ACSEL:
(+) Puan:
Bebek şirket, Gelecek vaad ediyor, Finansal yapısı sağlam.
(-) Puan:
Fiyatı kısa vadede prim yapmış, Kısa ve Orta'nın yarısı Fiyatlanmış.
Printable View
ACSEL:
(+) Puan:
Bebek şirket, Gelecek vaad ediyor, Finansal yapısı sağlam.
(-) Puan:
Fiyatı kısa vadede prim yapmış, Kısa ve Orta'nın yarısı Fiyatlanmış.
DERIM mezun olmuştur.
Dostlar, Liste dışına çıkmak istemiyorum. Dün arkadaşı kıramadık, o bir istisna oldu. Gördüğümü söylemem gerekiyor. Olumsuz yazarım, sonrasında istemeden moral bozmuş oluruz, ardından ben de üzülürüm. Bundan böyle sadece Müdür Colina'nın listesini değerlendirelim, hem bütünlük sağlanmış olur, hem de forumun dokusu bozulmamış olur. En güzeli böyle olur bence....
Tesadüf müdür bilmiyorum ama ne zaman Hisse.Net te ekranın sağ ve sol tarafında hatta üstte LC Waikikinin seksi manken kızları görsem benim portföy eriyor. Aklımda tutucam seneye bi daha görürsem full nakitte kalıcam.
Elimizden gelecek bir şey varsa omuz atalım üstad. Biraz anlarım bu işlerden biliyorsunuz.
Bu arada daha önce IHEVA konusunda da söylemiştim.
Bu süreçte USD bazlı dikkatinizi çekenler listenizin nazar boncuğu olmaya aday görünüyor.
ULKER için de benzer bir durum mevcut.
Belki endeks bozmasa geçmişte olduğu gibi 500G ortalamadan tepki verecekti(veya gün sonuna kadar verecek).
Ama TL görüntüsü sıkıntılı.
500G ortalamanın da altında şu an ve altında kapanış yeni satış getirebilir.
Naçizane, eskilerin "düşen bıçak..." deyişini hatırlatayım.
Mesele IHEVA da da kanal alt bandına değme ihtimali oluştu.
Ez cümle dip avcılığı riskli iş...
Sağlık, başarı, bol kazanç dileklerimle.
IHEVA:
https://i.ibb.co/dmTWmJy/iheva.jpg
ULKER:
https://i.ibb.co/CVLBmgx/ulker.jpg
Teşekkür ederim üstadım, yayınlamış olduğum herhangi bir EXCEL dosyasını incelerseniz;
INDIS kullanılan bir sütun var. Orada veri tabanında 1 No'lu sayfayı referans olarak alıp hisseleri birleştiriyordu. Lakin 7. sayfanın tarama sonucu 1. sayfanın tarama sonucundan adet olarak 1 tane fazla idi. Böylece veri tabanı birleşiminde hata vardı. Ben INDIS'e referans olarak 7 No'lu sayfayı atadım ve halloldu. Bir de küçük bir harf hatası yüzünden mükerrer sonuçlar alıyordum onu da düzelttim bitti. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Yardımseverliğiniz için can-ı gönülden teşekkür ederim üstadım.
IHEVA ve ULKER'e gelince,
IHEVA konusunda kuşkularım oluşmakla birlikte zaten listeyi değerlendiren arkadaşların stop olması gerekebileceğini belirtmiştik.
ULKER ise USD bazlı haftalık sinyal hassasiyetin düşmesine paralel hata payı da daha düşük.
Söylediğiniz gibi beklemeke gerek...
Bu arada sizin grafikler benim tablolardan daha karışık :)
Elinize sağlık. :ok:
:evil: Siz de haklısınız. Göz alışınca anlaşılır gibi geliyor ama... Değil tabi...
Multi time frame(çok zamanlı) grafik hastası olduğumdan,
"her periyoda dair her şey elimin, gözümün altında olsun" diyerek... Grafik çorbası yaptığım doğrudur :whistling:
Arkadaşlar genel bir değerlendirme için sizlere birşeyler sormak istiyorum.
Tabloyu faydalı buluyor musunuz?
Eksiği fazlası var mıdır?
Şu da olsa daha iyi olurdu gibisinden?
Ya da aklınıza takılan başka şeyler?
Sizler söylemeseniz de tabloyu referans alarak işlem yapan arkadaşlarımızın olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. Şu anda tablonun hali berbat. Bir kısım moraller bozuk, umarım çok büyük kayıplar vermemişsinizdir.
