Benide avlasinda görelim, 75.55 10 kontrat Dell daha ...
Printable View
Benide avlasinda görelim, 75.55 10 kontrat Dell daha ...
17 den sonra 2 lira aşağıya basabilir
Estf. Acemiyim üstad olamadık, saatlik grafikte gördüm, bakalım ne yapacak
Acemiler pek yanılmaz hani acemi şansı derler ya, izliyorum şuan 20 kontrat sell ile, 75.75 sl
75,74 den döndü, sl yapacaktı nerdeyse
Foreksci kardeş daha batmadiysan şanslısın:) ben çıktım kapanışta Pegasus sayesinde 3 günde yüzde 95 kazanmışim. Yarın bakalım 80 görecek mi iyi aksamlar.
Sl kullanırsan neden batacaksin ki, 75.75 sl dedik, zaten ondan sonra koptu
18.14 deki hareket dikkat çekiciydi , 76.33 tekrar girmek istedim ama geceye sell de kalmak istemedim,sanada iyi akşamlar,
Yanlız USD dusuyor , Pegasus sevmez bu hareketi,
Vay be eskilerden bi siz kalmışsınız. Tebrikler.. MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a5890e7a74.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1,5 yıl önce kolpacı kurumlar 20 tl hedef verirken analizlerimizi yaptık. 50 li fiyatlar hedef dedik. Üçüncü hava limanı etkisini vurguladık, üstüne boeing in max konusu piyango oldu Pegasus için. Üstüne CEO olarak Nane geldi, bu bile benim fiyatlama analizimi %10 olumlu etkilemiştir.
Mükemmel 2. Çeyrek bilançosu sonrası sene sonuna kadar hedef 100 lü rakamlar dedim...1 şartım vardı ama. Bist 100 de 120 binlere gitmeliydi...son çeyrek yine mükemmel...acaba tek seferlik miydi diyenler de ikna olmaya başlayacak..artık endeks 100-110 numarasında kalsa bile 100 lü hedef Şubat sonuna kadar gerçekleşir beklentisindeyim ( esas olumlu sürprizin 4. Çeyrekte gerçekleşeceğini düşünüyorum).
Son kıyağım da şu olsun.kurumların ve analistlerin hemen hepsi biliyor.. ama şu an mal almak istendiği için bahseden yok...ara tatil konusu havacılığı olumlu etkileyecek..birer hafta diyip küçümsemeyin..ölü sezonlarda bu birer haftanın çok pozitif etkisi olur. Ayrıca yoğun kış şartlarında Sabiha ve Pegasus yine avantajlı konumda olacak.
Önemli not: her Çiçek’ten bal almaya çalışıp hisseden hisseye atlayıp zıplamayın...bu fiyatlardan yeni giriş önermem...ancak çok çıktı, çökecek diyenlere uyup short da yapmayın...siz shortladikca daha azimle yola devam eder...zaten hiç bir şekilde hisse short lanması taraftarıyım.
O 20.00 tl hedef veren ****** aracı kurum kendisi 20.00 indiğinde deli gibi topluyordu hatırlıyorum kağıt gün içi 19.80 leri görmüştü sanırım sonra 22.00 lerde duruldu ,, ben 25 ten aldım 32 den sattım 42 den aldım 47 den sattım şimdi 61.50 den aldım bu sefer satmadım bekleseydim 3 katı olmuştu arada yanlış tercihim Çelebi oldu maalesef :( neyse bu gün Pegasus ta biraz kar satışı olabilir gibi, nefes alması lazım biraz :)
BNP Paribas'ın analizi çalışıyor.
Pegi, bir yılda % 220 getiri sağlamış olabilir. Ancak, halen dolar bazında Kasım 2013'de ki seviyelerinin çok uzağında duruyor.
Pegi, 26 Kasım 2013 tarihi itibariyle dolar bazında rekor olarak 21,89 doları görmüştü.
Cari kurlar bazında değerlendirme yapıldığında BNP Paribas'ın koyduğu hedef, Pegi'nin 6 yıl önceki dolar bazındaki zirveleri olarak duruyor.
Günlük baz da kar realizasyonları gelebilir. Ancak, dolar bazında gidilecek uzun bir yol var.
