Benzin burdan doner mi? direnc seviyesi kac?
Printable View
5.62 den ek yaptım iyi ki Cumartesi bankalar açık değildi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzin 27 kurus nasil artiyor? Dolar 2 aydir dusuyor, brent petrol 2 aydir dusuyor. Ama benzine %4 zam geliyor, sekere zam, caya zam. Butce acigini kapatmak icin yuklenin bakalim halka.
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mazur görürseniz şöyle açıklama yapayım yeri gelmişken...
En sıradan bir yaratık bile kendine yerleşme, doyurma, içine çeke çeke dolaşma imkanı veren "coğrafya"yı (vatan, yurt) sever/sevmeli.
Daha gelişmişi ise kendi güvenliği sağlayan, suyunu elektriğini getiren, kendisini ve ailesini adaletle geleceğe taşıyan, eğitim, ulaşım, sağlık gibi hizmetleri veren, bayrakla marşla sembolleştirdiğimiz "devlet"ine sevgi saygı ile yaklaşır. Onun devamı için elinden gelen desteği (askerlik vergi vs) verir. Çünkü bekası buna bağlıdır.
O devleti bugün "a" siyasal partisine bağlı seçilmiş yöneticiler, yarın da "b" siyasal patisine bağlı seçilmiş yönticiler yönetir.
Fark etmez.
Yeter ki bu değişim imkanı, özgürce oy verme durumu, devletin vatandaşına eşit ve adaletle yaklaşımı konusunda bir şüphemiz olmasın.
Ben de longlara az bir ek yaptim. 5.50 lere kadar rahat dayanirim. Ordan donmezse sikinti.
Ancak soyle dusunuyorum. Su an 5.60 demek 7.20 zirvesinden sonra ocakta test edilen 5.10 demek. 5.10 dan alimi kacirmistim. Dip seviyeydi. Yani 7.20 lerden itibaren sabirla bekleyip dolari 5.10 dan yakalamak 1-2 ay oncesine kadar buyuk basari sayilirdi. Simdi gene o seviyeye geldik.
Bi fiş takma muhabbeti dönmüştü dün. Şuan harıl harıl '' alalım ama kullanmayalım '' mihvalinde anlaşmalar yapılmaya çalışılıyordur.
Aksi halde Trump falan hikaye . Bazı Afrika ülkeleri var , devlet başkanı be isterse kanunlar da onun isteğine göre şekilleniyor ama Amerika 'nın böyle bir ülke olduğunu düşünmüyorum.
Amerika çıkarları söz konusu olduğunda; kim siler, Newyork kaymakamını.
Yaptırım gelir de trump cok kirli ticarete döküp isi yumusatiyor
Kakaladigi boeingler 737 max mis
Son zamanlarda surekli dusup diger ulkelerin ucurmadigi
Konusma gayet acik
Sen su elimizde kalan bozuk ucaklara tonla para verip alacaksin bende s400 konusunda kongreyi yumusatmaya calisacagim
Bırakın düşsün beyler, keşke 3 lira 1 lira olsa . Düşmesi sorun değil de suni olarak düşmesi can sıkıcı.
Yoksa hangimiz istemiyor motorları maviliklere sürmeyi.
Dovizi olmayıp almak isteyen için
Euro, dolar hangisi zirveye göre çok düştü?
Hangisini almak daha avantajlı ? Tşk
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Renault sitesine baktım, fiyatları "guncelliyorlarmis" alanı kendi hesabıma öpsünler!
15 Nisan 2019 14:51
ABD Başkanı Donald Trump, altı ayda iki ölümcül kazayla gündeme gelerek güvenlik endişelerini tetikleyen Boeing’e ‘ticari imaj değişikliği’ önerisinde bulundu. Trump, özetle “Önce onarın, sonra isim değiştirerek tekrar piyasaya sürün” mesajı verdi.
Sputnik'in aktardığına göre Twitter hesabından bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Markalaşma hakkında ne bilirim, belki hiçbir şey (ama başkan oldum!), ancak eğer Boeing’in yerinde olsaydım 737 Max’i onarırdım, bazı harika özellikler eklerdim ve uçağı yeni bir isimle yeniden markalaştırırdım. Hiçbir ürün bu kadar çekmedi. Ama tekrar, ben ne bilirim ki?” ifadelerini kullandı.
Tüccar sarışın bomba bize bunları mı kilitledi acaba?
Geçenlerde bir üye benjaminin anne adını sormuştu. Ben de araştırıp ismi vermiştim.
Neden sormuştu acaba bilemedim.
