektubu verilmesi mümkündür. Ortaklık paylarının kottan çıkarılmasına ilişkin borsa karar tarihinden itibaren üç yıllık sürenin sonunda hakim ortak/ortaklar adına ilgili aracı kurumun Takasbank’a başvurusunu takiben blokaj kaldırılır ve hakim ortağın bu sürenin sonunda başvuran ortakların paylarını satın alma yükümlülüğü bulunmaz. Üç yıllık sürenin sonunda üç yıl boyunca Takasbank nezdinde bloke olarak tutulan miktarın neması ile bu süre zarfında pay alım teklifine cevap verilmemesi nedeniyle hesapta kalan bakiye, sürenin sonunda talep üzerine hakim ortağa iade edilir. Bu fıkranın uygulanmasında bloke hesapta yer alan tutarın nemalandırılması, aracılık işlemlerinde uygulanacak takas esasları ve blokajın kaldırılmasına ilişkin esaslar Takasbank tarafından Kurulun onayı ile belirlenir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0131224-17.htm
31 aralık kadar bu oran %97 yani 0.75 ihtiyac vardı eylül de böyle bi karar alabilirdi 0.75 toplardı
burası önemli
Kipa'nın borsa kotundan çıkma işlemlerinin sonucuna bağlı olarak, ilgili mevzuat çerçevesinde kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine yönelik olarak Yönetim Kurulumuzca gerekli çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir.
sonuca bağlı diyor %100 nasıl ulaşacak mış anlamak zor
Birlesmeye sicak bakiliyor birlesme olur mu olmaz mi bilmem ama neden bu kadar oyun yapiyor