Birkaç ay sonra Sabiha Gökçen'de ki ikinci pistte açılırsa, Pegi'yi kimse tutamaz.
Short'çular dikkat şortsuz kalabilirsiniz :)
BNP Paribas, Pegasus için 119,71 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu.
BNP Paribas'ın ( http://www.bnpparibas.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"PGSUS (AL, HF 119,71 TL)
Net kar beklentilerin üzerinde
Şirket 3.Çeyrekte 1.200 milyon TL net kar elde ederken bu rakam piyasa beklentisi olan 1.023 milyon TL ve bizim beklentimiz olan 969 milyon TL'nin üstündedir. Hem beklentilerin üstündeki operasyonel rakamlar hem de vergi giderinin tahminlerin altında kalması net kardaki olumlu sapmanın ana sebepleridir.
Tavsiyemizi AL olarak koruyoruz
Hedef fiyatımız 119,71 TL ile hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz."
Yatırım tavsiyesi değildir.
%2.5 düşüşten sonra akşam üstü artı kapatacak bakın görürsünüz :)
Simdede buyculari avliyacak,çok pis kan kokusu alıyorum,
Vadeli 76 civarından çok pis çakılması lazım gibi duruşu var
75.74 20 kontrat sell , sl 76.02
Bistide dusuruyon maşallah, kanadına kuş degirmesin Allah
Birazdan Trump ta satışa geçer,hadi bakalım izleyelim, gorelim
hisseyi satip sonra da kagit cakilcak diyosunuz galiba .. var mi elinizde veri paylasin burda ? kar realizasyonu olur beklenen bir durum .
Gecenlerde de demişti 2 TL mi ne artmıstı sonra inşallah o pozisyonunu kapatmıs TIR buraya gelip düşecek yazınca hisse düşmüyor gecenlerdede aynısını yazdı arttı.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
15 dakikalık grafikte kabak gibi meydandaydi düşüş, yılbaşından beri bukadar prim yapmış,
75,30 tp, kimin parası geçtiyse helal etsin , muhakkak hayır işlerine kullanılacak kuşkunuz olmasin
surekli ust uste yaziyorsun .. kendi kendine yorum yazip kendine cvp yaziyorsun .. bu kadar stress ve panikle sagligina zarar verirsin kardesim .. biraz daha sakin ol cik disari hava al , cay ic ..
Daha genciz patates olmadikki , :)
Başkalarına ucbes faydamız olsun diye yazıyoruz ,bı dua edin yeter
https://i.hizliresim.com/6DVybN.png
buyrun size 60 dakikalı grafik
73.84-73:40 saatilkte destek olacakmı izleyip görecğiz.
PGSUS KISA VADE
https://i.hizliresim.com/BOQBng.png
lk kez başımıza geliyor, ama iyi ki öyle oldu: Ülkemizin iki en önemli bayrak taşıyan havayolu ile ilgili ilk elde bilgi edinmenin başka bir yöntemini bulmak herhalde imkansızdı.
Bir yakınımla bugün bir yurtdışı seyahatten döndük. Aynı ülkeden yola çıktık; ancak birimiz Pegasus’la (bu ben oluyorum), öbürümüz (yakınım) de THY ile…
Bulunduğumuz ülkeden bizim uçakların gece geç saat kalkanlarınaydı biletlerimiz. Benim uçağım yakınımınkinden 20 dakika önce kalkacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecekti. THY uçakları ise yeni İstanbul Havalimanı’nı kullanıyor.
Uçakların salona gitme anonsları birbiri ardına ve kalkışa en az iki saat kala yapıldı; “Acele gidin†uyarısıyla ve üç dilden: Ülkenin dili, Ingilizce ve Türkçe. Birlikte bir kafede otururken gelen bu çağrılara cevap olarak havalimanının iki farklı ucundaki salonlara gitmek üzere kalkma ihtiyacı hissettik.
Salonlara ise kalkışa az bir zaman kala alındık. Bütün yolcular bizler gibi davranıp salonlar önüne erkenden geldikleri için çoğu vaktin gelip kapıların açılmasını ayakta beklemek zorunda kaldı. İki saat boyunca…
Salona geçildiğinde, ülkenin güvenlik taramasından geçmiş bizleri (THY ve Pegasus yolcularını) bir de uçak şirketlerinin kendi güvenlik şirketleri sıkıca taratarak salona aldı.
