Sevgilli forumdaşlar. Asgari ücrete yapılacak ciddi bir oran mesala yüzde 30 enflasyona ne kadar etki eder? Malum seçim geliyor. Ankete göre vaat verilecek... Ve seçimden önce bu verilmesi lazım işe yaraması için.
Printable View
Sevgilli forumdaşlar. Asgari ücrete yapılacak ciddi bir oran mesala yüzde 30 enflasyona ne kadar etki eder? Malum seçim geliyor. Ankete göre vaat verilecek... Ve seçimden önce bu verilmesi lazım işe yaraması için.
Negatif etkisi şu olur, piyasadaki vasıflı çalışan ücretleri asgari ücrete daha da yaklaşır. Zira görüştüğüm işyerlerinin vasıflı iş gücü için yapacakları zam oranlarını şu şekilde öngörüyorlar. (not: öngörüdür bağlayıcı değildir.)
2500-3000TL net alanlar için %12-16
3000TL-5000TL net alanlar için %10-12
5000TL ve üstü maaşlar için %10 ve altı.
Bununla beraber vasıflı çalışan ücretleri asgari ücrete daha da yaklaşacağından vasıfsız işçilerin daha fazla işsiz kalması ve vasıflı işçilerin vasıfsız işçilerin işlerini de ikame edecek şekilde bir genişleme yaşanması mümkün.
Enflasyona etkisini bilmem ama zaten zor durumda olan bir çok firmayı iflasın eşiğine getireceği gibi, işçi çıkarmalarını da hızlandırabilir.
Üzülerek söylüyorum, zaten hayat şartlarının altında ezilen işçi sınıfının önemli bir kismı işlerini kaybedecektir böyle bir durumda.
Devlet asgari ücretten vergi almasın diyeceğim ama o zaman da önemli bir gelir kaybına uğrayacaktır devlet.
Benim fikrim ve arzum, devlet durmadan inşaat şirketlerini finanse edeceğine işçiye (hatta sendikalı işçiye) destek vermeli.
Beyaz Saray'dan, "Trump, Erdoğan'la Gülen'in iadesi konusunda sadece bir bakacağını söyledi" açıklaması geldi.
yarın bisti iyi tokatlarlar, anlayana :D
Dow aldıklarını geri verdi Yarın zannedersem kızaracak Bizim de borsamız bizde geri verebiliriz
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyonun altında verilen zamların faturasını çalışanlar hükümete kesecektir. Ancak vasıflı personele enflasyonun yarısı kadar zam iddalı geldi. Bazı şeyleri yaşayıp göreceğiz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortalama polis, öğretmen , hemşire , imam maaşları 2 buçuk asgari ücretten başlıyor.
Asgari ücret 1603 TL net ama bunu eksiksiz pek az kişi alabilir, zira 3 saat dahi işe gelmese bu maaşından kesilir.
Öyle rapor getireyim de patrona vereyim olayları da yok.
Bu arada Sn HAKEM siz kamu çalışanı olmalısınız. :) Eğer öyleyseniz Allah kurtarsın.
Ha bu arada bir bilgi vereyim bazı arkadaşların belki de işine yarar.Emeklilikte son 7 yıl çok önemli.Son yedi yılın 3.5 yılın üstündeki hizmetiniz hangi kurumdansa ordan emekli oluyorsunuz.İşte burası çok önemli:)))))) Son 3,5 yıl aman bağkur lu olmayın,bağkur emeklisinin maaşı çok düşük .Misal ömrün boyunca işçi olarak veya memur olarak çalıştınız son 3.5 yıl ufak bir dükkan açtınız,emeklilik bağkurdan oluyor.Bağkur da emeklilik açısından en dezavantajlı kurum.Gerçi tüm hizmetler belli oranlarla toplanarak emekli maaşı hesap ediliyor ama dominant olan son 7 yıl.Ayrıca aynı anda hem işçi hem bağkurlu olduğunuz dönem varsa işçi olarak çalışmanız değil de bağkurlu olduğunuz varsayılır,ssk primleriniz size emekllilik sonrası o dönem için iade edilir..Bu saçmalık maalesef başıma geldi ona da aman dikkat edin.
https://www.mynet.com/beyaz-saray-da...i-110104641320 okusun o arkadaşlar
Göreve yeni başlayan 8 in 1 i öğretmen maasi 3337
9 un 1 i ise 3290. Genelde 9 un biri ile başlarlar
Polisler ise 4800 ile başlıyormuş yeni başlayan
İmam ise 2956 vaiz ise 3115 alıyormuş yeni başlayan.
Kaynak gogıl taraması.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamı tamına yetiyor.Çerez ithalatımız tam 300 milyonmuş
http://www.hurriyet.com.tr/2-5-milya...amgasi-8247785
Buyrun hindistan ile de yerli para ile ticaret..
Uzun vadede dolarin durumu zor gibi...
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...irasi-o-ulkede
y.t.degildir..
:) gerçekten bende sizin gibi olaya pempe gözlüklerle bakmak isterdim 4 yıl önce çalıştıgım şirkette rusyaya ihracatı Ruble ile yapıyorduk ama gel gelelim aslında ali cengiz neden diye sorarsan rus şirket bize rubleyi yolladıgı gün parayı USD veya Euro ya çevirip hammadde alıyorduk yada doviz borçlarımızı ödüyorduk.
Yani anlayacağın eger ülkede dış tic açığı yoksa ve ülkenin doviz borcu yoksa yerel para ile ticaret olur ama ondada iki ülke arasında ticaretin dengede olması lazım yoksa düşünün biz ruslarda dış tic açıgı veriyoruz adamlara TL ile ithalat yapsak belli bir süre sonra rusyanın elinde devasa boyutlarda TL varlık olur bu paraylada ya USD alır yada ülkenin şirketlerini arsalarını alır.
