Zoren 1,92 TL ile günü kapattı.
Borsada 2 gündür sert satışlar oluyor.
Printable View
Zoren 1,92 TL ile günü kapattı.
Borsada 2 gündür sert satışlar oluyor.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1040562
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
03.03.2022 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin %100 dolaylı bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ'nin Denizli ili, Sarayköy ilçesinde işletmekte olduğu 15 MWm / 15 MWe kurulu güce sahip Kızıldere 1 Jeotermal Enerji Santrali'ne entegre olarak güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Ana Kaynak JES + Yardımcı Kaynak GES) kurmak amacıyla santralin mevcut elektrik üretim lisansının 15,99 MWm / 15,00 MWe olarak tadil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yapılan başvuru kabul edilmiştir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
https://www.dunya.com/sirketler/zes-de-sarj-lisansini-aldi-haberi-662714
ZES de şarj lisansını aldı
Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonu ağı genişliyor. Zorlu Energy Solutions (ZES) şarj ağı işletmeci lisansını aldı.
DÜNYA Haber Merkezi
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2022 10:14
ZOREN : 1,85-1,86 TL
Kurban bayramı öncesinde borsaya paralel olarak zoren de düştü.
ZOREN :1,82-1,83 TL
Zorendeki zayıf seyir devam ediyor.
Neredeyse enerjilerin tamamı yeni zirve alıyorlar hemde dolar bazlı. Umarım borç harici goremedigimiz bişey yoktur. Boşuna beklemiş olmayız.
ZOREN: 1,93-1,94 TL %2,5 artıda
Bayramdan sonra iyi başladı. Bakalım devamı gelir mi?
ZOREN 1,97 TL %1 artıda.
Avrupa'da enerji sıkıntısı var.
Türkiye, acaba Avrupa'ya elektrik satamaz mı? Aklıma geldi.
Her durumda 2022 ve 2023 yılı enerji yılı olacak gibi duruyor.
ZOREN : 2,08-2,09 TL
sen başında Odaştan daha pahalı olan zoren şimdi odaşın yarı fiyatından işlem görüyor.
Biz de salaklık 2.13 ver
1.85 den alma
Gel 2.36 dan al akıl lı nın yapacağı iş değil
2016 4 milyon zarar
2017 51 milyon kar
2018 34 milyon kar
2019 138 milyon zarar
2020 73 milyon kar
2021 86 milyon zarar
2022 6 ay 41 milyon ksr
cetvelle ayarlasan böyle olur herhalde. bu rakamların gerçeği yansıtıyor mu şüpheliyim. Bu dönemde doların patladığı yıl da oldu sabit gittiği de ama şirket karı gram oynamıyor, sıfır seviyesinde. Bu dönemde diğer enerjiler dönem dönem çok büyük karlar zararlar yazdı. Bakalım patronun canı ne zaman isteyecek de 22 sene önce neredeyse 1 dolardan halka çaktığı hisseleri tekrar 1 dolar seviyelerine götürecek?
Vestele borç ödemiş mi
çakarlar mı yine acaba satmıcam bakalım
Mayıs ayında yayınladığım bir önceki grafiğimde ağustos ayı civarında beklediğimiz yukarı hareket gerçekleşti ve kırmızı ortalama mavi ortalamayı kesti. Aşağıda dolar bazlı aylık grafiğin güncel yakın çekim halini görebilirsiniz. Eğer teknik önden gider haberler arkasından gelirse, önümüzdeki aylarda şirket değerlemesini olumlu yönde etkileyecek haberler/bilançolar beklerim.
https://i.hizliresim.com/ecjeyq7.jpg
Neden gidiyor bilen varmı acaba?? Özel birşey mi var??
Kararlılara satılacakmış
Katar olacaktı
https://www.bloomberght.com/zorlu-en...nlasti-2315931
Zorlu Holding, Zorlu Enerji’nin azınlık payının Kuveyt Varlık Fonu iştirakine satışında sözleşmenin imzalandığını duyurdu.
Zorlu Enerji’nin yüzde 12,34’ü 38 milyon dolara Kuveyt Varlık Fonu iştiraki Wren House Infrastructure LP’ye devredilecek.
Hisse devri şirket yönetim kontrolünde değişikliğe yol açmayacak.
Hisse devrinden elde edilecek gelir Zorlu Enerji finansal borçlarının ödenmesi amacıyla kullanılacak
Anlaşmayla Zorlu Enerji ile Kuveyt Varlık Fonu arasında kredi sözleşmesi de tadil edildi. Buna göre 150 milyon dolarlık kalan anapara borcunun geri ödemesinde vade 2028’e uzatıldı.
Zorlu, Kuveyt Varlık Fonu ile Hollanda’daki iştiraki ZES N.V.’nin çoğunluk paylarının satışı için de anlaştı.