Pegasus’un uçağı İstanbul’dan biraz gecikmeli geldi ve yarım saat kadar geç kalktı.
Geç kalktık, buna rağmen vaktinde Sabiha Gökçen’e indik.
THY uçağı vaktinde kalktı, fakat bizden en az yarım saat sonra İstanbul Havalimanı’na vardı.
Bizim uçak tepeleme olmasa bile beşte dördüyle doluydu. Yakınıma THY uçağının durumunu sordum, yarıdan fazlası boşmuş. Kocaman bir uçak gelmiş 3,5 saatlik yolculuk için. İlk 15 sıra Business sınıfı yolcuları için ayrılıymış uçakta, fakat galiba Business yolcusu pek azmış. Tek kişilik yatağa da dönüşebilen o bölüm yol boyu hayli ıssız kalmış.
Yakınım birikmiş milleri olduğu için THY ile uçuyordu. Son zamanlarda seyahat sayısı azalmış ve seyahat etmesi gerektiğinde fiyat analizi sonucu THY’nin rakiplerini tercih eder hale gelmiş ben ise yine daha ucuz diye Pegasus’taydım.
THY’nin yaklaşık 2,5 misli ücretini vermek işime gelmemişti çünkü.
Bir ara Pegasus’a mesafe de koymuştum; özellikle Berlin’de ve Londra’da fazla uzağımızda bulunmayan birilerine yerel görevlilerin anlamsız zorluklar yaşattıklarını görüp öğrendikten sonra…
Ancak fiyat farkı ister istemez tercihte rol oynuyor.
Yolcusu azaldığı için fiyatlarını yükseltiyor THY, fiyatı yüksek olduğu için de yolcular rakiplere kaçıyordur.
Sonuçta THY son 17 yıl tarihinde ilk kez bilançosunda zarar gösteriyor.
Nezaketsizlik konusunda da rakiplerinden aşağı kaldığı söylenemez THY’nin.
Sonunda kendimden örnek vermek zorunda kaldığım olayı hatırlayacaksınız: Neredeyse 30 yıldır Miles&Miles (M&M) Elite kartım var ve o sayede CIP salonlarını kullanıyordum; seyahatlerim azaldı diye kartımın derecesini düşürdüler ve bunu önceden bildirmek yerine eşimin yanında CIP salonu önünde bana tebliğ ettiler.
Oysa, o tür kartlar, uzun süre kullanıp sözgelimi emekli olduğu için seyahatleri azalan M&M yolcuları için sürekli hale getirilebilir.
Pegasus’tan benzer bir kart edinmek için kendimi yormuyorum bile.
Seyahatten yeni dönen bir -hatta iki- gece yarısı sonrası yolcusunun sıcağı sıcağına yolculuk izlenimlerini sizlere sundum.
(Fehmi KORU'nun dünkü yazısı.)
Bu hafta 80.00 tl yi görecekkkkkkk :) BİZ TRENE GEÇ BİNDİK DE SENE BAŞI 20.00 TL DEN ALANLAR ZENGİN OLDU YA :)
23 ile 25 dolar hedef fiatlar konulşuluyor.
yorumlarınız nedir.ytd.
* * Pegasus Havayolları Ekim ayı trafik rakamlarını açıkladı. Buna* göre, şirketin toplam yolcu sayısı ilk dokuz aydaki %2 daralmanın* ardından %5,3 artış gösterdi. İç hat yolcu sayısı %5 ile küçülmeye* devam ederken dış hat yolcu sayısı %18 büyüdü. Yolcu sayısındaki* artışa paralel olarak doluluk oranı da geçen yılın aynı dönemine göre 2,1 puan iyileşme gösterdi ve %86.3 olarak gerçekleşti. Özellikle dış* hat yolcu sayısındaki büyümenin devam etmesini olumlu karşılıyoruz. Diğer taraftan, yurt içi yolcu sayısındaki düşüş hızının* yavaşlamasının, Şirket’in ileriki dönemde operasyonel karlılığına* destek olacağını düşünüyoruz. Ekim ayı verisi, Pegasus için olumlu* görüşümüzü destekler niteliktedir.