Motor hacmi 1.6 litre altında kalan otomobillere uygulanan 15 puanlık ÖTV indirimi bugün itibarıyla sona erdi. Sektör indirimin devam ettirilmesi talebinde bulunurken hükümetten bu yönde bir açıklama henüz yapılmadı. Mevcut duruma göre indirimin sona ermesiyle sıfır otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 11'lik bir artış yaşanacak. Fiyatlardaki artış ikinci el piyasasına da yansıyacak.
https://www.haberturk.com/otv-indiri...500186-ekonomi
Zaten geberik bir piyasa...
Hemen her sınıf araç satışı dibe vurmuş...
ÖTV indirimi devam etse ne olur etmese "what fayda"....
Ötv nin indirimli hali bile 2002 oranlarından yüksek
Fed in faiz indirimi yalanmı oldu şimdi.
Sn. Dimitris, tespitiniz çok doğru. Sebeple sonucu karıştırıyor bazı arkadaşlar. Bu hükümet baştayken hala doların düşmesi ile işlerin düzleceğine inanan saf insanların sayısı az değil.
Bekayı düşünen bilimsel eğitimin başlayıp başlamadığına bakar, dolara değil. Çinliler 40 sene önce o kadar yoksulluk içinde yüzbinlerce öğrenciyi yurtdışına yolladı, bugün teknolojik rekabette ABD'yi titreten insanları yarattılar. Bizim başımızdakiler ise hala eğitimi dindarlaştırma hedefinden vazgeçmediler. Bu zihniyet gitmeden dolar 1 tl olsa ne yazar. Borç alır yeni camiler, yeni imam hatipler yaparlar.
https://www.ft.com/content/74573756-...3-ee5cbb98ed36 burada kriz ihtimali arttı deniyo, financial times bunu yazıyor borsa 3000 puan gidiyor, garip işler.
https://www.tradingview.com/x/dTDP7T23
Dow jones da da bir tedirginlik yok. Aksine Şant bey son bir ralli olqcak diyor.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 bana
1 sana
Bi kaç sene sonra
1 bana
1.5 sana
Aksi bir durum olusmaz ise enfslasyon verisi ile bir miktar daha cekilme ile 5.57 5.60 gibi alım seviyeleri uygun seviyeler gozukuyor s ler gelince abd nin sessiz kalacagini dusunmuyorum
Trump etkisiz eleman suudlara 110milyar lik pazarlamaci edası ile sattıgı silahlar bildigim kadariyla kongre iptal etti
5.6279 vurdu çekti gün içi dip.
müteahhit hak edişleri alamıyorlarmış para yok diyorlarmış... tabi bu benim sagdan soldan duyduklarım.
Zamlarin hepsini 1 temmuza biriktirmisler.. bari birkaç gün bekleselerdi de 6 aylik enflasyon için yapıldığı belli olmasaydı. haziran enflasyonu düşük çıkacak anlaşılan. Dolar 10 kuruş da ondan düşer mi acaba
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizimkiler Türkiyeye yaptırımdan ziyada kişisel yaptırımlardan endişeliler...yurt dısındaki hesaplar dondurulacak gemiler iş yapamaz olacak...osmanlıdan para çalıp ingiltereye götüren paşaların mal varlıklarına ingilterenin el koydugunu kimse bilmez.
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/i...i-ver-19629653
birde isviçre var miktarı belli olan devede kulak hesabı bunlar tabii
Siyasiler çok sever böyle insanları...
Hem zengin hem de bu zenginliği nasıl elde ettikleri belli değil.
Benzeşiyorlar ...:)
Eko-politik...
Evet siyasal görüşlerime,dünyaya bakışıma bir saldırı olursa cevap veriyorum...
Yada çok ama çok önemli bir mevzuu ise değiniyorum
Onunda dışında Hisse.Net e neden girdiğimi unutmuyorum
Para için (kaba mı oldu o zaman kazanmak için diyelim...)
"Eko-politik" in ekonomi kısmına ağırlık veriyorum..
Hisse.Net in bu tür spesifik başlıklarını ve/veya hisse başlıklarını siyasi gündemlerle meşgul etmemeye özen gösteriyorum....
Politik/siyasi yorumlarımın ekonomi ile ilişkisini" neden sonuç" bağlamında altını kalın çizgilerle çizerek belirtmeye çalışıyorum..
Ayrıca...
Mutlaka ama mutlaka her gönderimde kamu yararını gözetirim....
Gönderimlerimi hazırlarken kamunun geniş kesimlerince faydalanılması gerektiği ön kabulu ile hazırlıyorum...
Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum....
Anlayışınız ve hassasiyetiniz için şimdiden ve peşinen tşk ederim...
saygılar/başarılar