Yani ÜRETMEDEN yapılan ALİ CENGİZ oyunları işe yaramaz
Çin'den kabaca yıllık 180 milyar yuan ithalat , 20 milyar yuan ihracat yapıyoruz. Rakamlar son 10 senedir kronik olarak böyle.
Aradaki fark parayı (yıllık 160 milyar yuan, 20-22 milyar dolar) yuan olarak nereden bulacağız?
Hadi diyelim ki basiretsiz bir iş yaptık gittik Çin'den yuan borçlandık. Son 10 senede Çin'e kabaca 1.6 trilyon yuan borçlu kalacaktık. (Yaklaşık 220 milyar dolar kadar) . Yuan borçlanma faizinin dolardan yüksek olduğunu da düşünürsek son 10 yılda çok daha fazla dış borç faizi ödemek gibi bir sonuç ortaya çıkabilirdi.
Bazen şeytan ayrıntılarda gizlidir, sloganlarda değil.
Bu yerel para ile ticaret yapacağız diyenleri ben küçükkken sokakta arkadaşlarından borç taso alıp onlarıda oyunda kaybedip ben artık taso oyununu bıraktım 5 taş oynayacam dediginde :D taso borcu veren yakasına yapışırdı tamamda önce sen benden borç aldığın tasolarımı bana geri ver sonra git ne oynarsan oyna derdi.
Dünyada ABD doları Euro Sterlin borcu olmayan ülke yok gibi birşey.
Ya tamam siz kafası çalışan adamlarsınız yerli para gazlamasını yemediniz
ama yiyenleri uyandırmasanıza yaa :)
Devlet memurunun işini yapmasına engel olmak suçtur ha ona göre .
Siz onlara bakmayın meemur bey. Yerli paraylan ticaret çok dahice fikir.
Kesin bu fikir sayın Bilal beyindir. :)
5,31 vurdu çekti
Yerli para yerine ben size ticarette başka bir örnek vereyim.
Diyelimki BOR ürünü elimizde kaynak bol satamıyoruz. Irak devletide çıkıp diyorki ya bana BOR lazım ben bunu USD vererek ABD den alıyorum sende ülke olarak USD ödeyerek petrol alıyorsun. Bende petrol bol sende BOR gel biz kafa kafaya takasa girelim der.
Bunlar hep atmasyon örnek için veriyorum.
Derki xxx miktar petrol karşılıgı sana xxx miktar bor
Senin petrol için cebinden para çıkmasın benimde BOR için cebimden para çıkmasın ikimizde elimizdeki atıl kaynakları ticarete dönüştürelim.
Ama bu dünyada işlemez buna benzer ticareti deneyen Kaddafi ve Saddam canları ile ödediler bu teşebbüsü.
Söz konusu rakam çok ciddi bir rakam Cem UZAN çalışıyor.
Bu kararı yorumlayabilecek varmı ? Bu işin yaptırımı nedir ?
Bugün çok paylaşım yaptım ama umarım hoş karşılarsınız
https://odatv.com/cem-uzan-2-milyar-...-19121818.html
Yeni İstanbul Havalimanı şantiye alanını şiddetli yağış nedeniyle su bastı !!! 2 ay da ertelediler taşınmayı !!!
https://odatv.com/iste-yeni-havalima...-19121827.html
Bazı araçların sular altında kaldığı görüldü.
29 Ekim'de açılışı yapılan üçüncü havalimanında, otopark, ana giriş nizamiyesi ve Akpınar'da bulunan kamp ve Altur'un otoparkı yağan yağmur nedeniyle sular altında kaldı.
Servis araçlarıyla yola çıkan işçileri arkadaşları ip atarak kurtardı. Diğer servis araçlarının çıkışı durduruldu. Gece boyu yağan yağmur ve fırtına nedeniyle bazı koğuşların çatıları zarar gördü.
O su basması sadece deniz uçaklarının inişi için yeni pist olabilir. Ben baktım resmen deniz. Demek ki sadece kara değil deniz içinde havaalanı oldu. Helal be. Yandaş medyada asgari ücret için güzelleme yapıyorlar bakalım ne yapacaklar.
Konu dışı olacak fakat affınıza sığınarak ;
Benim yıllardır hayret ettiğim iki şey var.
Eve gidip musluğu akınca su nasıl akabiliyor?
Tuvalette sifona basınca pislikler nasıl kanalizasyona ulaşabiliyor?
Bu büyük konforlar hala nasıl mümkün?
Benim bu ülkede hayret ettiklerim bunlar. Havalimanının sular altında kalması gayet rasyonel. Şaşırtan bir durum değil.
İhale şartları arasında denizden yüksekliği 90 metre olacak şekilde dolgu yapılması gerektiği, ancak ihaleyi alan firmanın 90 metre yerine daha az, sanırım 50-60 metre dolgu ile yetindiği ve buna göz yumulduğu haberleri vardı.
Forumdaşlar bilgisi olan varsa bir el atabilir mi?
İlgili başlıkta paylaştım:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...31#post2971531
sene 1996 veya 98 toplam 50 maaş değerinde metaşım battı bugün çalışıyor olsaydım yaklaşık aylığım 4 000 tl olurdu demekki 200 000 binliram gitmiş bu yazıyı yazma sebebimide dolara bağlayayım dolar olarakta o para 10 000 dolar civarındaydı. varın doların hesabını siz yapın
Domatese zam yolda !!!
http://finans.mynet.com/haber/detay/...-yolda/242509/