Anlaşmaya göre Zorlu Enerji iştiraki ZES Dijital, ZES bünyesine dahil edilecek. Daha sonra ZES paylarının tamamı yurt dışında kurulacak yeni şirkete devredilecek. Yeni şirketin çoğunluk payları 50 milyon dolara Wren House Infrastructure’a devredilecek.
Hisse devirlerinin tamamlanması sonucunda Zorlu Enerji yabancı kredi anapara borcunda 100 milyon dolar azalma bekliyor
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1065388
haberin kapta ki hali
zoren de haberi önden alanlar çok olduğu için basarak açıyorlar bu üç kağıt olan hisselerden hep kaçtım bakalım
bu akşam vbts'ye girmesi kuvvetle muhtemel
dün bu saatlerde 4.87 idi.. şimdi 3.85 civarı.
27/09/2022 18:27
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KZBGY.E ve ZOREN.E payları 28/09/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/10/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK’nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
Boşuna peruk takmıyormuş demek ki
Hissede son günkerde olan hareketleri görünce,2 yıl önce 3.20 lerden 1.60 lara düşüşü ve aylarca süründüğü günler aklıma geldi..
Şimdi ,4.50 TL üzerinden Perüklüye ortak olanların allah yardımcısı olsun...!!
bunun bedelli hikayesi bizim akenerjiyle kapisir. fena
kedi buradaysa ciger nerede?
ciğer buradaysa kedi nerede?
misali
sadece son 10 yılda 2012-2021 arasında sermaye 280 milyondan 2.5milyar liraya bedelli olarak getirilmiş.
2012-15-17 ve 2021de en son.
hiç faiz ödemese,rüçhana para vermese vs... sadece nakit ödenen kismi
tek tek hesaplamakla ugrasmayacagim
1.7milyar tl için ortalama dolar kuru 2.5tl desek
650milyon dolar
son 500milyon icin kur 7 desek 70milyon da orasi... 720milyon dolar civarı söğüşlenmiş.
3.83tl güncel fiyata göre piyasa degeri 500milyondan biraz fazla.
akenerji icin hesap da benzer şekil.
300milyon dolar sermaye artirimi yapildi en son. bugun sirket 100milyon ediyor.
allahtan ümit kesilmez
Çanak hedefi 4.35 di... Üzerinde biraz da köpük bıraktılar. (Hisseyi pazarlama bölgesi olarak)
En kötü olasılık olarak 2.90 altına sarkacağını düşünmüyorum...
https://tvc-invdn-com.investing.com/...d7360382cd.png
Besim Tibuk ve Nazif zorlu ile masaya oturan ( hissesini alan.) herkes kazanamaz..
Eger kazanmış isen de ilk fırsatta kaçmasını bilmek gerekir..Aksi durumda adamın donunu bile alırlar..
Zoren,Bugün açılışta 3.56 tl idi,Oradan 3.80 yaptılar,ardından da 3.45 TL..TABAN....
Bu da gösteriyor ki,Kontrol tamamen Peruklu'de...
İsterse,Buradan TAVAN bile yaptırır..
Lakin ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum..
Belki yarın 3.26 dan döner..İzleyelim görelim..
3 tane taban abartı zorlu grubunu geçtim artık sıkıntı yani bu tahtanın anca pandemide vardır 3 tane tabanı :))
birde kredili işlem yasağı getiriyorlar koruma amaçlı yav belki kredi ile maliyet düşürecek insanlar..
gündüz yapılan işlemlerinde kredisiz yapıldığını sanmıyorum. ayrıcalıklı insan çok ülkede..
yatırım finans takas pozisyonunda 6.8milyon lot ekside dünden beri ve bugun görünen..
kimden virman gelecek acaba..
Bildiğim bişi var o öyle oldu bu böyle oldu geçelim mesai arkadaşım bu senedi aldı
ben ne kadar karın var dedim %50 civarı konuştuğumuzda grafik üzerinde işaretleyip karını cebine koy keyfine bak bırak nereye giderse itsin dedim sonuç neredeyse tekrar dönse alsa %100 karı olacak mı?
satmayıp inat edenler karı bırak belki maliyet belkide zarar ...akıllı olun lütfen ...
https://i.hizliresim.com/99n9g3g.png
Tahminlerim,5 Kuruş fark ile doğru çıktı..Hissede,Sabah 3.21TL ye kadar verenin kağıdını toplayıp,oradan 3.57 TL ye TAVANA Yapıştırdılar..
Ne ilginçtir ki,Forum sayfasında kimseler den yorum yok.
Sanırım,Peruklü'ün elektriğinden çarpılıp canı yanan yok.!!.:-)))
Ya da,( benim gibi.)Korkudan kimse bulaşamıyor..!!