Ben yatırımları mi tabloya göre yapan biri olarak gayet memnunum sayenizde derinde ayende cemasta polho da kazandım tşk ederim , sadece stoplara uymuyorum benim için yüzde on onbeş yetiyor düşerse yeniden alıyorum derinde aldat yapsa idim yüzde yüz elli kazanabilirdim misal ayen ve krgyo da öyle sistem mükemmel elinize sağlık tolgabey ve izci bey efsanesinin ve çok mütevazısiniz keşke imkan olsada reelde tanisabilsem (zekigunessss@gmail.com)
Elinize sağlık Tolga bey [emoji106][emoji122],
Hiçbir sistem mükemmel değildir. Sizin sistemin başarı yüzdesi bence çok iyi.
Stop seviyelerini grafik paylaşanlar olarak yazıyoruz. Ben dahil birçok kişi uymuyor çoğu zaman ama stop can kurtarır. Listeden ben üç hissede şansımı denedim ikisinde stop çalıştı. Bitince kat ve kat fazlasını kazandım.
Endeks konusu konuşulmuş. Bir iki kelam etmek isterim. Özellikle Endeks hisselerinde bariz mal çıkışı dağıtımı oldu. Derin bir düşüş bekliyorum. Arada tepkiler olsada 13xx seviyeler geleceğini düşünüyorum. Birkaç istisnai hisseler hariç ciddi düşüşler yaşanacak diye düşünüyorum. Her gün birkaç hisse ile endeksi tutup mal çıkılıyor. Bu çıkılan malları da dipten almadan endeks çıkışı olacağını düşünmüyorum. Bu da en az 2-3 ay dip süreci olur. Geçen yıl olduğu gibi deli boğa bir endeksin olacağını düşünmüyorum. İnişler çıkışlar bizi bekliyor diye düşünüyorum. Umarım yanilirim. Lakin gördüğümü yazmadan edemedim.
Herşeyi bilen borsacı, %100 çalışan sistem olmaz diye düşünüyorum.
Neyse, umarım fazla can sıkıcı olmamisimdir.
Saygılar.
Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
Şahsen endeks yerine hisseleri incelemeyi tercih ediyorum. Endeks, düşen ve yükselen senetlerin ağırlıklı ortalaması ise illaki yükselen senet de bulunuyor. Benim amacım ya düşen endekste yükselen senet bulmak ya da yükselen endekste daha fazla yükselen senet bulmak. Düşen endekste daha az düşen hisseler de düşüş bittikten sonra yüzde olarak zirvelerine daha yakın olduğundan ilerisi için umut verebilmekteler. Şu an durum iyi görünmüyor, belki de yazdıklarım kendimi avutmak için olabilir. Herkese bol şans dilerim.
Emeklerine sağlık Tolga bey, herşey için teşekkürler.
Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
XU100 Endeks' e dair şahsi fikrim şöyle:
(Grafiğin sol tarafı günlük, sağ tarafı 4 saatlik olmak üzere)
https://i.ibb.co/vPBtkH5/xu100.jpg
Henüz "öldük-bittik" lik bir durum yok. Yurtdışının da negatif olması olumsuz elbet.
Ancak Haftalık Pivot (1.495,60) altında kapanış sıkıntı yaratır.
Geçen ayın kapanışı ise 1.473,45 seviyesinde bu da önemli bir seviye.
Bunların altında kapanış halinde düzeltme derinleşebilir,
diye düşünüyorum ben...
Tolga Bey;emek verip burada karşılıksız olarak paylaşıyorsunuz.Kimileri bunu bilginin zekatı olarak görüyor.Bende burayı takip ediyorum.Kendi süzgecimden de geçirerek aldığım senetler oldu.Mesala MNDRS aldım yukarı yapınca sattım.Geri geldiğinde tekrar almaya cesaret edemedim.Aynısını DERİM de yaşadım.MNDRS te DERİM de geri geldikleri yerden hareketlerine devam ettiler. Sisteminizi gayet başarılı buluyorum fakat bizde ne yazık ki sabır yok yada alım satım zamanlamasını yapamıyoruz.Tekrar emekleriniz için teşekkürler.Allah razı olsun.
Sadece bir sorum olacak
temel verilerine not verdiğiniz hisslerin piyasa değerlerinede bakıyormusunuz.
hadi 2 olsun
ihevadan başka bir hisseye 10 üzerinden 7 verdiğiniz hisse oldu mu?
koca bistte.
Elinize sağlık.
Teknik açıdan da, "Ak IHEVA, Kara IHEVA" nın belli olmasına az kaldı zaten.
1.67* Aylık Pivot desteği ve kanal alt bandı da çok yakınında.
Bu seviyelerden destek bulması gerekir.
Bulmazsa da "G.A.K." formasyonu oluşur.
Diye düşünüyorum ben...
*Düzeltme
https://i.ibb.co/yNn9Kp4/iheva.jpg
Temel meselesinden zerre anlamam.
Tradingview verileri böyle IHEVA' nın ihtiyacı olan varsa...:
https://i.ibb.co/sJStFcp/ihv.jpg